Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie, mam zainstalowany rom xiaomi.eu ostatnią wersje stable na androidzie 6.0 i w użyciu baterii z aplikacji najwięcej zabierają mi usługi xiaomi a ja praktycznie w ogóle nie korzystam z chmury xiaomi itd. więc nie wiem w czym tkwi sekret tego drenażu.

Opublikowano
34 minuty temu, CryRek napisał:

a nie masz przypadkiem włączonej opcji znajdź moje urządzenie? albo odznaczonych wszystkich opcji synchronizacji?

Jeżeli chodzi o chumre xiaomi i lokalizację to nawet nie jestem zalogowany na telefonie do xiaomi, a co do synchronizacji to jest włączona, bo korzystam z gmaila itd.

Opublikowano
6 godzin temu, Ostry777 napisał:

Naprawde nikt nie ma pomysłu, mam już usługi xiaomi na 1 miejscu użycia baterii i nie mam pojęcia o co chodzi? macie jakiś pomysł?

moze po prostu wgraj starszy soft i zobacz czy bedzie tak samo. Robiles wipe przed lub po instalacji?

Opublikowano

Spróbuj w Panel Sterowania/Bateria/Oszczędzanie w aplikacjach/Systemowe.

Tam zlokalizuj Usługi Xiaomi / Zamknij aplikację.

Daj znać czy pomogło. U mnie w ten sposób z 3. miejsca Usługi Xiaomi poleciały nieco niżej, w rankingu pożeraczy baterii.

Opublikowano
Dnia 23.02.2017 o 03:46, t.bone napisał:

Spróbuj w Panel Sterowania/Bateria/Oszczędzanie w aplikacjach/Systemowe.

Tam zlokalizuj Usługi Xiaomi / Zamknij aplikację.

Daj znać czy pomogło. U mnie w ten sposób z 3. miejsca Usługi Xiaomi poleciały nieco niżej, w rankingu pożeraczy baterii.

Próbowałem i rzeczywiście spada niżej ale jednak nadal jest za wysoko bo na 3 miejscu:/

Opublikowano

Ja w swoim Mi5 miałem aktywny proces MAB. Dodam, że MAB miał uprawnienia do wszystkiego w moim telefonie. Jak się okazało jest to chiński sklep i to on mi tak drenował baterię w zastraszającym tempie. Poprzez Panel Sterowania usunąłem ten badziew i jak dotąd nie mam żadnego problemu z drenażem baterii :)

Może tu leży też u Ciebie problem.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Kagance się daje w ustawieniach - >aplikacje - > i tam się wyłącza wszystko dla wybranych apek. Od powiadomień po uprawnienia. Wyłączenie neta dla apek to jest wisienka na torcie 

Opublikowano

Panowie a jaki macie soft, bo ja w swoim Mi5(xiaomi.eu 8.1.6.0 MAACNDI) nie mam do wyboru w uprawnieniach Usługi xiaomi, mam wszystkie inne aplikacje ale tego nie mam tak jak wyżej pokazał kolega:/

Opublikowano

U mnie miui 6.11.10 w wersji eu.
Uslugi Xiaomi, po:
- wylaczeniu wiekszosci uprawnień,
- wylaczeniu lokalizacji telefonu w koncie xiaomi,
- odcieciu od dostepu do danych komórkowych,

wyglada to tak:
b5c9634913e951ec6eff3e61a5d09f10.jpg

Btw, pytanie ogóle. Jak u Was z SoTem? U mnie ledwo 4,5 godzin.

Mi5 przez Tapatalk

Opublikowano

Zależy, będąc cały czas na wifi i intensywnie korzystając z telefonu wyciągnę prawie 8h, jednak zwykle, przy korzystaniu z lte, gps itp. jest to koło 4h w ciągu jednego dnia lub mniej gdy baterii staecza na 2 dni, sporo mi bierze 'telefon w gotowości' global dev 7.2.24

Opublikowano

Hmm zauważyłem, że zużycie baterii przez usługi xiaomi jest przede wszystkim na danych komórkowych operatora, jak siedze w domu na wifi albo w ogole z wyłączonym netem do bardzooo spada:/

Opublikowano
Dnia 10.03.2017 o 10:47, Ostry777 napisał:

Hmm zauważyłem, że zużycie baterii przez usługi xiaomi jest przede wszystkim na danych komórkowych operatora, jak siedze w domu na wifi albo w ogole z wyłączonym netem do bardzooo spada:/

Patrz mój post - 2. do tyłu.

Opublikowano
Ale jak odciac dostep do danych tylko usludze xiaomi? 

Panel sterowania / Limit danych (logo kropelki) / Ograniczenia aplikacji

Mi5 przez Tapatalk

Opublikowano

Pozostaje zmiana ROMu. Co do oszczędzania baterii, to brakuje tutoriala, co i gdzie poustawiać. W samym systemie, szczególnie osoba początkująca z MIUI ma spory kłopot, żeby wygrzebać poszczególne ustawienia.

Mi5 przez Tapatalk

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

hej widzę że temat umarł, a problem dalej jest mam rom 7.6.10 i usługi xiaomi zjadają baterie jak szalone...:(

mimo wyłączenia usługą xiaomi dostępu do danych mobilny cały czas coś pobierają, cały czas łączą się z internetem :(

czy u was w użycie danych/szczególy użycia danych/systemowe/usługi xiaomi macie cały czas pobieranie danych?

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...