bleid Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Które całe przezroczyste jak na allegro, czy to z paskiem Góra dół z AliExpress Link to comment Share on other sites More sharing options...
akte Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Kupiłem na allegro: http://allegro.pl/szklo-hartowane-9h-mocolo-xiaomi-mi5s-plus-5-7-i6725733519.html porażka, brakuje z każdej strony po 2mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleid Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 A przykleja się do samego końca czy podchodzi powietrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
akte Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 6 godzin temu, bleid napisał: A przykleja się do samego końca czy podchodzi powietrze Nie wiem, czy to pytanie do mnie?, ale nie zdążyłem tego szkła założyć, po przymierzeniu do telefonu zwyczajnie się z nim rozstałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Ale Beka dzisiaj odebrałem od tego samego sprzedawcy to samo szkło "MOCCOLO" które tak wszyscy polecali! Efekt: Jutro zwracam w trybie PILNYM, a tymczasowo zakładam z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 @Warson było do przewidzenia, wiele osob pisalo ze MOCOLO nie dochodzi po ok. 2mm na krawedzaich ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Polecane było szkło Mocolo na cały ekran (z czarną ramką na szkle). To, które kupiłeś jest przezroczyste i przeznaczone jedynie na niezaokrągloną część urządzenia. Nie było go w sprzedaży w momencie, gdy opisywałem swoje stąd pewnie to nieporozumienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 To może ktoś podac Linka do szkła które zakrywa cały ekran? zobaczcie na zdjecia to szkło nie jest idealne, bo nie zakrywa ekranu wlasnie brakuje mu nawet do ekranu kilku mm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djs Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 W pełnych szkłach możesz spokojnie przebierać tutaj - aliexpress Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 ale zależy mi na PL, Ma ktoś jakieś CrashTesty Folii 3mk? zastanawiam się nad kupnem powaznie skoro te wszystkie szkła nie pokryją w 100% ekranu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StachuCapan Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Też niedawno kupiłem Mocolo(model z czarną ramką). Niestety na środku szkła było za mało kleju i wyskoczyła tęcza. Całościowo jednak jest dobrze dopasowane, bo w połączeniu z najtańszym silikonowym etui zakrywa cały front Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Stachu, a skąd zamawiałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oblako Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Chłopaki jutro albo pojutrze dam test foli ze stajni 3mk, dokładnie tego: https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/p/Xiaomi-Mi-5s-Plus-3mk-ARC/36879 Na czasie jeżeli dogadam sie z nimi to przetestuje dla was jeszcze: https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/p/Xiaomi-Mi-5s-Plus-3mk-ARC-3D-wersja-High-Grip/36880 Dodam, że ta zwykla folie arc mam już naklejona, wyglada świetnie, bo jej tak na prawdę nie widać. Jest faktycznie od krawedzi do krawędzi, no moze nie super idealnie ale myślę, że warta 39 zł. Czekajcie do jutra na zdjęcia i ogólna ocene zestawu(zakładanie itp) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scoli Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Jezeli chodzi o Mocolo to ja zamówiłem w tym sklepie.Przyszło szybko.https://www.aliexpress.com/store/345638 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Kurde wszystko z Alli a nie ma nic z PL? 1 godzinę temu, Oblako napisał: Chłopaki jutro albo pojutrze dam test foli ze stajni 3mk, dokładnie tego: https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/p/Xiaomi-Mi-5s-Plus-3mk-ARC/36879 Na czasie jeżeli dogadam sie z nimi to przetestuje dla was jeszcze: https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/p/Xiaomi-Mi-5s-Plus-3mk-ARC-3D-wersja-High-Grip/36880 Dodam, że ta zwykla folie arc mam już naklejona, wyglada świetnie, bo jej tak na prawdę nie widać. Jest faktycznie od krawedzi do krawędzi, no moze nie super idealnie ale myślę, że warta 39 zł. Czekajcie do jutra na zdjęcia i ogólna ocene zestawu(zakładanie itp) - świetnie bo właśnie zastanawiam się nad zakupem, jak możesz to wykonaj jakiś test upadku telefonu bo mi chodzi bardziej o upadki na róg czy się obije czy nie, nie zalezy mi na sprawdzeniu rys itp a niestety na YT nie ma filmików... