Gość newerror Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) 3 minuty temu, Czaja napisał: Dokładnie tak, daj znać o efektach. uwierz, wiele wątków, poradników, strona przejrzałem, efekt jest niezmienny, stąd ten temat... ALE, wdzięczny jestem za każdą pomoc, bo jak pisałem wcześniej, że jak się człowiek zajmuje czymś długo, to w pewnym momencie nie zauważa oczywistości, własnych błędów lub niedopatrzeń. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez newerror
Czaja Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 9 minut temu, newerror napisał: uwierz, wiele wątków, poradników, strona przejrzałem, efekt jest niezmienny, stąd ten temat... ALE, wdzięczny jestem za każdą pomoc, bo jak pisałem wcześniej, że jak się człowiek zajmuje czymś długo, to w pewnym momencie nie zauważa oczywistości, własnych błędów lub niedopatrzeń. No to jest problem. Ja jeden raz się z tym samym problemem zmagałem, pomogła opcja debugowania USB. Za tydzień, może trochę dłużej przyjdzie mój MI5 - ciekaw czy będzie stawiał opór.
jan1994 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) W takim razie ten Global beta nie pozwala na odblokowanie bootloadera. Ja w swoim Mi5 mam Global stable i wczoraj specjalnie założyłem blokadę aby później ją zdjąć - nie miałem żadnych problemów. Być może robisz gdzieś błąd, ale ciężko nam jest to złapać. Jeśli chodzi o kartę sim to myślę, że lepiej gdybyś ją z telefonu wyjął. Rozumiem, że telefon jest podłączony do internetu przez Wi-Fi. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez jan1994
Gość newerror Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 30 minut temu, jan1994 napisał: Być może robisz gdzieś błąd, ale ciężko nam jest to złapać. no właśnie, tylko gdzie... 30 minut temu, jan1994 napisał: Rozumiem, że telefon jest podłączony do internetu przez Wi-Fi. Tak, mogę jeszcze raz spróbować zresetować telefon i nic w nim nie ustawać prócz WiFi i konta Xiaomi...
jan1994 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Jeszcze Ci podpowiem, że na konto w komputerze logowałem się za pomocą maila, a w telefonie za pomocą nr telefonu - nie pamiętam jak logowałem się w programie Miflash unlock.
Gość newerror Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 39 minut temu, jan1994 napisał: Jeszcze Ci podpowiem, że na konto w komputerze logowałem się za pomocą maila, a w telefonie za pomocą nr telefonu - nie pamiętam jak logowałem się w programie Miflash unlock. chyba będę musiał sobie zrobić tabelkę w ze wszystkimi możliwymi kombinacjami i odhaczać po każdym sprawdzeniu, he he he
jan1994 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Masz do sprawdzenia TYLKO trzy kombinacje.
zimex Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) W opcjach programistycznych jeszcze może być opcja odpowiadająca za unlock... gdzieś kiedyś coś takiego widziałem w jakimś opisie odblokowywania... przyglądnij Ty je dobrze EDIT: po "hangielskiemu" znalazłem: Before you proceed, go to Settings>Developer Options and Enable OEM Unlock and also enable USB Debugging on your device Edytowane 7 Stycznia 2017 przez zimex
Gość newerror Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) 32 minuty temu, jan1994 napisał: Masz do sprawdzenia TYLKO trzy kombinacje. no nie do końca, trzy rodzaje logowania, różne roomy, różne sterowniki, różne ustawienia, różne... itd... 32 minuty temu, zimex napisał: po "hangielskiemu" znalazłem: Before you proceed, go to Settings>Developer Options and Enable OEM Unlock and also enable USB Debugging on your device to są wszystkie opcje programistyczne jakie mam, nie wiem co jeszcze mogę ustawić. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez newerror
zimex Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Nie ma :/ Najwyraźniej nie występuje na wszystkich romach :/ Nie wiem co podpowiedzeć jeszcze oprócz tego co już wcześniej było.. Próbować dalej pozostaje. Czytałeś to? http://en.miui.com/thread-202290-1-1.html Zwłaszcza ten sposób ze sterownikiem?
zimex Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 1 minutę temu, bergmen napisał: Jest. "stan odblokowania mi". Ale to jest chyba tylko informacyjne
Gość newerror Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) 18 minut temu, zimex napisał: Ale to jest chyba tylko informacyjne po wciśnięciu "Dodaj konto i urządzenie" wyświetlają się dwie informacje. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez newerror
zimex Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 1 minutę temu, newerror napisał: po wciśnięciu "Dodaj konto i urządzenie" wyświetlają się dwie informacje. Jedyne co teraz mogę napisać to: A to ciekawe...
jan1994 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 I wracamy do początku problemu rom Global beta. Nie ma innego sposobu jak zamienić na Global stable - ale trzeba wejść w EDL.
Gość newerror Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) kółeczko się pomału domyka, powoli się oswajam z myślą zrobienia kabelka... XIAOMI! NIE DAŁO SIĘ ŁATWIEJ!!! Edytowane 7 Stycznia 2017 przez newerror
jan1994 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Jak masz przedłużacz USB to 5 minut roboty ...
Gość newerror Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 18 minut temu, zimex napisał: Jedyne co teraz mogę napisać to: A to ciekawe... niom, przecież telefon jest już podpięty do konta!
jan1994 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 @newerror próbowałeś tego sposobu :
Gość newerror Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Sprawa rozwiązana, udało się! Wszystko dzięki slimdick <-- jest bogiem i królem życia!!! Na początek trzeba było zmienić MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en (które to oczywiście ściągałem ze stron Xiaomi) na MiFlashUnlock_1.1.1111.1_en (które to zapodał mi slimdick) oraz wylogować się na telefonie z konta Xiaomi, a następnie zalogować się poprzez "Stan odblokowania MI". Po tym wszystkim odblokowanie bootloadera udało się zrobić za pierwszym razem. Reszta już poszła gładko, oczywiście przy pomocy slimdick'a bo sam to chyba bym uwalił telefon...
Nezumi Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi