Skocz do zawartości

Zapytanie o redmi note 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam , pisze do forumowiczów w takiej sprawię. że staram sie mojemu koledze na telefon wrzucić miui 8, normlanie dodałem paczki do telefonu w aktulizacjach dodaje paczke zip z romem ale podczas instalacji dochodzi do 6-8%, po czym wywala Failed. Mianowicie dla tego proóboje mu przeinstalowac softa bo kolega notorycznie się skarży, że na telefonie wyświetlają mu się reklamy. Mówił że robił fullwipe itp nie pomagało, telefon koledze poleciłem bo sam wcześniej kupiłem redmi note 2 i nie miałem nigdy takich problemów. Prosiłbym o pomoć robiłem wszystko zgodnie z instrukcja z miuipolska lecz coś na prawdę nie trybi. 

Proszę o zrozumienie kolega chciałby być zadowolony z telefonu może ktoś ma jakiś pomysł na te reklamy ?.

Android 5.0.2

Miui7.0 (stabilna)

7,0,99,99 LHFNYUN

Edytowane przez swt
Dodałem pomocna wskazówke o ktorej zapomniałem
Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano (edytowane)

Reklamy są, bo to chiński soft. Jeśli robisz wszystko według instrukcji na miuipolska.pl, to znaczy że robisz coś źle.

W moim podpisie masz link jak zainstalować MIUI, robisz wszystko wg. tej instrukcji?

Edytowane przez mgcompany
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mgcompany napisał:

Reklamy są, bo to chiński soft. Jeśli robisz wszystko według instrukcji na miuipolska.pl, to znaczy że robisz coś źle.

W moim podpisie masz link jak zainstalować MIUI, robisz wszystko wg. tej instrukcji?

To inna instrukcja wogólę. i wystarczy że pod tą instrukcje wrzuce paczke z romem miui 8 ?. A może był byś tak dobry, i mogłpodać linka do paczki z romem miui 8 do tego telefonu ?. Bo jest tyle tego że już czasami nie wiem czy pobrałem odpowiedni.

A i, ogólnie wracając do tematu zapomniałem wspomnieć że te reklamy mu wyskakują na pulpicie, i czasami jest ich nawet 3 4 tak twierdzi kolega. Akurat mi jeszcze się nić nie pokazało, a telefon leży włączony tyle że dostał wipe jest czysty.

Edytowane przez swt
Dopisek
Opublikowano

Wykonaj wszystko wg. tej instrukcji, głównie chodzi o wgranie TWRP, zrobienie wipe wszystkiego i wgranie paczki z romem MIUIPolska w wersji 7 lub 8. ROM pobierzesz stąd: https://miuipolska.pl/download/ Wejdź, wciśnij ctrl+f, wpisz "hermes" i znajdziesz link do pobrania ostatniej wersji MIUI8. Możesz też pobrać wersje stabilną lub archiwalną. Wszystkie są dostępne na stronie głównej, a każdy ma w nazwie albo "RedmiNote2", albo "RN2", albo "Hermes".

Możesz też wgrać TWRP przez adb, tutorial jest w trzecim linku z podpisu. Możesz też wgrać ROM przez MiFlash i zrobić całkowity format telefonu, instrukcja jest w drugim linku.

Najważniejsze byś robił wszystko według instrukcji i z plikami do tego modelu telefonu, wtedy wszystko będzie działać. No i pamiętaj, instrukcje wyglądają na długie i zawiłe, a w rzeczywistości są proste i szybkie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...