Kisiu Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Witam,od dwóch dni jest posiadaczem mi5, z czego dopiero wczoraj miałem czas trochę się nim pobawić. Test aparatu, głośników i takie tam podstawy. Na noc postanowiłem go wyłączyć, bateria naładowana w okolicach 80%. Następnego dnia, tj. dziś telefon nie odpowiada, nie chcę się włączyć, nie reaguje na ładowanie, komputer nie widzi urządzenia. Mieliście takie problemy? Zaznaczam, że kupiłem go z ibuygou. Oh, przez przypadek dodałem post do kategorii mi5s, przepraszam za przeoczenie.
galakty Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Nie chcę wróżyć z fusów, ale możliwe, że już padła płyta główna... Spróbuj sflaszować miflashem jakiś rom, wgraj xiaomi.eu - oczywiście jeśli to możliwe. Są tutoriale, na początek zobacz czy wchodzi w fastboot.
Kisiu Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 Fastboota też nie da się odpalić. :/
galakty Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 2 minuty temu, Kisiu napisał: Fastboota też nie da się odpalić. :/ Na żadną kombinację nie wstaje? W ostateczności możesz zrobić kabel EDL i w nim spróbować.
mezutelni Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Próbowałbym EDL, ew. trzymaj przycisk power jakieś ~20s. Jak chcesz to napisz pw i powiem Ci jak zrobić specjalny kabel deep flash do EDL
sp4ubw Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Po co ma pisać na priv? Na forum w kilkudziesięciu miejscach to jest pokazane A kabel taki robi się w 3 minuty zdzierając izolację z kabelka masy i jednej z danych - przeważnie z zielonego koloru. Edytowane 1 Lutego 2017 przez sp4ubw
mezutelni Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 5 godzin temu, sp4ubw napisał: Po co ma pisać na priv? Na forum w kilkudziesięciu miejscach to jest pokazane A kabel taki robi się w 3 minuty zdzierając izolację z kabelka masy i jednej z danych - przeważnie z zielonego koloru. @sp4ubw Chodziło mi bardziej o to że zrobiłem film(którego z oczywistych powodów nie będe linkował w poscie, nie chce być zjechany za chamską reklamę), bo wbrew pozorom dla każdego to nie jest takie łatwe, i ciężko znaleźć wszystkie informacje.
Rekomendowane odpowiedzi