sibul Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) ANIMACJE Zwiększanie szybkości animacji- funkcja sprawia, że dostajemy odczucie szybszego działania systemu:Wchodzimy w ustawienia i w zakładkę opcje programistyczne i ustawiamy mnożniki jak poniżej: Można też ustawić animacja wyłączona, ale to już nie wygląda tak ładnie..Uwaga: w przypadku Androida 4.3 i wyżej (MI3W) aby zobaczyć opcje programistyczne należy 7 razy kliknąć na Wersje Android w Informacje o telefonie / Acid Bateria-optymalizacja użycia W ciągu dnia używamy telefon cały czas, ale w nocy kiedy śpimy nie ma sensu wykorzystywać wszystkich opcji sprzętowych. Użyjmy Panelu sterowania w miui, aby przestawić automatyczne przełączenie w tryb oszczędny np. miedzy godziną 23.30, a 6.00. W tym celu uruchamiamy panel i wybieramy zasilanie: Zaplanowane przełączenie: Ustawiamy w jakich godzinach ma się załączać i wyłączać tryb oszczędny.Największe wydłużenie pracy daje opcja przełączenia z nadajników 3G na 2g. Mamy około 30-40% dłuższy czas pracy telefonu kosztem szybkości internetu Auto przełączanie z 3G na 2G-Intelli3G Oszczędzamy w ten sposób baterie. Kiedy wygaszamy ekran telefon przełączy się na 2g, a kiedy odblokujemy na 3G. Może tez się przełączać w zależności od załączonej aplikacji,podłączenia ładowarki, włączenia WiFi, itp.Tutorial: http://miuipolska.pl/forum/topic/2162-auto-prze%C5%82%C4%85czanie-z-3g-na-2g-intelli3g/ Pamiętajmy też o GPS i Wifi wyłączajmy te opcje kiedy nie są nam potrzebne. Nieprawidłowy czas na widżecie zegara-rozwiązanie Jest na to prosty sposób. Musimy dodać aplikacje do autostartu: Przechodzimy do panelu sterowania i klikamy na autostart aplikacji. Wybieramy manualnie program zegara EZ Weather:Opóźnienie dzwonka i wibracji-rozwiązanie Czytałem, że dużo ludzi ma problem przy odbierania rozmów. Pojawia się ekran dzwonienia i numer, ale nic się nie dzieje nie ma wibracji i dzwonka więc podaje rozwiązanie Wystarczy wejść w :Dialer telefonu >>menu>> Ustawienia >>zakładka telefon więcej opcji>>Czujnik telefonu i odznaczyć wycisz nieznane numery W przypadku pojawianiu się numeru, a potem przypisaniu go przez kontakty telefonu wystarczy wyłączyć firewall w panelu sterowania- opóźnienie powinno zniknąć. FRAMEWORK TOOL- dodatkowe animacje i efekty dla MI2Shttp://miuipolska.pl/forum/topic808.html Apn nie można wysyłać mms/brak internetu - rozwiązanie Błąd można usunąć na 2 sposoby ręcznie ustawić APN lub wkleić dobre apn. Plik do wklejenia w miejsce " \system\etc\apns-conf.xml" restartujemy i wchodzimy w APN. Kasujemy i nowe ustawiają się automatycznie. Pik z APN: https://mega.co.nz/#!lFMAURpI!KSs7LP2VwPAw6BFa3J9vOM4Y-SVh3vfvbnceMva9Tv8 Więcej można się dowiedzieć tutaj:http://miuipolska.pl/forum/apn-nie-mozna-wysylac-mms-itp-t1010-10.html Edytowane 24 Maja 2014 przez sibul 3
u0ne Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Mała uwaga tylko. Jeśli chcemy zachować animacje wyłączenia ekranu, skale animacji okna trzeba zostawić na 1x
Acid Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Zależy gdzie. Na MI3 animacja CRT jest niezależna od powyższych ustawień i nawet na wyłączonej jest wciąż pokazywana.
Deragon Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 A nawet mi to nie przyszło do głowy by to zmieniać Analogicznie działa to również na innych ROMach. Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Ja bym dał to do działu tutoriale, bo na każdym telefonie z miui to się przyda.
glaedrem Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Przenoszę do tutoriali i zamykam. Autor postu może go dowolnie edytować i rozwijać.
Pete67 Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 kurcze jak ustawić intelli3g amy miał root'a? uruchamia się ale zaraz jest infoi że nie ma rooot krok po kroku dało by się to moje początki z MIUI:) w sumie:)
Motonick Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Cześć, czy jest jakiś sposób aby działał Intelli3G na Mi4c (duallSIM). Edytowane 5 Czerwca 2016 przez Motonick
Ordon Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Witam mam pytanie, jak filtrować spam w poczcie tej systemowej (nie google) . Tzn jak dodac niechciane wiadomości do folderu spam
Rekomendowane odpowiedzi