Skocz do zawartości
  • 0

Zmiana nazw aplikacji

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

A jaki to sposób?

Bo mam na pulpicie 2 identyczne ikony z podpisem Aparat, (stockowy i aparat google), no i przydałoby się jakoś je rozróżnić

• 0
Opublikowano

Hehe nie polecam tego robić. Tzn za dużo zachodu. Już lepiej wstawić sobie je do dwóch katalogów o różnych nazwach.

A nazwę apki zmienisz po dekompilacji w tłumaczeniu.

Czyli dekompilujesz apk za pomocą apktool, w res/values/strings.xml zawsze jest jakiś string np. app_name który zawiera nazwę aplikacji i to zmieniasz. Potem rekompilacja apk, dodanie resources.arsc do APK lub pobranie apki z /build/dist i instalacja. 

Nazwa apki powinna się zmienić. Tylko, że w między czasie musisz pokonać trochę problemów jak np. poprawna rekompilacja aplikacji na Androidzie 4.4. Ogólnie dużo roboty bo na 100% będziesz miał problem z rekompilacją. 

• 0
Opublikowano

Jest moduł do WSM o nazwie xRenamer.

ZduneX-u mój Dwudziestypiąty powinienem postawić Ci piwo, a nawet flaszeczkę.

Tym bardziej gdy ten moduł zacznie działać ;) Niestety na dzień dzisiejszy przy romie MIUIPolska_cancro_4.5.16_kk-4.4

wywala apkę podczas proby zmiany nazwy i przeładowania launchera. 

Może ktoś sprawdzić "xRenamer-a" na innej konfiguracji MI3?

• 0
Opublikowano

Na moim telefonie działa tylko częściowo.

Przeinstalowałem na świeżo Wsm Tools z potrzebnymi modułami w tym xRename.

Niestety przy próbie uruchomienia "restart launcher" moduł wykrzacza się.

Myślę, trzeba go zrobić w  ch.. konia, więc po ustawieniu zmiany nazwy ręcznie restartuje telefon, i niestety działa ale tylko wybiórczo. Moduł zmienił tylko nazwę jednej aplikacji (cool reader) reszta pozaznaczanych nieruszona m.in. gmail, mi-tools, tapatalk, oraz aparat google, o który najbardziej mi chodzi.

• 0
Opublikowano

Moduł nie jest ogólnie pisany pod miui, a pod cm i aosp. MIUI używa innej aktywności, bo nawet ikony nie można zmienić podając: com.google.android.GoogleCamera, jakby miui ogarnęło główną nazwę aktywności to i moduł zaczął by działać z tą apką.

Akurat jestem szczęśliwcem, który zmienił nazwy tego co chciał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...