hancock Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Witam. dzisiaj kupiłem redmi 3s i po włączeniu normalnie miałem zasięg LTE a po jakiś 30min mam tylko E i bez zmian cały czas. restarty i wyciąganie karty nic nie dało:( Proszę o jakąś pomoc. Dodam,że jak przełożę kartę do starego telefonu to normalnie mam LTE
Findfox Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Włóż dwie karty SIM do telefonu i powinno działać albo wchodzisz w ustawienia a następnie w informacje o telefonie i klikasz kilka razy pamięć wewnętrzna. Potem wybierasz status urządzenia 1 i przesuwasz na dół strony i zmieniasz na LTE/WCDMA. (Druga opcja ma dwa chaczyki, pierwszy to że ta procedure będziesz musiał powtarzać po każdym uruchomieniu telefonu a drugi haczyk to że jak nie będziesz w zasięgu 3G lub 4G to zasięgu nie będziesz miał wcale. Polecam sposób pierwszy. Edytowane 18 Marca 2017 przez Findfox
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Soft 8.1.1.0(MALMIDI) dzisiaj rano załapał 4g i 3g a teraz znowu cały czas E. Dziwna sytuacja. tak jak pisałem na innym telefonie(starym) miałem cały czas 4g lub 3g nigdy E! Edytowane 18 Marca 2017 przez hancock przypomniało mi się
Nezumi Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Jest to problem softu, już od dłuższego czasu wiemy, że soft Global powodował takie coś na Redmi 3, czyli zbicie do 2G i problem z powrotem do 3G/LTE. Najnowsza aktu lub romy dev ten problem naprawią.
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 44 minuty temu, Nezumi napisał: Jest to problem softu, już od dłuższego czasu wiemy, że soft Global powodował takie coś na Redmi 3, czyli zbicie do 2G i problem z powrotem do 3G/LTE. Najnowsza aktu lub romy dev ten problem naprawią. Tylko, że czekam na odblokowanie bootloadera. Dzisiaj napisałem prośbę o zdjęcie. Czyli, że nic nie mogę zrobić bez odblokowania?
FromWP Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) 51 minut temu, hancock napisał: Tylko, że czekam na odblokowanie bootloadera. Dzisiaj napisałem prośbę o zdjęcie. Czyli, że nic nie mogę zrobić bez odblokowania? Możesz, wgraj global dev (fastboot) 7.3.16 w trybie download (edl) MiFlashem 2016.04.01. Na tym romie wszystko powinno działać prawidłowo. Poradnik masz tu: https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompendium-wiedzy-redmi-33spro-rom-bootloader-recovery-root-faq/ Może najpierw spróbuj normalnie przez aktualizację z pliku, romu recovery. Tu masz linki do obu wersji: http://en.miui.com/thread-543085-1-1.html Edytowane 18 Marca 2017 przez FromWP
Nezumi Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 1 godzinę temu, FromWP napisał: Możesz, wgraj global dev (fastboot) 7.3.16 w trybie download (edl) MiFlashem 2016.04.01. Na tym romie wszystko powinno działać prawidłowo. Poradnik masz tu: https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompendium-wiedzy-redmi-33spro-rom-bootloader-recovery-root-faq/ Może najpierw spróbuj normalnie przez aktualizację z pliku, romu recovery. Tu masz linki do obu wersji: http://en.miui.com/thread-543085-1-1.html Albo niech po prostu użyje MiPCSuite?
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 1 godzinę temu, FromWP napisał: Możesz, wgraj global dev (fastboot) 7.3.16 w trybie download (edl) MiFlashem 2016.04.01. Na tym romie wszystko powinno działać prawidłowo. Poradnik masz tu: https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompendium-wiedzy-redmi-33spro-rom-bootloader-recovery-root-faq/ Może najpierw spróbuj normalnie przez aktualizację z pliku, romu recovery. Tu masz linki do obu wersji: http://en.miui.com/thread-543085-1-1.html według poradnika który podałeś jestem na punkcie:" 6.Uruchomienie w trybie download/edl (w tym trybie telefon nic nie wyświetla, czarny ekran): -uruchamiamy menu serwisowe kombinacją vol+ i power, po czym wybieramy "download" Tylko, że jak wejdę w ten tryb i dam download to telefon restartuje się. Co robię źle? według instrukcji powinien być czarny ekran a system się restartuje i wstaje.
