Skocz do zawartości

MIUI 8.0.5.0 - Czy wszystko jest ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Wczoraj kupiłem Redmi Note 3 z polskiej dytrybucji. Zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie gdy wszedłem w aktualizację i nacisnąłem "sprawdź aktualizacje" to wyświetlona została informacja, że brak nowych aktualizacji, lecz gdy w prawym górnym rogu z rozwijanego menu wybiorę aktualizuj to zaczyna się pobieranie i aktualizowanie. Raz wykonałem taką czynność i z ciekawości sprawdziłem jeszcze raz, lecz z tym samym efektem. Czy wszystko jest w porządku? Jest ktoś kto mógłby mi wytłumaczyć dlaczego tak jest? Z góry dziękuję.

Obecny system jaki jest wyświetlany to MIUI 8.0.5.0 | Stabilna.

Opublikowano

Miałem ją od początku. Chodzi mi po prostu o to dlaczego gdy naciskam "szukaj aktualizacji" to pojawia się informacja "Brak dostępnych aktualizacji", ale gdy wejdę w menu w prawym górnym rogu i nacisnę "Pobierz aktualizacje" to aktualizacja się pobiera i instaluje, po całym procesie widnieje to samo co przed czyli "MIUI 8.0.5.0 | Stabilna". Nie powinno być tak, że jeżeli nie ma nowych aktualizacji to nie powinienem móc pobrać jej poprzez menu? Czy to może jest tak zrobione, że mogę sobie w każdej chwili pobrać ostatnią jaka jest i mimo wszystko, że ją już mam jeszcze raz zainstalować?

Opublikowano

Tak to jest zronione, dlaczego nie wiem. Napisane "Pobierz aktualizację' a nie Pobierz nową aktualizację. O tym ze nie znalazło nowszej, już wcześniej zostałeś poinformowany. W Xiaomi tak jest, wiele osób się na to nabrało. Może chidzi o to że taka ponowna instalacja tego samego romu czasami potrafi naprawić jakieś błędy.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Jeff23 napisał:

Miałem ją od początku. Chodzi mi po prostu o to dlaczego gdy naciskam "szukaj aktualizacji" to pojawia się informacja "Brak dostępnych aktualizacji", ale gdy wejdę w menu w prawym górnym rogu i nacisnę "Pobierz aktualizacje" to aktualizacja się pobiera i instaluje, po całym procesie widnieje to samo co przed czyli "MIUI 8.0.5.0 | Stabilna". Nie powinno być tak, że jeżeli nie ma nowych aktualizacji to nie powinienem móc pobrać jej poprzez menu? Czy to może jest tak zrobione, że mogę sobie w każdej chwili pobrać ostatnią jaka jest i mimo wszystko, że ją już mam jeszcze raz zainstalować?

http://en.miui.com/download-301.html

Tu masz najnowsze aktualizacje tylko musisz wiedzieć czy masz Kenzo czy special edition (Kate)

A dlaczego nie wyświetla najnowszej to tylko xiaomi wie

Edytowane przez Snajper
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Snajper napisał:

http://en.miui.com/download-301.html

Tu masz najnowsze aktualizacje

A dlaczego nie wyświetla najnowszej to tylko xiaomi wie

Hmm, to mnie teraz zaskoczyłeś, że jest jeszcze nowsza wersja oprogramowania. Dziwne dlaczego jej nie ściąga O.o Jako, że jestem świeży w temacie to czy warto teraz własnoręcznie zaktualizować od najnowszej? Z tego wyczytałem tam w linku najlepiej byłoby po kolei instalować brakujące aż do najnowszej (z tego co widzę pomiędzy moją a najnowszą jest jeszcze 8.0.6.0.)

13 minut temu, mariusz.ur napisał:

Jest jeszcze kwestia jaka wersja Kenzo czy Kate. Ja obstawiam Kate, a wy? :-)

Wydaje mi się, że to raczej Kate, bo jak wcześniej wspomniałem to RN3 na rynek europejski i w wersji 3/32GB. Wymiar też na to wskazuje: 152 mm długości.

EDIT: AIDA64 pokazuje Kate.

Edytowane przez Jeff23
Opublikowano
22 minuty temu, Jeff23 napisał:

z tego co widzę pomiędzy moją a najnowszą jest jeszcze 8.0.6.0.

Dla Kate chyba nie ma http://en.miui.com/download-301.html#449 , ściągnij i zainstaluj z pliku. Czasami przez OTA nie potrafi znaleźć. A najlepiej od razu global dev, ale to chyba już nie przez aktualizacje, tylko MiFlashem i rom fastboot, nie recovery.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Jeff23 napisał:

Hmm, to mnie teraz zaskoczyłeś, że jest jeszcze nowsza wersja oprogramowania. Dziwne dlaczego jej nie ściąga O.o Jako, że jestem świeży w temacie to czy warto teraz własnoręcznie zaktualizować od najnowszej? Z tego wyczytałem tam w linku najlepiej byłoby po kolei instalować brakujące aż do najnowszej (z tego co widzę pomiędzy moją a najnowszą jest jeszcze 8.0.6.0.)

Redmi note 3 special edition pobierasz soft 8.1.1.0 i wrzuć na telefon.

Global developer spokojnie też możesz wgrać przez aktualizacjie w telefonie na Kate nie ma problemu z tym;-)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...