pito Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Witam 1/ czy w Waszych 4x miga różnymi kolorami w zależności od ustawień czy jednym? Bo u mnie jednym. 2/ od jakiegoś czasu brak wibracji w trybie cichym mimo że wszystko włączone co trzeba, czy ktoś zna rozwiązanie problemu, 3/ po włączeniu gps brak ikonki na pasku powiadomień, wcześniej była może ktoś ma sposób na problemy z moim redmi 4x ?? wersja MIUI 8.2.0.2 (MAMMIEA) global stabilna
preston2009 Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 1. Dioda jest jednokolorowa. 2. Ustawienia > Informacje o telefonie > klikaj na Wersja jądra > Single item test > Vibration. Jeśli zadziała to coś masz w sofcie, jak nie to wiadomo co. 3. Możesz sprawdzić w ww. menu GPS. Jeśli jest ikonka to ok. Ikonka jest "tylko" wtedy jeśli jakakolwiek aplikacja szuka lokalizacji po GPS. Przy lokalizacji po nadajnikach i WiFi nie ma tej ikonki. Sam z siebie tel nie ma potrzeby znać gdzie jesteś. No chyba, że cię ktoś szpieguje Ps. Ja mam nowszą wersję softu i nie mam twoich problemów. Na razie sobie nie zaktualizujesz na nowszy Global bo zwyczajnie zablokowali aktualizację z jakichś tam przyczyn tylko Xiaomi znanym.
gln4X Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Mam ten sam problem z wibracją, w trybie cichym jak przychodzą powiadomienia sms/messenger to nie wibruję. Podczas połączenia działała wibracja. W opcjach programisty działa wibracja. Czyli co jest nie tak?:) U mnie ikonka GPS normalnie działa
pito Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Opublikowano 8 Maja 2017 Dzięki preston2009 za pomoc. Szkoda że ta dioda jest jednokolorowa przyzwyczaiłem się w trybie cichym wiedziałem co przyszło Z GPS już ok, faktycznie ikonka jest dopiero jak apka szuka lokalizacji 6 minut temu, gln4X napisał: Mam ten sam problem z wibracją, w trybie cichym jak przychodzą powiadomienia sms/messenger to nie wibruję. Podczas połączenia działała wibracja. W opcjach programisty działa wibracja. Czyli co jest nie tak?:) U mnie ikonka GPS normalnie działa Czyli czekamy na nowy soft i tyle. Tylko dziwne że tak sobie samo przestało działać.
gln4X Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 No właśnie, ale jak ktoś dzwoni to wibracja w cichym działa. Tylko sms/messenger. A wiadomo kiedy nowy soft? kupiłem dwa dni temu w euro, więc pewnie najnowszy jest wsadzony soft
pito Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Opublikowano 8 Maja 2017 2 minuty temu, gln4X napisał: No właśnie, ale jak ktoś dzwoni to wibracja w cichym działa. Tylko sms/messenger. A wiadomo kiedy nowy soft? kupiłem dwa dni temu w euro, więc pewnie najnowszy jest wsadzony soft U mnie też jak ktoś dzwoni działają wibracje a tylko wiadomości nie. Ale miałeś tak od początku?? Bo u mnie były i przestały działać. Testy wykonywałem i niby jest ok. A jaki masz soft??
gln4X Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Dopiero dziś zwróciłem na to uwagę, że przy sms nie ma wibracji wersja softu : MIUI 8.2.1.0 Stabilna
gln4X Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 rozmawiałem na fb z mipolska - wibracja będzie działać w kolejnej aktualizacji, jest sprawdzone i trzeba czekać na nowy soft
pito Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Opublikowano 17 Maja 2017 Podobno w piątek ma być MIUI 8 Global Beta ROM 7.5.18
mat_bro Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Niedawno zakupiłem Redmi 4X, który ma opisywaną wyżej usterkę. Nie aktualizacji do pobrania, więc mam najnowszego softa MIUI 8.2.9.0 Stabilna. Czy problem u Was zniknął? PS. Nie umiem znaleźć opcji single item test.
erykko Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Czy ktoś już ma działającą wibrację? Bo kupiłem telefon kilka dni temu i jestem załamany. Niby nówka sztuka, a nie działają wibracje w trybie cichym jak przyjdzie SMS albo e-mail. Działa tylko przy telefonie. Natomiast w aplikacji gmail nawet w trybie głośnym nie działa.
meccaryn Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 W ustawieniach GMAIL masz zaznaczone wibracje? Wejdź w GMAIL, wyciągnij menu z lewej, na dole Ustawienia > *nazwatwojegokonta@gmail* > zakładka Odebrane - dźwięk i wibracje
erykko Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Dzięki, to rzeczywiście pomogło. Niemniej jednak dobija mnie brak wibracji z trybie cichym, tym bardziej, że najczęściej z niego korzystam. Są jakieś szanse na naprawę? Sugerując się opiniami na necie zakupiłem ten telefon, ale takie niedociągnięcia tylko mnie zniechęciły do chińskich eksperymentów.
ProFan Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Jeśli chodzi o kolor leda to, o ile dobrze rozumiem poniższego posta, sprawa właśnie przestała być oczywista http://en.miui.com/thread-605570-2-1.html
erykko Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Gdyby ktoś był ciekawy to zamieszczam odpowiedź oficjalnego Xiaomi na mój problem dotyczący wibracji - w moim przypadku nie pomogło: Cytat Greetings from Xiaomi! Thank you for writing us. I understand your concern and regret the inconvenience you have experienced. Regarding your vibration related concern, would request you to follow the below mentioned steps to perform hardware test: Dial *#*#6484#*#* Select the option of Motor or an appropriate option in which you are facing an issue Follow the steps mentioned over there and check the result (Some sensors also have an option of calibrating. Press that also) If result pass, then please create the backup and factory reset the device Here are the steps to reset your device after creating the backup of your data: Sign Out from your Mi Account :- Go to Settings Select Mi Account Then confirm to Sign out For creating backup follow below steps: Go to Settings Select Additional Settings Select Backup and reset Select Local backup Tap on Backup Tick all the option except system Click on Backup After creating the backup of your data, move the backup file to another device to keep it safe. You may check the backup file in the "Internal Storage >> MIUI >> Backup >> All Backup". For factory reset follow below steps: Go to Settings Select Additional Settings Select Backup and Reset Select Factory Reset Tap on reset phone After factory reset the phone, transfer the backup file in your device and then follow the below mentioned steps to restore the data: Go to Settings Select Additional Settings Select Backup and reset Select Local backup Select backup file Tap on Restore I would like to inform you that if the hardware test fails and if you had purchased the product from our official website or our authorized seller then I would request you to touch base with your regional support for quicker resolution. I would request you to find the details by visiting the mentioned link http://www.mi.com/pl/index.html. Please get in touch with us if you need any further assistance. Regards, Shashank Xiaomi Customer Support Napisałem też do polskiego serwisu, odpisali mi żebym włączył opcję "wibracje w trybie cichym", chociaż w treści wiadomości wyraźnie napisałem, że mam to aktywne.
rezmus Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 jednak ta dioda to chyba specjalnie jest biala (decyzja xioami, bo sprzetowo moze rgb). wzialem apke diagnostyczna z 4a, gdzie kolor dziala i tam testuje 3 kolory, a w apk do 4x testowanie ogranicza sie do bialego...
kamillm Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 8 minut temu, rezmus napisał: jednak ta dioda to chyba specjalnie jest biala W redmi4x dioda jest koloru białego, RGB z tego nie zrobimy ;]
kamillm Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 1 godzinę temu, rezmus napisał: nie jest a to przepraszam, czyli jednak jest dioda RGB, dobra informacja
erykko Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jest jakiś ROM, w którym działają te cholerne wibracje? Bo polski serwis każe mi wysyłać telefon, a nie mam zamiaru oddawać go do naprawy zaraz po zakupie. Chciałem zainstalować MIUI Polska, ale na tej strone: http://www.miui.com/unlock/index_en.html gdy kliknę "unlock now" mam tylko chińskie znaczki, chociaż stronka powinna być po angielsku.
kamillm Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) 11 godzin temu, erykko napisał: Bo polski serwis każe mi wysyłać telefon, a nie mam zamiaru oddawać go do naprawy zaraz po zakupie. Tu nie ma co naprawiać, to problem softowy 11 godzin temu, erykko napisał: Jest jakiś ROM, w którym działają te cholerne wibracje? 8.2.1.0 - niestety nie ma pewnego zrodla skad moznaby to pobrac. 11 godzin temu, erykko napisał: http://www.miui.com/unlock/index_en.html Jak zlozyc wniosek o odblokowanie bootladera masz w dziale tutoriale. Pokaz co to za cudowne chinskie znaczki. Trzeba uzbroic sie w cieprliwosc, xiaomi naprawi wibracje pewnie w ktoryms wydaniu aktualizacji Edytowane 3 Czerwca 2017 przez kamillm
erykko Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 To wygląda w ten sposób. Po zalogowaniu się mam nadal chiński zamiast angielskiego.
kamillm Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 1 minutę temu, erykko napisał: To wygląda w ten sposób. Po zalogowaniu się mam nadal chiński zamiast angielskiego. Olej to, wpisz login i hasło zaloguj się, złoż prośbę o odblokowanie i działaj. Ja też tak miałem pare dni temu.
Rekomendowane odpowiedzi