Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Telefon miałem z odblokowanym bootloaderem, wgrałem twrp, wrzuciłem plik SU, wszystko poszło jak najbardziej ok. Aktualnie po podłączeniu telefonu do pc nie mam wyboru mtp, zdjęcia, ładowanie. Telefon cały czas jest w trybie ładowanie. Gdy jest niepodłączony do pc wchodzę w opcje programistyczne znajduję konfiguracje USB jest napisane: MTP media transfer protokol gdy podłączam do pc wchodzi w tylko ładowanie i po próbie zmiany na inny tryb (w programistycznych sam wchodzi w tylko ładowaie. 

proszę o pomoc.

Screenshot_2017-04-17-16-28-37-561_com.android.settings.png

Screenshot_2017-04-17-16-30-04-406_com.android.settings.png

Opublikowano

Yy ale nie ścigałeś może paska powiadomień w dół? Bo gdybyś to tam jest powiadomienie na które trzeba nacisnąć i wybrać mtp. Ta opcja z dev Settings nie działa i tak.

• Acid odblokował(a) ten temat
Opublikowano
Witam serdecznie,

Telefon miałem z odblokowanym bootloaderem, wgrałem twrp, wrzuciłem plik SU, wszystko poszło jak najbardziej ok. Aktualnie po podłączeniu telefonu do pc nie mam wyboru mtp, zdjęcia, ładowanie. Telefon cały czas jest w trybie ładowanie. Gdy jest niepodłączony do pc wchodzę w opcje programistyczne znajduję konfiguracje USB jest napisane: MTP media transfer protokol gdy podłączam do pc wchodzi w tylko ładowanie i po próbie zmiany na inny tryb (w programistycznych sam wchodzi w tylko ładowaie. 

proszę o pomoc.

Screenshot_2017-04-17-16-28-37-561_com.android.settings.thumb.png.a1fcf3bc8207cd3c835e0b0849e50639.png

Screenshot_2017-04-17-16-30-04-406_com.android.settings.thumb.png.391eb0ef98089695b8d0835de2f990f7.png

Jeśli nie ma na pasku powiadomień przełączania mtp wtedy może być to problem sprzętowy:

- np wadliwa płyta główna

- dolne USB

- kabel USB

- ewentualnie soft.

Opublikowano
6 minut temu, mariusz.ur napisał:

Zmień kabel w pierwszej kolejności tak jak napisał Acid , jak nie pomoże będziesz szukał dalej

3 kable, 2 komputery. Brak możliwości zmiany w powiadomieniach, cały czas tylko "ładowanie" 

Opublikowano
31 minut temu, mariusz.ur napisał:

No to spróbuj wyłączyć mtp w opcjach programistycznych i włączyć ponownie . Jak nic to nie da to ja na twoim miejscu przeinstalowałbym system . 

Niestety nic z zaleconych rzeczy nie pomaga, nadal nie działa wybór a nawet zmiana w programistycznych odrazu wybiera ładowanie. Przed wgraniem roota działało bo wrzuciłem normalnie pliki przez kabel na telefon. 

Czyli mogę zrobić coś przez twrp czy muszę coś pobrać? Przyznam że jeszcze nie jestem wprawiony w miui 

Opublikowano

@hryszka nie poradzę Ci , bo już miałeś odblokowany bootloader , a ja nie wiem w jaki sposób . Skoro coś się zepsuło po zainstalowaniu supersu to możesz zrobić unroot w aplikacji . Jeśli bootloader jest odblokowany oficjalnie możesz zainstalować xiaomi.eu ( miui polska ) lub zwyczajnie miflash i global dev a potem twrp i wtedy supersu lub xiaomi.eu i supersu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...