Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Mam problem z moim Redmi Note 3 Pro. Otóż podczas ładowania potrafi on po prostu przestawać ładować się. Ładuje się, ładuje i nagle przestaje się ładować. Odłączenie i podłączenie pomaga. Nie jest to problem kabla ani ładowarki. Czyżby płytka z USB do wymiany?

Opublikowano

Miałem tak parę razy na samym początku jak go kupiłem , ładowany był ładowarką 1,5 a , system global stable chyba 8.0.1.0 . Potem tego już nie miałem , ale nie wie co było przyczyną bo rozpocząłem zabawę z flashowaniem i zacząłem używać oryginalnej ładowarki . Także albo global stable był przyczyną , albo ładowarka , albo ten typ tak ma 

Opublikowano

Jeśli w telefonie masz sysytem Global Stable, to zainstaluj Global Developer z poziomu komputera za pomocą programu MiFlash z zaznaczoną opcją flash_all. Uwaga - dane z telefonu ulecą, więc zrób sobie backup. 

Jeśli problem będzie dalej - port ładowania raczej do wymiany. 

Opublikowano
2 minuty temu, miszkurkam napisał:

Używam ładowarki 5V 2.1A.

Jestem na MIUI Polska. Czyli port do wymiany? 

Wszystko na to wskazuje - poradzisz sobie z wymianą sam? 

Opublikowano
Przed chwilą, Zexon72 napisał:

Wszystko na to wskazuje - poradzisz sobie z wymianą sam? 

Raczej tak. Widziałem na YT jak telefon otworzyć. Wymiana modułu to już żaden problem. Jedynie trzeba będzie czekać długo na sam moduł, bo tylko na Aliexpress widziałem takowy. Poczekam jeszcze na nową wersję MIUI Polska/Xiaomi.eu. Może coś to zmieni. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry, nie chcę zakładać nowego tematu na forum a tym samym śmiecić. Mam podobny problem. Telefon podczas ładowania przerywa, to samo dzieje się przy podłączeniu telefonu do komputera za pośrednictwem USB. Zmieniałem ładowarki, kable. Za każdym razem działo się to samo. Telefon kupiony za pośrednictwem firmy Technos (aktualna gwarancja). Wydaje mi się, że port USB jest do wymiany, tylko czy to obejmuje gwarancja?

Edytowane przez bimberman5
Opublikowano
20 godzin temu, bimberman5 napisał:

tylko czy to obejmuje gwarancja

To może zostać różnie zakwalifikowane - jako wada sprzętu lub uszkodzenie mechaniczne. Jeśli gwarantem jest jakaś solidna firma można próbować, jeśli jakiś "janusz biznesa" z Allegro, to chyba szkoda czasu.

Opublikowano

Telefon był kupowany w sklepie technos-online.pl. Napisałem maila do nich w sprawie serwisu tego telefonu, opisałem problem i najwyżej będę musiał go wysłać do Poznania na parę tygodni.

Opublikowano

Raz na 10 ładowań mi stanie postęp podczas ładowania wygląda to tak stanie na np 50% dioda świeci ale nie ładuje po odpięciu i ponownym podłączeniu ładuję

Ładowarka orginalna już padła całkiem

To że padnie po pewnym  czasie to wiem ale pytanie się nasuwa czy płyty USB takie wadliwe czy coś innego je psuje

Dziwna sprawa że gdy wepne przewód USB oryginalny od xiaomi do nie oryginalnej ładowarki to się grzeje telefon 2 razy mocniej niż na nieorginalnym od Sony przewodzie

W Ampere nic podejrzanego nie wyłapuje.

Jeszcze sprawdzę tą nową aplikację z xda battery monitor czy jakoś tak

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...