Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam 4X z wgranym Miui Polska. Zaznaczyłem opcję wybudzenia podwójnym stuknięciem ekranu w ustawieniach wyświetlacza.Niestety uśpiony telefon nie reaguje na dotyk. Nie  mam żadnych folii, soft świeżo wgrany. Skonfigurowałem odcisk palca i blokadę wzorem.

W jaki sposób aktywować wybudzanie dotykiem?

Opublikowano
6 godzin temu, puszcza napisał:

Skonfigurowałem odcisk palca i blokadę wzorem.

Usuń blokade wzorem i odciskiem palca i zobacz czy wtedy będzie działało, jaki masz soft?

Opublikowano (edytowane)

Niestety nadal nie działa. Soft pobierałem z MIUI Polska, xiaomi.eu_multi_HM4X_7.5.19_v8-6.0.

Edytowane przez puszcza
Opublikowano
4 minuty temu, puszcza napisał:

Niestety nadal nie działa. Soft pobierałem z MIUI Polska, xiaomi.eu_multi_HM4X_7.5.19_v8-6.0.

W takim razie byc moze jakis bug w sofcie, ciekawe jak na innych, ja bede mogl sprawdzic dopiero w przyszlym tygodniu.

Opublikowano

A jesteś pewien na której wersji działa to poprawnie? Czy mogę ją zainstalować bez usuwania obecnych ustawień i zainstalowanych aplikacji?

Opublikowano
25 minut temu, puszcza napisał:

A jesteś pewien na której wersji działa to poprawnie?

Przykro mi ale nie, ja na swoim bede instaloiwal stable 8.2.8.0 i moge Ci powiedziec za jakis czas jak to na nim wyglada.

26 minut temu, puszcza napisał:

Czy mogę ją zainstalować bez usuwania obecnych ustawień i zainstalowanych aplikacji?

Zrob sobie backup w TWRP i najwyzej sobie przywrocisz wszystko pozniej.

Opublikowano

Też mam 4X i brak tej funkcji na ROMie xiaomi.eu. Na global stable też nie było. Zresztą na en.miui były tematy i twierdzili, że nie ma co liczyć w najbliższych wydaniach. Dla mnie funkcja bezużyteczna przy czytniku linii papilarnych który działa szybciej i nie pobiera tyle prądu.

Opublikowano

Możliwe, ale przyzwyczaiłem się do tej funkcji w innym telefonie. Dzięki za informacje, poczekam, może wyjdzie oficjalny albo nieoficjalny kernel to wspierający.

Opublikowano (edytowane)

Jak rozumiem to kwestia kernela. Pozostałe z serii Redmi mają tę funkcję, więc czy byłaby możliwa edycja kernela? Na ile jest to trudne zadanie? Jest jakiś dział, np na XDA gdzie ludzie mogliby zrobić takie rzeczy? A może lepiej, ktoś z obecnego Forum?

Edytowane przez puszcza
Opublikowano
14 minut temu, puszcza napisał:

Pozostałe z serii Redmi mają tę funkcję.

Chyba tylko 4a z Redmi ma tą funkcję, bo nie ma czytnika linii papilarnych.

Opublikowano

Pytam na ile jest możliwe i łatwe do osiągnięcia. Nie znam się do końca, ale chyba sam sprzęt (ekran, procesor itp) umożliwia na dodanie takiej funkcji?

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...