Skocz do zawartości
  • 0

Zakładanie konta Xiaomi - brak ssms

Pytanie

Opublikowano

A ja mam problem z przypisaniem telefonu do konta poprzez strone. Wpisuje swój numer telefonu poprzedzony +48 i żaden sms nie dochodzi... Co w takim przypadku robić?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Przyłaczam się również mam ten sam problem ... 

W takim razie czekamy na kogoś kto coś wymyśli 

Dobra ja ma zgłowy ja się zalogowałem, SMS przyszedł i to dość szybko ( Virgin Mobile , oraz Play ) na te sieci na pewno bez problemu przychodza smsy 

• 0
Opublikowano

Słuchajcie ja wczoraj sobie z tym poradziłem. Zrobiłem Wipe na Mi3 z nju. Zrobiłem kopie aplikacji, potem z Ustawień wymazywanie telefonu. Podczas konfiguracji telefonu dodałem konto. Nie przywracalem ustawień systemowych i pozwoliłem na synchronizacje z Xiaomi. Sms i rejestr połączeń działa, nie ma też komunikatu o nieaktywnej karcie SIM.

Może przetestuje to na drugim MI3. Być może wystarczy tylko usunąć konto.

Wysłane z MI3

• Like 1
  • 0
Opublikowano

To nie zależy zbytnio od sieci. Mi do orange przez 3 dni nie chciało dojść, teraz przy każdej weryfikacji przychodzi w kilka sekund.

Wysłane z mojego HM 1SW

• 0
Opublikowano

To zmień karte na inną sieć np VM mi bez problemu przychodzi na VM na play czeka się trochę dłużej ale też mi przychodzi.

Ale ja chcę zarejestrować na koncie xiaomi ten numer, który ma codzien używam, a nie jakiś inny. Zresztą innego nie mam, bo mi do szczęścia dwa numery nie są potrzebne.

Tapnięte z Mi2S

• 0
Opublikowano (edytowane)

Słuchajcie ja wczoraj sobie z tym poradziłem. Zrobiłem Wipe na Mi3 z nju. Zrobiłem kopie aplikacji, potem z Ustawień wymazywanie telefonu. Podczas konfiguracji telefonu dodałem konto. Nie przywracalem ustawień systemowych i pozwoliłem na synchronizacje z Xiaomi. Sms i rejestr połączeń działa, nie ma też komunikatu o nieaktywnej karcie SIM.

Może przetestuje to na drugim MI3. Być może wystarczy tylko usunąć konto.

Usunięcie konta nic nie daje. Po późniejszym zalogowaniu nadal te 2 rzeczy nie są synchronizowane.

Później zrobiłem przywracanie do ustawień fabrycznych jak poleciłeś. Rzeczywiście na początku problem wydawał się rozwiązany. Synchronizowało mi do godziny 14:00. Od tego momentu cały czas przy SMS'ach i Rejestrze połączeń mam ikonkę synchronizacji (szare kółko z dwiema strzałkami) i tak stoi. Wyłączenie synchro przy tych rzeczach i ponowne włączenie też nic nie daje. Nawet nie pojawia się komunikat o błędzie logowania jak wcześniej (i to po ponownym uruchomieniu). Poczekam jeszcze czy się ruszy ta synchronizacja. Kiedyś było tak, że nawet po wysłaniu jednego SMS'a wiadomości od razu były synchronizowane w Chmurze.

EDIT:

Godzina synchronizacji zmieniła się z 14:00 na 17:35, a wchodząc na stronę MiCloud to np. nie ma nowych esów.

Edytowane przez AmyS
  • 0
Opublikowano

A jednak sposób działa :D Zrobiłem dzisiaj jeszcze raz przywracanie do ustawień fabrycznych. Poprzednio za dużo rzeczy przywróciłem i dlatego nadal nie było synchronizacji. Teraz przywróciłem tylko aplikacje i z 5-6 rzeczy ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...