sebastiw Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witajcie! Mam redmi note 4 pro od kilku dni. Jest OK, ale.. mimo przebywania w zasięgu 4G (LTE) tel. łączy się w 3G i transfer mam w hspa+. Ustawienie Preferowane LTE. Gdy ręcznie przestawię w aplikacji mediatek engineer na 4G(only) to mam 3 kreski zasięgu lte i działa, ale nie mogę tak funkcjonować, bo często się przemieszczam i nie będę co chwilę przełączał na 3G, żeby mieć zasięg (gdy nie ma w pobliżu nadajników 4g). o co chodzi? jak to naprawić? mam wadliwy tel., czy to jakaś jego wada, o której nie wiedziałem kupując?
Nezumi Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Widocznie zasięg LTE masz na tyle słaby, że telefon wybiera H+, aby zaoszczędzić energii...
sebastiw Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Opublikowano 12 Lutego 2017 No tak, ale leżący obok redmi 3 pracuje w 4G :-/
tpawel Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Witajcie! Mam redmi note 4 pro od kilku dni. Jest OK, ale.. mimo przebywania w zasięgu 4G (LTE) tel. łączy się w 3G i transfer mam w hspa+. Ustawienie Preferowane LTE. Gdy ręcznie przestawię w aplikacji mediatek engineer na 4G(only) to mam 3 kreski zasięgu lte i działa, ale nie mogę tak funkcjonować, bo często się przemieszczam i nie będę co chwilę przełączał na 3G, żeby mieć zasięg (gdy nie ma w pobliżu nadajników 4g). o co chodzi? jak to naprawić? mam wadliwy tel., czy to jakaś jego wada, o której nie wiedziałem kupując?Jaki ROM? Nie masz czasem aktywnej transmisji ciągle np. Radio internetowe?Redmi PRO by TT
sebastiw Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Opublikowano 1 Marca 2017 był global, teraz dev miui polska ale dziś wracam na global, bo jest nowsza wersja od wczoraj
tpawel Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Generalnie Orange ma problem z trzymaniem 4g z aktywną transmisją danych. Nie wszędzie ale jest, sporo jest info na necie na ten temat. O dziwo brandowane telefony lepiej wypadają trochęRedmi PRO by TT
kemp Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) To by tłumaczyło moje problemy, o których pisałem w innym wątku. Też mam Orange. Tyle, że u mnie w ogóle głupieje i traci zasięg w 4G. Edytowane 2 Marca 2017 przez kemp
tpawel Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Niestety też się z tym borykam. I to nie tylko na xiaomi jest problem. Redmi PRO by TT
marchelmza Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 Redmi note 4 mtk też nie miałem 4G. Po jakims czasie na globalu (wtedy 8.1.4.0- teraz 8.1.6.0) samo wskoczyło 4G. Kombinowałem wszelkie ustawienia i to nic nie dawało. Już psycha siadała. Virgin mobile. I nagle któregoś piknego dnia patrze... k 4G. Wysłane z mojego Nexus 9 przy użyciu Tapatalka
kemp Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) Ten manual powinien pomóc użytkownikom Orange w problemach z 4G vs 3G: http://ustaw.orange.pl/manual.aspx Od ręcznej konfiguracji dumnie widnieje 4G :) a wcześniej od razu spadało do 3G, po czym, przy przemieszczaniu się, w ogóle gubiło zasięg. Edytowane 22 Marca 2017 przez kemp
sebastiw Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Opublikowano 22 Marca 2017 Dzięki za poradę, ale sprawdzę jak dostanę z powrotem telefon, bo już drugi raz jest w serwisie z reklamacją, tym razem z powodu niedbałej wymiany wyświetlacza i prawdopodobnie uszkodzeń obudowy (przy wymianie...) :-/
kemp Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Dnia 2017-03-22 o 22:42, sebastiw napisał: Dzięki za poradę, ale sprawdzę jak dostanę z powrotem telefon, bo już drugi raz jest w serwisie z reklamacją, tym razem z powodu niedbałej wymiany wyświetlacza i prawdopodobnie uszkodzeń obudowy (przy wymianie...) :-/ No to Cię uprzedzę, że po 2 dniach korzystania z tych ustawień powróciłem do ustawienia fabrycznych w kwestii internetu i powróciłem do 3G. W ciągu tych 2 dni pojawiała się konieczność wyłączania i ponownego włączania transmisji danych i, co gorsza, wzrósł drenaż baterii. Być może da się jeszcze w tej kwestii pokombinować, ale ja już odpuszczam: 3G i WiFi dla moich potrzeb w zupełności wystarczy.
sebastiw Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Opublikowano 24 Marca 2017 OK, dzięki za info. Ja w wielu miejscach mam 4G i pełne LTE, ale tam gdzie sygnał jest słabszy leci już na 3G, mimo, że redmi 3 łapie LTE bez problemu
goblin1 Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) czy u Was też działa 4G tylko na 1 slocie ?? mam miMaxa i tam LTE działa na 1 lub 2 zależy z którego chcę kożystać a na Redmi note 4 (MTK 3GB 64GB) już tak nie działa, tylko na 1, też tak macie ?? dodam, że obie karty w Plusie Edytowane 29 Marca 2017 przez goblin1
Rekomendowane odpowiedzi