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oblako Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 1 godzinę temu, Warson napisał: Kurde wszystko z Alli a nie ma nic z PL? - świetnie bo właśnie zastanawiam się nad zakupem, jak możesz to wykonaj jakiś test upadku telefonu bo mi chodzi bardziej o upadki na róg czy się obije czy nie, nie zalezy mi na sprawdzeniu rys itp a niestety na YT nie ma filmików... Nie no telefonu nie mam na rozwalenie XDD bo to mój prywatny smartphone, jedyne co to po dobrym zagadaniu wysyłają mi do testów ich produkty. Nawet prosili o wysłanie telefonu w celu wyprodukowania idealnej foli ale to jeszcze wszystko w fazie rozmów. Ale nie bałbym się o wytrzymałość, ma się wrażenie po zamontowaniu tej foli jakby ktoś naciągnął milimetrowa gumowa powłokę na caly ekran, dzięki temu uderzenie będzie redukowane. Nie jest to moja pierwsza folia, i wiem ze szkło nie koniecznie lepiej chroni niż ich folie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 bardziej chodzi mi o rogi telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oblako Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 23 godziny temu, Warson napisał: bardziej chodzi mi o rogi telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
StachuCapan Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 Dnia 22.03.2017 o 14:52, Warson napisał: Stachu, a skąd zamawiałeś? Z Aliexpress. Aukcja z największą ilością zamówień Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Mam te czarne z ali. Nie jest najgorsze, jednak ma ono wadę - klej jest tylko na bokach natomiast na ekranie nie ma nic - Czyli jak je potłukę to pół szkła odpada i sobie palca można pociąć. Ale swoje zastosowanie spełnia - Telefon mi spadł parę razy, dwa szkiełka w kilka miesięcy załatwiłem, a ekran calutki i bez ryski. Aktualnie jadą do mnie 3 sztuki tego szkiełka na cały ekran. Jak ktoś chce z PL to kontakt na priv, to mogę odsprzedać ewentualnie.. Tylko musi zapłacić za wysyłkę Kupowałem na kilku różnych aukcjach na alim i wszystkie te z ramką są takie same. No ale przynajmniej kryją cały ekran. Podrzucę zdjęcie wieczorem jak ktoś chce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 jak będziesz miał je na stanie zrób fotki itp, chętnie odkupię. Jestem pierwszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
_PaBLiTo_ Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 To ja w razie "W" rezerwuje jako drugi tylko daj znać po ile i przesyłka jaka cena może się rozmyśle heheWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk1985 Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Ok kupiłem szkło Mocolo na cały ekran, ładnie się komponuje i nie odstaje, jedynie co mnie denerwuje to to coś, nie wiem czy to powietrze czy co. Widać to tylko na wyłączonym ekranie. Wytapatalkowano Link to comment Share on other sites More sharing options...
exwindows Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Przestałem się tą tęczą przejmować , pojawia się następnie znika. Ważne że chroni nie odstaje i jest bardzo dobrze spasowane ,i jak to szkło "palcuje" się strasznieWytapano z RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
StachuCapan Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 Ta tęcza to pozostałości po płynie z mokrej ściereczki od Mocolo, które zmieniają barwę pod wpływem temperatury. Jeżeli chcecie w przyszłości tego uniknąć, to umyjcie ekran innym preparatem niż ten z zestawu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk1985 Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Hmmm odkleiłem szybę, wytarłem ekran dołączoną ściereczką i wygląda że pomogło.Problemem jest chyba środek czyszczący który nie zdążył odparować.Po odtłuszczeniu ekranu dajcie mu odetchnąć zanim nakleicie szybę. Wytapatalkowano edit: jednak nic to nie dało hieroglif powrócił Link to comment Share on other sites More sharing options...
