nerwowy Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Czy jest możliwość zmiany nazw aplikacji z pulpitu miui? Bo albo jestem ślepy , albo nie można ;/
0 Acid Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Oczywiście że nie można. Tzn można bo jest jeden sposób ale to chyba gra nie warta świeczki. Wysłane z MI3
0 nerwowy Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Opublikowano 19 Maja 2014 A jaki to sposób? Bo mam na pulpicie 2 identyczne ikony z podpisem Aparat, (stockowy i aparat google), no i przydałoby się jakoś je rozróżnić
0 Acid Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Hehe nie polecam tego robić. Tzn za dużo zachodu. Już lepiej wstawić sobie je do dwóch katalogów o różnych nazwach. A nazwę apki zmienisz po dekompilacji w tłumaczeniu. Czyli dekompilujesz apk za pomocą apktool, w res/values/strings.xml zawsze jest jakiś string np. app_name który zawiera nazwę aplikacji i to zmieniasz. Potem rekompilacja apk, dodanie resources.arsc do APK lub pobranie apki z /build/dist i instalacja. Nazwa apki powinna się zmienić. Tylko, że w między czasie musisz pokonać trochę problemów jak np. poprawna rekompilacja aplikacji na Androidzie 4.4. Ogólnie dużo roboty bo na 100% będziesz miał problem z rekompilacją.
0 StrangeFruit Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Ja też żałuję, że nie ma w MIUI takiej możliwości. Na upartego można zastosować jakiś inny launcher, który na to pozwala, np. Nova.
0 ZduneX25 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Jest moduł do WSM o nazwie xRenamer. 1
0 nerwowy Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Opublikowano 19 Maja 2014 Jest moduł do WSM o nazwie xRenamer. ZduneX-u mój Dwudziestypiąty powinienem postawić Ci piwo, a nawet flaszeczkę. Tym bardziej gdy ten moduł zacznie działać Niestety na dzień dzisiejszy przy romie MIUIPolska_cancro_4.5.16_kk-4.4 wywala apkę podczas proby zmiany nazwy i przeładowania launchera. Może ktoś sprawdzić "xRenamer-a" na innej konfiguracji MI3?
0 ZduneX25 Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Ja używam go na tej samej wersji i telefonie bez problemu, powiedz jaką apkę ruszasz to sprawdzę u siebie.
0 nerwowy Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Opublikowano 20 Maja 2014 Na moim telefonie działa tylko częściowo. Przeinstalowałem na świeżo Wsm Tools z potrzebnymi modułami w tym xRename. Niestety przy próbie uruchomienia "restart launcher" moduł wykrzacza się. Myślę, trzeba go zrobić w ch.. konia, więc po ustawieniu zmiany nazwy ręcznie restartuje telefon, i niestety działa ale tylko wybiórczo. Moduł zmienił tylko nazwę jednej aplikacji (cool reader) reszta pozaznaczanych nieruszona m.in. gmail, mi-tools, tapatalk, oraz aparat google, o który najbardziej mi chodzi.
0 ZduneX25 Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Moduł nie jest ogólnie pisany pod miui, a pod cm i aosp. MIUI używa innej aktywności, bo nawet ikony nie można zmienić podając: com.google.android.GoogleCamera, jakby miui ogarnęło główną nazwę aktywności to i moduł zaczął by działać z tą apką. Akurat jestem szczęśliwcem, który zmienił nazwy tego co chciał.
Pytanie
nerwowy
Czy jest możliwość zmiany nazw aplikacji z pulpitu miui?
Bo albo jestem ślepy , albo nie można ;/
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi