Skocz do zawartości

Xiaomi MI3 - na ile wystarcza Wam bateria?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo poważnie myślę nad zakupem MI3, jedynie bateria mnie niepokoi - na ile wam wystarcza?

Dzienne użycie tel. średnio na :

godzinę rozmowy, kilka SMSów, godzina w necie (3g lub wifi), czasem jako nawigacja / endomondo, czasem zdarzy się parę godzin jako odtwarzacz mp3 (na słuchawkach 30ohm)

Nie gram.

Zależy mi na tym aby MI3 wytrzymywał od rana (6:00) do nocnego ładowania, nawet jak bateria się ciut zestarzeje (za rok, dwa... trzy?)

Jak to wygląda na Waszych sprzęciorach?

No i witam, bo to mój pierwszy post ;)

Opublikowano

Spokojnie ci wystarczy. U mnie przy standardowym użyciu (połączenia, smsy, wifi) pod koniec dnia mam 60-70%. Przy intensywnym użyciu (u mnie najczęściej jest to czytanie książek więc spore zużycie wyświetlacza) zostaje 20-30%. Dodam, że zawsze nastawiam go na ładowanie całonocne więc rano właśnie około 6 mam pełną baterię.

Opublikowano

Moje ostatnie statystyki:

-połączenia ~40 minut

-wifi ~11h przy czym ekran pracował 5h 29 minut

-było bluetooth, aparat i nfc użyte klika razy

koniec końców czas pracy wyniósł 2dni i prawie 21h

Opublikowano

Spokojnie, MI3 świetnie sobie radzi ze zużyciem energii. Kiedyś ładowałem smartfona zawsze wieczorem, teraz ładuję co dwa wieczory ;)

Aktualnie 2d 2h - zostało 40%. W tym było około ~30 min rozmów, smsy, pisanie przez fb / hangouts, aktywne wifi, kilkanaście minut grania na odstresowanie. Ekran aktywny 3h 30 min.

Opublikowano

Bardzo Wam dziękuję za dobre wiadomości :)

Widzę, że teraz największym moim zmartwieniem będzie wybór: czarny czy srebrny ;)

Opublikowano

Srebrny ładny. Zobacz na miuipolska porównanie tych kolorów. Opisałem tam różnice.

Ja mam oba ale używam czarnego.

Wysłane z MI3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...