FromWP Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 1 minutę temu, hancock napisał: Co robię źle? według instrukcji powinien być czarny ekran a system się restartuje i wstaje. Nic nie robisz źle. W tym modelu jest z tym problem. Tam masz też co zrobić jak nie chce wejść w download, czyli np.kabel deepflash, komendą w cmd "fastboot oem edl". Niestety nie wiem co dokładnie z tym twoim romem zadziała. Próbowałeś przez aktualizację z pliku? To było by najłatwiejsze jakby zaakceptowało zip-a romu dev. Na najnowzym romie global dev wchodzi w download tak: przy wyłączonym telefonie trzymasz równocześnie vol+ i vol- i podłączasz kabel do telefonu. Jak tylko zawibruje momentalnie puszczasz i powinien zostać ciemny ekran (bez ikony ładowania, bo jak się taka pojawi, znaczy że nie zadziałało).Można jeszcze jak pisał Nezumi chińskim MiPcSuite z pliku. Jak ci nie wyjdzie to co napisałem podrzucę linka jak spróbować tego MiPcSuite.
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Próbowałem z instalacją aktualizacji z pliku zip tylko, że w ogóle nie widzi tego zipa co ściągnąłem. A ztym sposobem z przyciskami głośnosci dzieje się tak jak pisałem, że zapala się ikona ładowania. Z tym trzecim sposobem to nie wiem o co chodzi.
Nezumi Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 1 minutę temu, hancock napisał: Próbowałem z instalacją aktualizacji z pliku zip tylko, że w ogóle nie widzi tego zipa co ściągnąłem. A ztym sposobem z przyciskami głośnosci dzieje się tak jak pisałem, że zapala się ikona ładowania. Z tym trzecim sposobem to nie wiem o co chodzi. o pobranie: http://pcsuite.mi.com/ i zaktualizowanie telefonu tym samym sposobem co robi to np. Sony. Podpinasz i aktualizujesz.
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 8 minut temu, Nezumi napisał: o pobranie: http://pcsuite.mi.com/ i zaktualizowanie telefonu tym samym sposobem co robi to np. Sony. Podpinasz i aktualizujesz. Zainstalowałem program i po podłączeniu telefonu wyskakuje taki komunikat: "You need to update your device to use Mi PC Suite. Update your device before connecting"
FromWP Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) 21 minut temu, hancock napisał: Zainstalowałem program i po podłączeniu telefonu wyskakuje taki komunikat: "You need to update your device to use Mi PC Suite. Update your device before connecting" To angielskie nie zadziała, nie działa z telefonami na Androidzie 6.0 i wyżej. Musi być chińskie pobierasz stąd: http://zhushou.xiaomi.com/ Uruchamiasz telefon w trybie recovery (rysunek tel z kabelkiem) trzymając wszystkie trzy vol+ vol- i power. Uruchamiasz MiPcSuite, podpinasz tel. i masz taki ekran: Klikasz wybierz "lokalny plik" i znajdujesz zipa którego chcesz wgrać na dysku. Dalej zrzutów niestety nie zrobiłem. Może się uda. Koledze snuffmajster na Redmi 4 prime się udało tym wgrać, ale stable na stable tu link do tematu: https://miuipolska.pl/forum/topic/23584-problem-po-aktualizacji-nie-działa-recoverydownloadprzywracanie-ustawień/?do=findComment&comment=326618 Edytowane 18 Marca 2017 przez FromWP
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) 24 minuty temu, FromWP napisał: To angielskie nie zadziała, nie działa z telefonami na Androidzie 6.0 i wyżej. Musi być chińskie pobierasz stąd: http://zhushou.xiaomi.com/ Uruchamiasz telefon w trybie recovery (rysunek tel z kabelkiem) trzymając wszystkie trzy vol+ vol- i power. Uruchamiasz MiPcSuite, podpinasz tel. i masz taki ekran: Klikasz wybierz "lokalny plik" i znajdujesz zipa którego chcesz wgrać na dysku. Dalej zrzutów niestety nie zrobiłem. Może się uda. Koledze snuffmajster na Redmi 4 prime się udało tym wgrać, ale stable na stable tu link do tematu: https://miuipolska.pl/forum/topic/23584-problem-po-aktualizacji-nie-działa-recoverydownloadprzywracanie-ustawień/?do=findComment&comment=326618 wszedlem w ten tryb i program znalazł telefon ale jak daje plik do wybrania to nie widzi tego zipa. Może ten zip jest źle nadpisany? inne zipy co mam na telefonie normalnie widzi. taką mam nazwę zipa: land_global_images_7.3.2_20170303.0000.00_6.0_global_bc1f1699c7 Edytowane 18 Marca 2017 przez hancock
FromWP Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 1 minutę temu, hancock napisał: wszedlem w ten tryb i program znalazł telefon ale jak daje plik do wybrania to nie widzi tego zipa. Może ten zip jest źle nadpisany? inne zipy co mam na telefonie normalnie widzi. Powinien zobaczyć, ale może nie chcieć wgrać tak samo jak przez updater z pliku. Możesz spróbować jeszcze raz pobrać cały rom. Trudny temat niestety. Jakbyś miał starszy rom 8.0 to bym od razu ci doradził zrobienie kabla deepflash i by zadziałało. Od wersji 8.1 nawet to przestaje działać i nie wiem czy zadziała u ciebie.
