Roberttt Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Ma tel Redmi Not 3 Pro zakupiony prawie rok temu w Chinach u Hong Kong Goldway . Zainstalowałem w nim Miui Polska , oraz ściągam nowe aktualizacje. Zawsze nosiłem telefon w kieszenie, niestety tego nie mogę nosić, bo po jakiś paru minutach odczuwam bule punktowe w miejscu gdzie jest telefon ( jeżeli mam w bocznej kieszenie to z boku, jesli z tyłu to ból jest z tyłu. Wyjmuje przechodzi prawie od razu, jak rozmawiam to nie czuje by mnie głowa bolała. Telefon generalnie się nagrzewa jak leży gdzieś to potem w tym miejscu jest ciepło. Przyznam się że jest to dla mnie bardzo dziwnie, czy ktoś mam podobne problemy? Dopiero teraz wyczytałem w Chińskiej instrukcji SAR < (rowne) 2 .0 W/kg A jak wy maicie napisane w swoich fonach. Chyba trzeba sie pozbyc takiego tel? Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Roberttt
zielonyBB Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Weź przeczytaj swojego posta i napisz go raz jeszcze, po polsku. Aż oczy bolą jak się to czyta.Wysłane z Tab2A7-10F
Fikoblin Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Podaj jaką masz wersje MIUI. Wygląda jakby coś robił w tle i się nagrzewał, może jakiś vendor rom coś miesza. Może też być jakieś uszkodzenie mechaniczne, normalnie takie rzeczy się nie zdarzają.
Roberttt Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Najnowsza MIUI 8.2 7.1.19 od wczoraj ( poprzednio miałem wersje z przed Świąt Bożego Narodzenia) Jeśli to jakoś mozna naprawić to bardzo chętnie, ale SAR wyraźnie jest napisane < (równe) 2.0 czyli duzo wiecej niz inne tel.
Nezumi Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Jak widzę, jak ludzie się zasłaniają wynikami SAR to mną miota... Wiecie, że dopiero wynik 4.0W/kg daje jakieś oznaki? Jak np. podniesienie temp. ciała o 1*C? Więc ten cały SAR można olać, to że kogoś coś boli (np głowa)... pewnie nie słyszał o placebo, ale mniejsza... Sprawdź temp. telefonu w spoczynku, upewnij się, że masz sprawny soft i że telefon nie jest uszkodzony... 1
Roberttt Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 OK, Nezumi, chciałbym byś miał racje bo telefon jest świetny i nie chce go zmieniać, ale nie wymyśliłem sobie tego bólu. Wysyłam screena z temperatury. Jak ma sprawdzić czy soft jest ok czy telefon jest uszkodzony, wszystko działa dobrze.
Snajper Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Masz tu wyniki SAR bo w instrukcji jest tylko max dopuszczalna. http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=474575&highlight=Sar Nagrzewa się więc coś w działa w tle a jak z baterią ile trzyma?
Roberttt Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) No moze i dziła ale nie wiem, jak mam neta włączonego z LTE to do 2 dni da rade. Napewno wadą tego tel jest to ze LTE jest tylko i wyłącznie na SIM 2, nie zależnie w jakiej konfiguracji na SIM 1 LTE nie będzie, ale to chyba ma niewiele wspólnego z tym tematem Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Roberttt
Snajper Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Ja bym go na początku do ustawień fabrycznych przywrócił. Nie pomoże to zabawa w zmiane softu. Na samym końcu powrót na global i jak dalej to by występowało odesłał bym go do serwisu lub sprzedał Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Snajper
Roberttt Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Chyba tak bedę musiał robić, bo niechce mi sie wieżyc ze jestem jedyna osoba która odczuwa jakies dziwne bule
Snajper Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 2 minuty temu, Roberttt napisał: Chyba tak bedę musiał robić, bo niechce mi sie wieżyc ze jestem jedyna osoba która odczuwa jakies dziwne bule Jeśli nie pomoże to trafiłeś na wadliwą sztukę tak jak ja na 1 rn3 pro se Jak chcesz sprawdzić czy były takie przypadki to zakładaj temat na en.miui bo to globalny zasięg.
Nezumi Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Wygląda na to, że to jest jakiś ogólny problem z RN3: http://en.miui.com/thread-242329-1-1.html. Trzeba pewnie kombinować z softem...
Roberttt Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 No własnie to co robić? przywracać ustawienia początkowe cos to moze zmienic? Jak je przywrócę i zaloguje sie na konto miui to zachwile bedzie mi scigał kopie tego co mam teraz, i wroce do tego samego?
Nezumi Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Z chmury ściągają się apki, nie system, więc możesz spróbować. Możesz też spróbować czystej instalacji, albo odsyłać na gwarancję/rękojmie.
