Sven Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 Czy istnieje możliwość ustawienia automatycznego wyłączania przy np. 5% baterii i ew. na którym ROMie? Powiadomie o wyczerpywaniu baterii też mogło by być głośniej się i więcej razy powtarzane... W opcjach na stockowym ROMie od Xkom tego niestety nie widzę,
preston2009 Opublikowano 22 Maja 2017 Opublikowano 22 Maja 2017 @Sven To nie dział dla Redmi4A. ps Możesz w panelu sterowania dodać zaplanowane zadanie przy np. 10%, aby powyłączało wszelkie transmisje itp w celu oszczędzania energii. W redmi 4X na globalu nie ma, ale w Mi4 jaki i Mi2S xiomi.eu w powiadomieniach można było wybrać ile razy byłoby przypomnienie. Wtedy miałbyś kilka powiadomień
Sven Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 uazar: Chodzi oczywiście o wyłączanie telefonu. preston2009: Co do powiadomień: są z automatu przy 20 i 10%, ale jak dla mnie to za ciche i bez wibracji, trochę szkoda. W ustawieniach na Globalu nie widzę opcji zmiany. Dzięki za patent z Panelem, wcześniej tej opcji nie wyczaiłem. Taka dezaktywacja aplikacji na zdrowej, nowej baterii powinna wystarczyć do dotarcia do gniazdka. Ciekawe jak to będzie po np. roku użytkowania...;)
Robinson Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Czyli co? Nie ma opcji wyłączania telefonu przy niskim poziomie baterii? A jest opcja automatycznego wyłączania telefonu i włączania, np. codziennie między 0:00 a 6:00?
zielonyBB Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Czyli co? Nie ma opcji wyłączania telefonu przy niskim poziomie baterii? A jest opcja automatycznego wyłączania telefonu i włączania, np. codziennie między 0:00 a 6:00?Ta druga, jest.Sent from my MI 5 using Tapatalk
Robinson Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Dnia 9.07.2017 o 14:01, Robinson napisał: A jest opcja automatycznego wyłączania telefonu i włączania, np. codziennie między 0:00 a 6:00? Dnia 9.07.2017 o 16:21, zielonyBB napisał: jest Niby jest, ale u mnie jakoś nie działa. Chyba że nie działa w trybie LITE MODE. Niby jest komunikat, że urządzenie wyłączy się ... Ale się nie wyłącza.
Kamil33 Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 @Robinsonto zależy od ROMa. Na Xiaomi.eu ostatnia wersja przed sierpniową przerwą dla nas to była wersja gdzie zaplanowanych zadań nie ma, ale utworzone wcześniej zadania są tylko nie działają. Może korzystasz z tej wersji?
Robinson Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Nie, mam Global i telefon w lite mode nie wyłącza się. Spróbuję w normalnym trybie.
Rekomendowane odpowiedzi