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Przed chwilą, FromWP napisał: Powinien zobaczyć, ale może nie chcieć wgrać tak samo jak przez updater z pliku. Możesz spróbować jeszcze raz pobrać cały rom. Trudny temat niestety. Jakbyś miał starszy rom 8.0 to bym od razu ci doradził zrobienie kabla deepflash i by zadziałało. Od wersji 8.1 nawet to przestaje działać i nie wiem czy zadziała u ciebie. Właśnie pobieram z linku który podałeś w tym temacie. wcześniej miałem z poradnika który też podałeś. Ile czeka się na odblokowanie botloadera? Ułatwiło by to sprawę?
FromWP Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 10 minut temu, hancock napisał: Właśnie pobieram z linku który podałeś w tym temacie. wcześniej miałem z poradnika który też podałeś. Ile czeka się na odblokowanie botloadera? Ułatwiło by to sprawę? Teraz jakoś krótko, od kilku godzin do kilku dni. Może by ułatwiło, tylko nie wiem czy na tym twoim romie przejdzie odblokowanie. Tu masz dwa linki o tym MiPcSuite chińskim i w jednym się udało wgrać rom global, w drugim nie. http://en.miui.com/thread-309629-1-1.html http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=325375&highlight=mi%2Bpc%2Bsuite%2Bglobal%2Brom
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Jak się nie uda to chyba się załamie:( kupiłem ten telofon z myślą o miui polska
FromWP Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 2 minuty temu, hancock napisał: Jak się nie uda to chyba się załamie:( kupiłem ten telofon z myślą o miui polska Udać się uda, co najwyżej chwilę się pomęczysz. Za chwilę będzie global stable 8.2 i na nim prawie na pewno się uda odblokować. Namieszali z jakością tych romów stable dla Redmi 3s i Redmi Note 3 se które sprzedają u nas oficjalnie i jedyne modele (jeszcze Redmi 4a) które mają pasmo LTE B20.
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) ściągnąłem inną wersję i dalej to samo, nie widzi pliku zip. Wyczytałem jescze taki punkt z poradnika" -jeśli mamy bootloopa i możemy wejść tylko do trybu fastboot używamy skryptu " O co w tym chodzi? Edytowane 18 Marca 2017 przez hancock
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Według tego poradnika:https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ też nie uda mi się wgrać miui polska?
Zexon72 Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Przed chwilą, hancock napisał: Według tego poradnika:https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ też nie uda mi się wgrać miui polska? Przecież to podstawowy poradnik !!
hancock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 1 minutę temu, Zexon72 napisał: Przecież to podstawowy poradnik !! Pytanie czy ten link z pierwszego punktu, czyli pobranie chińskiego romu dotyczy mojego telefonu. Jest tam link do redmi 3. Czy to znaczy, że do redmi 3s też pasuje?
