JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: Ja się zawsze stosuje do https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2 Do trzech komend ADB i nie ma problemu z automatycznym włączeniem TWRP. Mam Mi 5 jako swój prywatny telefon więc wiem co pisze. Mając Xiaomi.eu zauważyłem ciekawe zjawisko, kiedy mamy TWRP nowsze niż dzień wydania Xiaomi.eu jaki zainstalowaliśmy to instaluje się nam TWRP w wersji jaka jest wymagana pod wersję Xiaomi.eu Nie słyszałem o tym żeby takie coś się działo na innych modelach @JaroS Co ci nie wykrywa telefonu ADB? sprawdź w menedżer urządzeń Windows czy masz jakiś wykrzyknik. poszło wgrałem zgodnie z Twoją instrukcją niestety nadal stoi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Przed chwilą, JaroS napisał: poszło wgrałem zgodnie z Twoją instrukcją niestety nadal stoi... Jak ci wisi na logo MI to przytrzymaj jednocześnie klawisz głośności i włącznik telefonu, trzymaj tak długo aż zniknie logo i ponownie się pojawi, wtedy puść oba klawisze i czekaj na TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 @majdan12 jesteś pewny że to coś pomoże?zrobione,czekam;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Przed chwilą, JaroS napisał: @majdan12 jesteś pewny że to coś pomoże?zrobione,czekam;D Jak ci się pojawi logo MI po zastosowaniu się do mojej rady to minie chwila i będzie TWRP. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 (edited) 4 minuty temu, majdan12 napisał: Jak ci się pojawi logo MI po zastosowaniu się do mojej rady to minie chwila i będzie TWRP. niestety stoi jak stało ;/ p.s. zostawię go może na dłużej to wkoncu pojdzie czy to bez sensu? Edited March 15, 2017 by JaroS Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 (edited) 3 minuty temu, JaroS napisał: niestety stoi jak stało ;/ To jedyny mój pomysł to instalacja Global Developer przez MiFlash (w programie zaznaczony Flash All) https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945514 Xiaomi Mi 5 Latest Global Developer Version Fastboot pobierz z http://en.miui.com/a-234.html Gdy będzie system to zainstaluj TWRP, jak ci nie ruszy znowu to jest problem jakiś. Edited March 15, 2017 by majdan12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 (edited) już się pobiera jakby nie dało rady napiszę jutro już ,albo dziś później bo wolno idzie z tych serwerów ten software @majdan12zobacz dlaczego miphone się nie otwiera się i wyskakuje taki blad? Edited March 15, 2017 by JaroS Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 @JaroS Ile Bit masz Windows 32/64? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 64 bitowy Win10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Włączasz ile wlezie az załączy instalka tez tak mialem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 masz rację poszło za entym razem ;D mam tylko nadzieje ze podniesie to mi5;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 5 minut temu, JaroS napisał: masz rację poszło za entym razem ;D mam tylko nadzieje ze podniesie to mi5;/ Ja teraz przeczytałem dokładnie nazwę tematu, ty chcesz global i TWRP? jeśli tak to nie wróże powodzenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 chciałem wgrac stabilna wersje na andku 6 z listopada dokładnie to :xiaomi.eu_multi_MI5_6.11.10_v8-6.0 tylko..odblokowałem bootloader wziałem się za to twrp ale z marnym skutkiem niestety;/ w jaki sposób to zrobić najlepiej wg Ciebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 2 minuty temu, JaroS napisał: chciałem wgrac stabilna wersje na andku 6 z listopada dokładnie to :xiaomi.eu_multi_MI5_6.11.10_v8-6.0 tylko..odblokowałem bootloader wziałem się za to twrp ale z marnym skutkiem niestety;/ w jaki sposób to zrobić najlepiej wg Ciebie? Do tej wersji zainstaluj TWRP https://dl.twrp.me/gemini/twrp-3.0.2-2-gemini.img.html Zainstaluj zgodnie z poradnikiem MIUI Polska 2016. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Ale pojdzie to tak jak mi zaleciles? bo mówisz że nie wróżysz sukcesu global z twrp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 2 minuty temu, JaroS napisał: Ale pojdzie to tak jak mi zaleciles? bo mówisz że nie wróżysz sukcesu global z twrp? No jak nie zadziała to trudno, zrobisz drugi raz MiFlash (telefon tak samo w trybie EDL) i będziesz używać bez TWRP. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 @majdan12 napisałbyś mi zanim się pobierze ,jak zabrać się do instalacji software przez miflasha? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Przed chwilą, JaroS napisał: @majdan12 napisałbyś mi zanim się pobierze ,jak zabrać się do instalacji software przez miflasha? Trzeba wypakować (dwa razy) pobrany system aż zobaczysz folder z plikami i folderem images, następnie włączasz EDL w telefonie i podłączasz go do komputera, włączasz MiFlash zaznaczasz Flash All i klikasz Refresh, klikasz browse... wskazujesz folder który zawiera wypakowany system Global Developer czyli tam gdzie są pliki i folder images, jak wskazesz folder to w MiFlash kliknij w Flash i czekaj aż się zainstaluje system, w MiFlash czas się zatrzyma i będzie komunikat że operacja ukończona pomyślnie, odłącz telefon od komputera i włącz go, trzymaj włącznik telefonu tak długo (8 sekund około) aż pojawi się logo MI. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 (edited) w jaki sposób uruchamia się tryb EDL? P.S. wgrałem teraz twrp podesłane przez Cb telefon ożył:D Edited March 15, 2017 by JaroS Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 7 minut temu, JaroS napisał: w jaki sposób uruchamia się tryb EDL? P.S. wgrałem teraz twrp podesłane przez Cb telefon ożył:D Aby włączyć EDL: 1. Wyłącz telefon i odłącz USB. 2. Przytrzymaj klawisz ściszania i włącznik telefonu i puść jak będzie napis Fastboot. 3. Podłącz telefon do komputera Włącz ADB. 4. Włącz ADB. 5. W ADB wpisz fastboot devices i naciśnij enter. 6. W ADB wpisz fastboot oem edl i naciśnij enter, wyświetlacz telefonu będzie czarny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 @majdan12udało się ;D dzięki za chęć pomocy:) Cenię to u ludzi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts