Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbowałem wgrać sobie nową wersję xiaomi eu no i z racji, iż pierwszy raz to robiłem coś chyba poszło nie tak, tzn mam czarny ekran i długie przytrzymanie przycisku power tak jakby go resetuje, czuje wibracje, pojawia sie logo mi i znika... koniec. Nie wiem co teraz zrobić, próbowałem rebootować plikami od jarekm95 i nic. Fastboot nie chciał się odpalić, tryb do miflasha też nie... Także ja nie wiem zbytnio co dalej. Chętnie przyjmę jakieś rady i pomoc odnośnie dalszego postępowania :)

Opublikowano

No, musisz zrobić to co mówi kompedium. Na początek trzeba spróbować wejść w tryby download i fastboot. Jeśli to pierwsze ci nie wychodzi to nie bój się przeróbki kabelka USB na Deep Flash, bo bywa on jedynym ratunkiem. Jak w trybie download komputer widzi telefon?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

w menadżerze urządzeń :

Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E (COM10)

Właśnie próbowałem chyba wszystkiego co w kompendium i nic nie dawało żadnych efektów, także chyba będę musiał coś próbować z kabelkiem

Edytowane przez Muchomorek
Opublikowano
38 minut temu, Muchomorek napisał:

Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E (COM10)

Jakby ci się udało uruchomić w fastboot to było by prościej. Spróbuj po długim przytrzymaniu power, momentalnie jak zawibruje przytrzymać vol- i power. Czasami się udaje. Jak nie to czeka cię rozebranie telefonu i wymuszenie edl przez zwarcie dwóch punktów na płycie. Hindusi to te telefony rozbierają na filmikach nawet samymi paznokciami bez narzędzi. Tylko trzeba uważać na taśmę czytnika linii papilarnych, bo podobno krótka i łatwo uszkodzić. Link do tutka z tymi tespointami: http://en.miui.com/thread-387921-1-1.html

• Like 1
Opublikowano

Ja miałem taki sam problem który spotkał mnie przy aktualizacji miui polska. twrp nie mogłem uruchomić, edl nie mogłem uruchomić, fastboot zazwyczaj się uruchamiał ale bywało, że był z tym problem. Dla mnie jedynym skutecznym rozwiązaniem był kabel deep flash. U mnie się okazało że telefon był ciągle włączony i przy podłączaniu kabla deep flash musiałem trzymać przycisk power. Tylko tym sposobem uruchomiłem tryb EDLi działałem Miflashem.

Korzystałem z tego :

• Like 1
Opublikowano

Mod "Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E" oznacza, że nie jesteś w trybie download, spróbuj z kabelkiem. Przejrzyj też dwa tematy "zbrickowany telefon"

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kabelek okazał się pomóc, oczywiście musiałem przytrzymać przycisk power, aż zaskoczy. Niestety podczas dalszej drogi kolejne kłody rzucone pod nogi.. Nie pomaga zmiana portu.. :(

win 10 64bit, wszystkie usb odpięte i ten sam błąd

Bez tytułu.png

Bez tytułu1.png

Opublikowano

Ile razy wypakowywałeś ROM zipem? Czasem trzeba wypakować dwa razy a najlepiej umieść go bezpośrednio na np. dysku  c: i spacji w nazwie nie może być, ja chyba zmieniłem całkowicie nazwę na coś bez pl znaków. Zmień kabel USB może.

Opublikowano (edytowane)

Wypakowywałem 2 razy, nazwę też zmieniałem na coś krótkiego typu 'romek', zmiana na inny kabel też nic nie dała :(

Opublikowano

A co instalowałeś do odceglenia? Widać że masz miflash  xiaomiflash beta.? Może stery się gryzą. Minimal ADB and fastboot jest,?

Opublikowano (edytowane)

1.Zrób reset kompa jeśli nie robiłeś po instalacji sterów.

Do jutra jak coś.

Edytowane przez robaks
Opublikowano

Udało się !! Gdy poszedłem spać podpiąłem go do ładowarki i zaczęła migać czerwona dioda. Gdy wstałem i spróbowałem ponownie flashować wszystko przebiegło pomyślnie. Mogła to być wina słabej baterii ? :| W każdym bądź razie dziękuję każdemu kto starał się mi pomóc, szczególnie @FromWP :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...