Findfox Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Zobacz czy czasem w opcjach programistycznych masz odznaczone ,, Zdjęcie blokady OEM " to powinno być włączone i wchodzisz w stan odblokowania Mi i klikasz w tam w link zaznaczony chyba na niebiesko i spróbuj teraz uruchomić tel w trybie download. Przynajmniej u mnie i u innych paru osób to pomogło. Edytowane 18 Marca 2017 przez Findfox
Nezumi Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Odblokowanie powinno iść bez problemu, ale to teoria, a jak wiemy, teoria z praktyką ma niewiele wspólnego Tapu Tap
hancock Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Faktycznie miałem to wyłączone ale to nic nie pomogło. Mogę wejść w tryb serwisowy, tylko, że jak daje download to tel się restartuje. Co oznacza ten niebieski przycisk? I czy ktoś odpowie na moje wcześniejsze pytanie? 13 godzin temu, hancock napisał: Pytanie czy ten link z pierwszego punktu, czyli pobranie chińskiego romu dotyczy mojego telefonu. Jest tam link do redmi 3. Czy to znaczy, że do redmi 3s też pasuje? zauważyłem pewną rzecz. Te pliki winrrar które ściągałem z linków w tym temacie mają rozszerzenie tgz a z poradnika miuipolska tylko,ze do redmi note 3 ma rozszerzenie zip i normalnie widzi tego paka w chinskim pcsuite. Edytowane 19 Marca 2017 przez hancock
Findfox Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 To nie jest niebieski przycisk tylko tak jakby link i trzeba go kliknąć i wtedy ten tryb downoload ,,powinien" odpalić. Bym Ci screena podesłał ale na wersjach dev xiaomi.eu tego nie ma a na wszystkich telefonach albo mam zainstalowane teraz xiaomi.eu lub lineage os
FromWP Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, hancock napisał: Te pliki winrrar które ściągałem z linków w tym temacie mają rozszerzenie tgz a z poradnika miuipolska tylko,ze do redmi note 3 ma rozszerzenie zip i normalnie widzi tego paka w chinskim pcsuite. Bo nie rozróżniasz romów fastboot od recovery. Link do obydwu najnowszych wersji już ci wklejałem. W poradnikach mogą być linki do starszych wersji. W tym chińskim mipcsuite trzeba użyć romu recovery i te mają.rozszerzenie zip. Romy fastboot do miflasha mają rozszerzenie .tgz i trzeba je do użycia rozpakować, najczęściej w dwóch etapach (zależy czym to zrobisz). Na początek dostajesz .tar, potem katalog z plikami i katalogiem images. O ten niebieskim w menu serwisowym pytasz? tu masz: Klikasz w to co zaznaczyłem na czerwono i masz po angielsku: Tylko w twoim telefonie na tym romie z tego do edl (download) nie chce przechodzić. Edytowane 19 Marca 2017 przez FromWP
FromWP Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 1 godzinę temu, Findfox napisał: Bym Ci screena podesłał ale na wersjach dev xiaomi.eu tego nie ma a na wszystkich telefonach albo mam zainstalowane teraz xiaomi.eu lub lineage os To menu masz tak samo w romach eu, to nie znika.
hancock Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 20 minut temu, FromWP napisał: Bo nie rozróżniasz romów fastboot od recovery. Link do obydwu najnowszych wersji już ci wklejałem. W poradnikach mogą być linki do starszych wersji. W tym chińskim mipcsuite trzeba użyć romu recovery i te mają.rozszerzenie zip. Romy fastboot do miflasha mają rozszerzenie .tgz i trzeba je do użycia rozpakować, najczęściej w dwóch etapach (zależy czym to zrobisz). Na początek dostajesz .tar, potem katalog z plikami i katalogiem images. O ten niebieskim w menu serwisowym pytasz? tu masz: Klikasz w to co zaznaczyłem na czerwono i masz po angielsku: Tylko w twoim telefonie na tym romie z tego do edl (download) nie chce przechodzić. Czyli, że dobrze naciskałem. ściągam teraz wersję zip z tego linku co mi wcześniej podałeś. Masz rację, nie rozróżniałem tych wersji, ale już wiem o co chodzi.
hancock Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) @FromWP Udało mi się wgrać wersję Global 7.3.16 Beta. Wgrałem normalnie przez aktualizacje miui z pliku zip. Czy teraz mogę wgrać wersję miui polska? Jeszcze jedno pytanie: Dlaczego pokazuje pamięć wewnętrzną 10,36 skoro mam wersję 16gb? Edytowane 19 Marca 2017 przez hancock
FromWP Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 14 minut temu, hancock napisał: @FromWPCzy teraz mogę wgrać wersję miui polska?Dlaczego pokazuje pamięć wewnętrzną 10,36 skoro mam wersję 16gb? Jak odblokujesz bl i wgrasz twrp to tak. Na tym romie jak masz zgodę, to odblokujesz bez problemu. Co do pamięci to normalne, system tyle zajmuje.
hancock Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 @FromWP czyli pozostaje mi tylko czekać? bez tej zgody nic nie jestem w stanie zrobić?
FromWP Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 25 minut temu, hancock napisał: @FromWP czyli pozostaje mi tylko czekać? bez tej zgody nic nie jestem w stanie zrobić? Tak, co najwyżej możesz pobrać ten miunlock, jak ci pozwoli i spróbować. Zdarza się, że zgodę już masz, a sms o tym nie dochodzi. Jeszcze wejdź w opcje programistyczne (7xklikasz w wesję miui w info o telefonie, żeby się pokazały). Tam znajdź status blokady Mi i dodaj tam konto i urządzenie. Bez tego odblokowanie nie przechodzi i jest komunikat o różnych kontach. Ale na tym romie już powinno wszystko działać i kilka dni czekając na zgodę wytrzymasz.
Rekomendowane odpowiedzi