Snajper Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) A jeśli można wiedzieć od kiedy to uczucie bólu się pojawiło? Po aktualizacji czy od początku tak było zakupu Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Snajper
mrosi Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 3 godziny temu, Roberttt napisał: Chyba tak bedę musiał robić, bo niechce mi sie wieżyc ze jestem jedyna osoba która odczuwa jakies dziwne bule Zacznij sprawdzać swoje posty poprzez Word-a. Twój brak znajomości ortografii jest wręcz porażający. Za chwilę rozpocznę kasowanie Twoich postów... :/ 2
Roberttt Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Odsyłać do Chin to nie będę. Używam ten telefon już prawie rok ale czy od początku miałem uczucie bólu to naprawdę nie wiem. Dostałem go z Chin po kilku dniach udało mi sie zainstalować MIUI Polska , wydaje mi sie ze dopiero po wakacjach odczułem to ale nie dam głowy.
zielonyBB Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Czyli co, po roku pojawił się ból i myślisz że to od telefonu ? Byłeś z tym u lekarza ?Wysłane z mojego Tab2A7-10F
Roberttt Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Nie po roku tylko już od dawna, mowie ze na pewno po wakacjach było. A w wakacje zupełnie inaczej używa sie tel niż w ciągu roku, poza tym na początku byłem tak zafascynowany tym telefon ze nawet jak bym mnie parzył to bym nie zwrócił uwagi. Wątpię by lekarz był w stanie zbadać promieniowanie telefonu, bo jak tłumaczyć fakt, ze jak wkładam inny smartfon do kieszeni to nie czuje nic. Ja rozumie że to może się wydawać dziwne, ale po to poruszyłem ten temat, by dowiedzieć sie z skąd to może sie brać, bo niestety obawiam sie ze może mieć to wpływ na zdrowie.
zielonyBB Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Dziwne to, naprawdę. A ma jakieś znaczenie gdzie nosisz ten telefon ? Z prawej, lewej, wyżej niżej ? Czy to jest jedno i to samo konkretne miejsce ?Wysłane z mojego Tab2A7-10F
Snajper Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ja ci radzę tak wygraj system odnową na czysto i zobacz czy się nie grzeje (czeba wykluczyć uszkodzenie mechaniczne myślę o uszkodzeniu płyty głównej)po wgraniu Daj innej osobie niech ponosi telefon w kieszeni przez dzień.Jeżeli inna osoba tego nie odczuje idź do lekarza promieniowania nie zmierzy ale alergie i problemy skórne już tak albo pisz na forum medycznym jakiś.Tu raczej porady medycznej nie otrzymasz tylko techniczne Mam nadzieję że to nie wygląda tak że masz ciasne rurki i ciepły telefon do ciała przyciskają co powoduje podrażnienie skóry i ból Promieniowanie nie działa punktowo i nie znika odrazy to zostaję przez pewnien czas w ciele więc ból odrazy by nie zniknął tak przynajmniej ja uważam .Choć są rzeczy które fiziologom nie śniły Sytuacja dziwna ale każdemu może się zdarzyć.
FromWP Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Roberttt napisał: Odsyłać do Chin to nie będę. Używam ten telefon już prawie rok ale czy od początku miałem uczucie bólu to naprawdę nie wiem. Dostałem go z Chin po kilku dniach udało mi sie zainstalować MIUI Polska , wydaje mi sie ze dopiero po wakacjach odczułem to ale nie dam głowy. Na ból to raczej wizyta u lekarza, może psychologa bo to raczej hipochondria. SAR może być chwilowo wysoki (przy słabym zasięgu sieci) i telefon może się z tego powodu zrobić trochę ciepły, ale wywołanie bólu w jakiejś części ciała (może poza głową) to chyba paranoja. Jakiś radiesteta (jak w to wierzysz) też może mógłby pomóc i przy okazji parę groszy zarobić. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez FromWP
Roberttt Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgadzam sie z powyższymi wypowiedziami, bo tez mi sie zdawało ze mi sie to wydaje. ( spodnie normalne, telefon albo w prawej albo lewej kieszeni lub z tyłu). Reakcja zawsze taka sam, wyjmę przechodzi prawie odrazu. Jesli ktoś uważa ze mi sie to wydaje to jak tłumaczyć fakt - jak biore inny tel niema tego. Pytanie do Snajpera podaj jakiś link do przewodnika jak wgrać system na czysto.
FromWP Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 10 minut temu, Roberttt napisał: Reakcja zawsze taka sam, wyjmę przechodzi prawie odrazu. Jesli ktoś uważa ze mi sie to wydaje to jak tłumaczyć fakt - jak biore inny tel niema tego. Autosugestią, jak już w to uwierzyłeś to tak będzie. Co do wgrania na czysto, to zależy co tam teraz masz, jak rom eu to wipe (factory reset) w twrp. Albo lepiej Miflashem z opcją flash all, ale to już rom china dev, lub global dev i ponowne wgranie twrp i romu eu. Link do romów i poradnika na en.miui: http://en.miui.com/a-234.html Rozumiem że bl masz odblokowany, jak tak to tamten poradnik wystarczy.
Roberttt Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Obecnie MIUI Polska najnowsze, bl oczywiście odblokowane
Snajper Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Jeszcze jest taka aplikacja Google Play tawkon do pomiaru promieniowania(SAR) przy rozmowach ja z takich rzeczy nie korzystam może raz ale 2011 roku dawno ale działało przynajmniej wtedy więc jak kto chcę może sprawdzić. Choć nie brał bym tego za poważnie bo to tylko APK ale można przetestować. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Snajper
Rekomendowane odpowiedzi