lp77 Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 https://takiezakupy.pl/pl/p/Szklo-hartowane-Nillkin-H-PRO-Xiaomi-Mi-5s-Plus/820 Polecam wiele razy telefon spadł i tylko szkło na 2 niewielkie pęknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
StachuCapan Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Dnia 18.05.2017 o 17:52, Zeork napisał: Czemuś nie napisał wcześniej . Ciekawe tylko dlaczego, wytarty ekran do sucha.. Sent from my MI 5C using Tapatalk Wybacz, nie pomyślałem o tym :D. To jest podobnie jak z płynem do naczyń. Umyjesz garnek i niby czysty, ale jak nie spłuczesz dokładnie, to na dnie zostanie trochę osadu i zrobi się tęcza, jak wszystko wyschnie. Tak samo jest w przypadku tych ściereczek. Preparat nie jest najlepszy, te szkiełka nie mają kleju na środku i problem murowany :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
djs Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Dnia 17.05.2017 o 22:53, StachuCapan napisał: Ta tęcza to pozostałości po płynie z mokrej ściereczki od Mocolo, które zmieniają barwę pod wpływem temperatury. Jeżeli chcecie w przyszłości tego uniknąć, to umyjcie ekran innym preparatem niż ten z zestawu Niestety u mnie też jest tęcza, a mam szkło od innego producenta. Do tego nigdy nie używam dołączonych szmateczek - bardziej brudzą niż czyszczą. Mam płyn do szyb do profesjonalnego użytku, idealnie czyści powierzchnię ekranu i odtłuszcza nie pozostawiając żadnych osadów. Pomimo starań niestety tęcza się pojawiła. Jest to pierwszy telefon przy którym występują u mnie tego typu problemy. Z innej strony jest to pierwsze szkło, które kilka razy już ściągałem i po ponownym założeniu przylega tak jak za pierwszym razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
StachuCapan Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 1 godzinę temu, djs napisał: Niestety u mnie też jest tęcza, a mam szkło od innego producenta. Do tego nigdy nie używam dołączonych szmateczek - bardziej brudzą niż czyszczą. Mam płyn do szyb do profesjonalnego użytku, idealnie czyści powierzchnię ekranu i odtłuszcza nie pozostawiając żadnych osadów. Pomimo starań niestety tęcza się pojawiła. Jest to pierwszy telefon przy którym występują u mnie tego typu problemy. Z innej strony jest to pierwsze szkło, które kilka razy już ściągałem i po ponownym założeniu przylega tak jak za pierwszym razem To dziwne. U mnie użycie innego płynu zawsze pomagało :/. A jakie masz szkiełko, jeśli można wiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 1 godzinę temu, Zeork napisał: Płyn do szyb na ekran? Gorszej głupoty nie można zrobić. Ja tam zawsze czyszcze denaturatem, nie ma lepszego srodka do czyszczenia powierzchni szklanych Link to comment Share on other sites More sharing options...
djs Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Dnia 23.05.2017 o 23:36, StachuCapan napisał: To dziwne. U mnie użycie innego płynu zawsze pomagało :/. A jakie masz szkiełko, jeśli można wiedzieć? Jakieś tanie z Aliexpress. Mam już dwa kolejne zdecydowanie lepszej jakości - MOFI i RAUGEE, ale poprzednie szkło jakoś się trzyma, więc na razie leżą w szafce i czekają Dnia 24.05.2017 o 06:09, Zeork napisał: Płyn do szyb na ekran? Gorszej głupoty nie można zrobić. Sent from my MI 5C using Tapatalk A w czym to miałoby przeszkadzać? Szkło i tak jest nędznej jakości, warstwy oleofobowej na nim nie uświadczysz, więc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gentoo Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Na takie tanie szkiełka z ali czy allegro to bym uważał. To istna loteria. Pare razy miałem i raz byłem zachwycony a raz wyrzuciłem bo naklejenie tego było prawie niemożliwe. Warto kupować np na https://iscratch.pl/ i mieć pewność że szkło jest porządne i nie będzie żadnego problemu z naklejeniem i nie zacznie schodzić np. na rogach Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Ja kupuje szkła już parę latek. I mam porównanie do MOCCOLO czy Nillkina i innych "no name" z chin ( kupione w banggood itp) W sumie dużej różnicy nie ma. Na dodatek mam w domu niezłego testera, tak żonę. Wyobraźcie sobie ,że żona ma taki dziwny worek zwany torebką . Na temat tego co się tam kryje są już mity i legendy. I żona w ciągu roku zmienia szkło jakieś 2 do 3 razy gdzie ja przez okres użytkowania fona ani razu . Raz kupuję szkło i starcza do momentu sprzedaży. Dziwne nie ? No i u testera zauważyłem ,że nie ma różnicy czy wydam 20 , 30 , czy 50 zł na droższe szkła "MARKOWE" . Jeśli chodzi o samą jakość to nie zauważyłem różnicy. Czułość dotyku , transparentność itd taka sama. Więc dochodzę do wniosku ,że to wszystko pic na wodę fotomontaż. Nie ma sensu płacić 50 zł za szkło bo to za 20 zł będzie tak samo dobre. A dyskusje na temat MOCCOLO czy inne są bez sensu. Mojej żonie moccolo padło po 2 miechach, a z chin po 6 miesiącach. Gdzie różnica w cenie jest znaczna. Nie ma sensu przepłacać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 11 godzin temu, MD13 napisał: A dyskusje na temat MOCCOLO A ja mam MOCCOLO, kiedys mialem (jak jeszcze uzywalem nexusa 4) innej marki (nie pamietam jakiej) i widze, ze MOCCOLO sie duzo mniej palcuje, takze roznica moze byc jednak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts