tomek2336 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 WiFi i Bluetooth nie włączają się, na początku działało po jednym dniu przestało, co robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Daj zrzut ekranu lub zdjęcie z informacje o telefonie. Numery imei (*#06#) są poprawne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek2336 Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Proszę bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Jaki masz rom ,a nie chwalisz się jakie masz numery imei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek2336 Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Aa to będzie to? Bo źle zrozumiałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek2336 Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Ktoś może wie co robić? Próbowałem resetu telefonu ale niestety nic to nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 1 godzinę temu, tomek2336 napisał: Ktoś może wie co robić? Próbowałem resetu telefonu ale niestety nic to nie pomogło. Masz śmieciowy syfMIUI zainstalowany przez chińskiego sprzedawcę. Dodatkowo stary system - MIUI 7. Zainstaluj nowy system według poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 (edited) Problemem w telefonie @tomek2336 okazał się nie software (sprzęt został sformatowany i zaprogramowany od nowa INFINITY BOXem), a układ odpowiedzialny za WiFi i BT - MTK 6630QP Combo Wireless Connectivity SOC na zdjęciu poniżej zaznaczony na zielono. Wygrzanie płyty głównej i samego układu za pomocą stacji IR (ciemna podczerwień) przywróciło komunikację PATRZ FOTO, lecz jest to naprawa chwilowa - układ po prostu trzeba wymienić na nowy - choć nikt rozsądny nie da 100% gwarancji, że za czas jakiś po wymianie układu problem nie powróci. Cena SOC w Chinach przy pojedynczych sztukach 8-13$ + koszty jego wymiany (znacznie wyższe niż sam układ) powodują, że nad taką naprawą Redmi Note 3 MTK należy się poważnie zastanowić. Edited January 19, 2017 by Zexon72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Witam, od jakiegoś czasu mam irytujący problem, otóż gdy jestem w zasięgu sieci Hot-Spot ( np.galeria handlowa ) to mimo odnajdowywania takich sieci i podłączania się do nich, otwarcie jakieś strony powoduje wyświetlenie kominikatu takiego jak na screenie, i po chwili wyskakuje powiadomienie brak połączenia z siecią, mimo że w zakładce Wi-Fi oznaczona sieć ma dopisek połączono. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Jaka przeglądarka? Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Różne, chrome, firefox wbudowana w miui akurat tu nie ma znaczenia, ale jeszcze dokładnie sprawdzę i napiszę przy okazji, a co może znaczyć ten komunikat który wyświetla się za każdym razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 No właśnie żadnego adbloka nie mam a nie wyświetla mi się strona z akceptacją warunków , nawet jak kliknę Ok obok nazwy hot spot tak jak na screenie to nic nie daję Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambli Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Dzień dobry wszystkim. Mam podobny problem. Mój telefon to Xiaomi Redmi 3s. Po upadku przestało działać w nim wifi oraz bluetooth. Bardzo proszę kogoś zorientowanego aby powiedział mi gdzie leży ten układ oraz jak się on nazywam ( najlepiej foto). Szukałem tego układu co podał Zexon72 ( MTK 6630QP) tylko że jest on od Redmi note 3. W moim nie mogę takiego znaleźć. Proszę bardzo o pomoc. Oraz czy ktoś ewentualnie orientuje się ile kosztuje serwis tego problemu ? Dziękuję za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts