JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: Ja się zawsze stosuje do https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2 Do trzech komend ADB i nie ma problemu z automatycznym włączeniem TWRP. Mam Mi 5 jako swój prywatny telefon więc wiem co pisze. Mając Xiaomi.eu zauważyłem ciekawe zjawisko, kiedy mamy TWRP nowsze niż dzień wydania Xiaomi.eu jaki zainstalowaliśmy to instaluje się nam TWRP w wersji jaka jest wymagana pod wersję Xiaomi.eu Nie słyszałem o tym żeby takie coś się działo na innych modelach @JaroS Co ci nie wykrywa telefonu ADB? sprawdź w menedżer urządzeń Windows czy masz jakiś wykrzyknik. poszło wgrałem zgodnie z Twoją instrukcją niestety nadal stoi...
majdan12 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Przed chwilą, JaroS napisał: poszło wgrałem zgodnie z Twoją instrukcją niestety nadal stoi... Jak ci wisi na logo MI to przytrzymaj jednocześnie klawisz głośności i włącznik telefonu, trzymaj tak długo aż zniknie logo i ponownie się pojawi, wtedy puść oba klawisze i czekaj na TWRP.
JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 @majdan12 jesteś pewny że to coś pomoże?zrobione,czekam;D
majdan12 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Przed chwilą, JaroS napisał: @majdan12 jesteś pewny że to coś pomoże?zrobione,czekam;D Jak ci się pojawi logo MI po zastosowaniu się do mojej rady to minie chwila i będzie TWRP. 1
JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) 4 minuty temu, majdan12 napisał: Jak ci się pojawi logo MI po zastosowaniu się do mojej rady to minie chwila i będzie TWRP. niestety stoi jak stało ;/ p.s. zostawię go może na dłużej to wkoncu pojdzie czy to bez sensu? Edytowane 15 Marca 2017 przez JaroS
majdan12 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) 3 minuty temu, JaroS napisał: niestety stoi jak stało ;/ To jedyny mój pomysł to instalacja Global Developer przez MiFlash (w programie zaznaczony Flash All) https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945514 Xiaomi Mi 5 Latest Global Developer Version Fastboot pobierz z http://en.miui.com/a-234.html Gdy będzie system to zainstaluj TWRP, jak ci nie ruszy znowu to jest problem jakiś. Edytowane 15 Marca 2017 przez majdan12 1
JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) już się pobiera jakby nie dało rady napiszę jutro już ,albo dziś później bo wolno idzie z tych serwerów ten software @majdan12zobacz dlaczego miphone się nie otwiera się i wyskakuje taki blad? Edytowane 15 Marca 2017 przez JaroS
lockerek Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Włączasz ile wlezie az załączy instalka tez tak mialem 1
JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 masz rację poszło za entym razem ;D mam tylko nadzieje ze podniesie to mi5;/
majdan12 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 5 minut temu, JaroS napisał: masz rację poszło za entym razem ;D mam tylko nadzieje ze podniesie to mi5;/ Ja teraz przeczytałem dokładnie nazwę tematu, ty chcesz global i TWRP? jeśli tak to nie wróże powodzenia. 1
JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 chciałem wgrac stabilna wersje na andku 6 z listopada dokładnie to :xiaomi.eu_multi_MI5_6.11.10_v8-6.0 tylko..odblokowałem bootloader wziałem się za to twrp ale z marnym skutkiem niestety;/ w jaki sposób to zrobić najlepiej wg Ciebie?
majdan12 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 2 minuty temu, JaroS napisał: chciałem wgrac stabilna wersje na andku 6 z listopada dokładnie to :xiaomi.eu_multi_MI5_6.11.10_v8-6.0 tylko..odblokowałem bootloader wziałem się za to twrp ale z marnym skutkiem niestety;/ w jaki sposób to zrobić najlepiej wg Ciebie? Do tej wersji zainstaluj TWRP https://dl.twrp.me/gemini/twrp-3.0.2-2-gemini.img.html Zainstaluj zgodnie z poradnikiem MIUI Polska 2016. 1
JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Ale pojdzie to tak jak mi zaleciles? bo mówisz że nie wróżysz sukcesu global z twrp?
majdan12 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 2 minuty temu, JaroS napisał: Ale pojdzie to tak jak mi zaleciles? bo mówisz że nie wróżysz sukcesu global z twrp? No jak nie zadziała to trudno, zrobisz drugi raz MiFlash (telefon tak samo w trybie EDL) i będziesz używać bez TWRP. 1
JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 @majdan12 napisałbyś mi zanim się pobierze ,jak zabrać się do instalacji software przez miflasha?
majdan12 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Przed chwilą, JaroS napisał: @majdan12 napisałbyś mi zanim się pobierze ,jak zabrać się do instalacji software przez miflasha? Trzeba wypakować (dwa razy) pobrany system aż zobaczysz folder z plikami i folderem images, następnie włączasz EDL w telefonie i podłączasz go do komputera, włączasz MiFlash zaznaczasz Flash All i klikasz Refresh, klikasz browse... wskazujesz folder który zawiera wypakowany system Global Developer czyli tam gdzie są pliki i folder images, jak wskazesz folder to w MiFlash kliknij w Flash i czekaj aż się zainstaluje system, w MiFlash czas się zatrzyma i będzie komunikat że operacja ukończona pomyślnie, odłącz telefon od komputera i włącz go, trzymaj włącznik telefonu tak długo (8 sekund około) aż pojawi się logo MI. 1
JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) w jaki sposób uruchamia się tryb EDL? P.S. wgrałem teraz twrp podesłane przez Cb telefon ożył:D Edytowane 15 Marca 2017 przez JaroS
majdan12 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 7 minut temu, JaroS napisał: w jaki sposób uruchamia się tryb EDL? P.S. wgrałem teraz twrp podesłane przez Cb telefon ożył:D Aby włączyć EDL: 1. Wyłącz telefon i odłącz USB. 2. Przytrzymaj klawisz ściszania i włącznik telefonu i puść jak będzie napis Fastboot. 3. Podłącz telefon do komputera Włącz ADB. 4. Włącz ADB. 5. W ADB wpisz fastboot devices i naciśnij enter. 6. W ADB wpisz fastboot oem edl i naciśnij enter, wyświetlacz telefonu będzie czarny. 1
JaroS Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 @majdan12udało się ;D dzięki za chęć pomocy:) Cenię to u ludzi:)
Rekomendowane odpowiedzi