[email protected] Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam serdecznie, i przepraszam jeżeli ten temat był poruszany, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Przejdę do tematu, w panelu sterowania>dokładne czyszczenie mam na samym dole duże pliki, nazywają się: "system.ext4.win000" i "system.ext.win001". Mam te pliki podwójnie, ten pierwszy zajmuje 794 MB a drugi 277 MB, czyli 2x794 i 2x277. Przed wgraniem romu w TWRP wyczyscilem czy wgrałem soft dwa razy, nie pamietam co to była za akcja.W każdym bądź razie wykonałem tą czynność 2x ponieważ za pierwszym po skonczeniu wyswietlił się komunikat na czerwono za drugim tak samo. Ta czynność trwała 94 sek. Do czego dążę...dążę do tego czy te pliki można usunąć, albo chociaż po jednym z każdego?? Bardzo proszę o podpowiedź/odp. Dziękuję i pozdrawiam, Marcin. 1
fredek Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 To są pliki tworzone przez twrp podczas robienia kopii systemu i danych użytkownika - pewnie wybrałeś taką opcję przed wgraniem rom-u. Jak ich nie potrzebujesz to lepiej zrobisz usuwając je z poziomu twrp lub wchodząc w katalog twrp na telefonie. Usuniesz wtedy całość kopii a nie tylko jej część.
[email protected] Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dziękuję za odpowiedź. Ze względu na to, że jestem troszke zielony w tych tematach proszę o dalszą wyrozumiałość... ;) Czyli tak, wchodząc w telefonie w folder TWRP, jest backup, mogę usunąć ten cały backup folder albo chociaż jeden folder (mam dwa, o ile się dobrze domyślam to zrobiłem dwie kopie systemu(?) "wchodząc głębiej" z 6cioma plikami (jeśli go nie chcę)? Jeszcze chciałbym zapytać o jedną rzecz, czy teraz, gdy się cieszę wgraniem aktualizacji, romu wciskając power + dolny głośność, odpalę fastboota czy TWRP? Tylko proszę nie pisać żebym spróbował!
RegimeOfTerror Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Albo po prostu podłącz tel do kompa jak masz włączone TWRP, wejdź na kompie do folderu TWRP i usuń niepotrzebne backupy. Spróbuj! Power + Volume+ (TWRP), Power + Volume- (Fastboot) Edytowane 9 Stycznia 2017 przez RegimeOfTerror
[email protected] Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ok. Dzięki, zostałem zaspokojony wiedzą na najbliższy dzień albo dwa...:) Pozdr
[email protected] Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Witam ponownie szanownych kolegów. Mam pytanie, czy po odblokowaniu bootloadera, musze zmieniac jakies opcje w ustawieniach programistycznych telefonu przed aktualizacją miui?? Jak przeprowadzić własciwie aktualizację przez TWRP?? Pozdrawiam Edytowane 14 Stycznia 2017 przez [email protected]
galakty Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 58 minut temu, [email protected] napisał: Witam ponownie szanownych kolegów. Mam pytanie, czy po odblokowaniu bootloadera, musze zmieniac jakies opcje w ustawieniach programistycznych telefonu przed aktualizacją miui?? Jak przeprowadzić własciwie aktualizację przez TWRP?? Pozdrawiam Wchodzisz w TWRP instalujesz aktualizację, wychodzisz. Tylko tyle.
RegimeOfTerror Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Jak metoda @galakty nie zadziała to jedynie WIPE i za okno Tak serio, to nic nie trzeba zmieniać, po prostu pobierasz soft na tel i ewentualnie paczka z dodatkami miuipolska i rootem (opcjonalnie), uruchamiasz TWRP, opcja Install, jak chcesz dodatki i root to klikasz ADD ZIP i dodajesz co chcesz, przeciągasz i robi się samo, po instalacji reboot i gotowe.
[email protected] Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2017 Ok. Dzięki za odpowiedzi, ale mam jeszcze jedno pytanie, po wcisnieciu kombinacji Power + Volume+ pojawia sie nie TWRP, a moze to jest TWRP tylko ze po chinsku, jedyne co widac to w jezyku angielskim recovery, download i fastboot chyba. Da się cos z tym zrobić? Pozdr
RegimeOfTerror Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Tak wyglada - TWRP Tak wygląda - Mi Recovery Więc zapewne nie masz TWRP, musisz wgrać na nowo. Jeśli masz rom global, to będzie Ci nadpisywać TWRP, TWRP śmiga tylko z xiaomi.eu
[email protected] Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2017 Hmm, po skopiowaniu pliku zip (aktualizacje) w pamieć tel. i uruchomieniu aktualizacji z pozycji "zainstaluj aktualizacje z pliku.zip" nastepuje rozpakowywanie, i jak rozpakuje to przechodzi do TWRP i pojawia sie informacja ale nie pamietam co wtedy wcisnalem, na szczescie zainstalowało sie prawidlowo, i wtedy TWRP wyglada tak jak TWRP z Twojej wiadomosci. Co musiałbym w takim razie zainstalować, albo nic nie robic?? Dokładnie cos takiego mi się pojawia po wcisnieciu power + volume up..
mrosi Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi