Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,od dwóch dni jest posiadaczem mi5, z czego dopiero wczoraj miałem czas trochę się nim pobawić. Test aparatu, głośników i takie tam podstawy. Na noc postanowiłem go wyłączyć, bateria naładowana w okolicach 80%. Następnego dnia, tj. dziś telefon nie odpowiada, nie chcę się włączyć, nie reaguje na ładowanie, komputer nie widzi urządzenia. Mieliście takie problemy? Zaznaczam, że kupiłem go z ibuygou. 

Oh, przez przypadek dodałem post do kategorii mi5s, przepraszam za przeoczenie.

Opublikowano

Nie chcę wróżyć z fusów, ale możliwe, że już padła płyta główna...

Spróbuj sflaszować miflashem jakiś rom, wgraj xiaomi.eu - oczywiście jeśli to możliwe. Są tutoriale, na początek zobacz czy wchodzi w fastboot.

Opublikowano
2 minuty temu, Kisiu napisał:

Fastboota też nie da się odpalić. :/

Na żadną kombinację nie wstaje? 

W ostateczności możesz zrobić kabel EDL i w nim spróbować. 

Opublikowano (edytowane)

Po co ma pisać na priv? Na forum w kilkudziesięciu miejscach to jest pokazane :) A kabel taki robi się w 3 minuty zdzierając izolację z kabelka masy i jednej z danych - przeważnie z zielonego koloru.

Edytowane przez sp4ubw
Opublikowano
5 godzin temu, sp4ubw napisał:

Po co ma pisać na priv? Na forum w kilkudziesięciu miejscach to jest pokazane :) A kabel taki robi się w 3 minuty zdzierając izolację z kabelka masy i jednej z danych - przeważnie z zielonego koloru.

@sp4ubw Chodziło mi bardziej o to że zrobiłem film(którego z oczywistych powodów nie będe linkował w poscie, nie chce być zjechany za chamską reklamę), bo wbrew pozorom dla każdego to nie jest takie łatwe, i ciężko znaleźć wszystkie informacje.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...