Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Sam już nie wiem co kupić MI2S czy MI3. Aktualnie posiadam Galaxy Ace 2 który ma 3,8" i chciałbym wziąć lepszy sprzęt ale obawiam się że będzie najzwyczajniej za duży... :(

Pytanie do posiadaczy - czy Waszym zdaniem telefon nie jest za duży? Czy wygodnie się go użytkuje jedną ręką? Czy w ogóle da się używać tylko jednej ręki do obsługi? Za 2S przemawia ekran 4,3" który jest akurat do wygodnego obsługiwania. Z kolei za 3 przemawia mniejsza grubość i lepsze parametry.

Proszę o doradzenie, czy nie będę miał problemu żeby "ogarnąć" go jednym kciukiem i czy w miarę wygodnie się go użytkuje jedną ręką ;)

PS Zawsze można obsłużyć go palcem drugiej ręki, wiem, ale do takich celów to już służy tablet :D

Opublikowano

Niska grubość ułatwia obsługę jedną dłonią. Poza tym w kieszeni leży lepiej jak MI2. No ale dobrze jest mieć bardziej "luźne" spodnie z normalnymi kieszeniami.

Opublikowano

Najczęściej zakładam jeansy, kieszenie mam nie za małe. Nie chodzi mi o to czy się w spodniach zmieści tylko czy wygodnie da się go obsłużyć kciukiem :D

Opublikowano
Najczęściej zakładam jeansy, kieszenie mam nie za małe. Nie chodzi mi o to czy się w spodniach zmieści tylko czy wygodnie da się go obsłużyć kciukiem :D

Idź do jakiegoś sklepu pomacać Xperię Z1 która ma prawie identyczne wymiary co Mi3.

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A tak OT co powiecie na coś taskiego:

Oppo Find 7a (cena $499)

5.5 calowy wyświetlacz IPS 1080p

Aparat Sony Exmor IMX214 z matrycą o rozdzielczości 13MP

Snapdragon 800 CPU

2GB pamięci RAM

16GB pamięci wbudowanej (obsługa microSD do 128GB)

wymienna bateria 2800mAh

Android 4.3, Color OS

GSM/WCDMA/FDD-LTE/TD-LTE

Jeśli by tylko dostał MIUI to chcę go mieć :D

Opublikowano

Ale G2 nie obsługuje kart pamięci więc G3 pewnie też nie będzie a to relatywnie tani sposób na znaczne powiększenie przestrzeni dla usera choć nie powiem G2 jest całkiem fajny ;)

Opublikowano

Po co dysk jak mogę mieć tanie karty sd i do tego całą garść i wszystkie razem zajmą miej przestrzeni i będą mniej ważyć jak jeden dysk przenośny :lol:

A 32 GB to masz całej przestrzeni łącznie z systemem i apkami więc ile zostaje tak naprawdę dla Ciebie? Ja mam kartę 32 GB i wygląda to tak:

k3v9O4m.png

A telefon mam od października :D

Opublikowano
Moim zdaniem parametry super ale taki klocun 5,5" to już niewygodne...

Lepiej wziąć Mi3 :D

He He bo Mi3 to bardzo ergonomiczny i mega poręczny sprzęt :lol:

Opublikowano

Eeee też myślałem podobnie mając HD2. Jak kupiłem ZTE to na początku byłem przerażony wielkością a teraz już do 4,3" wolałbym nie wracać. W każdym razie każdy może mieć co mu pasuje a mi pasuje możliwość dołożenia do telefonu karty sd. Mała rzecz a cieszy :D No i choćby na przykładzie uceglenia Mi3 przez jednego kolegę z forum mogę rzec że łatwiej jest podnieść telefon z kartą sd niż bez niej bo taka błahostka jak skopiowanie romu do telefonu urosła do rangi mega problemu gdy nie bardzo telefon chce się komunikować z komputerem a tak wyjmuję kartę sd, kopiuję rom, ładuję w telefon i jazda... oczywiście problem o którym piszę jest od ogarnięcia ale jak widać można to zrobić prościej jak się ma slot na kartę sd.

Opublikowano

64GB pamięci w Mi3 wystarczają w zupełności :)

A odnośnie uceglenia to na Mi3 masz 2 systemy, z czego jeden to aktualizacja z przed tygodnia wiec zawsze możesz wrócić na niego :)

Poza tym, czy w MiRecovery jest możliwość włączenia trybu USB i zrzucenia plików do pamięci? Potem da radę wgrać ROM oryginalnym Recovery?

[] Ace² []

Opublikowano

Zależy od tego jakie masz ręce. Ja się przymierzyłem do rozmiarów Mi3 i dam radę obsłużyć go jedną ręką. Ledwo ale dam :)

[] Ace² []

Opublikowano

Przesiadając się z SGS4 na MI3 byłem z lekka przerażony wielkością i kanciastością tego drugiego. Teraz po miesiącu użytkowania nie widzę już różnicy. Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić :)

Dwóch kumpli ma SG Nota 2 i też jak widzę spokojnie sobie radzą.

Opublikowano

mój kolega z klasy jest delikatnie mówiąc przy kości i ma wielkie dłonie (takie niedźwiedzie xd) i obsługuje Note'a 3 jedną reką :o

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja uzywam mi3 od dwoch dni i po mi2s nie moge się przestawić :)

Mi2 wszedzie pieknie pasowal, idealnie lezy w dłoni. Mi3 (ja mam silver) bez etui jest dość sliski i pewnie kiedys poleci na glebę.

Sciagnięcie górnej belki wymaga troche manewrowania w reku.. a grawitacja nie śpi ;)

W etui pewniej lezy w dłoni ale palec za krótki.

Gdyby nie brak WCDMA w mi2s to pewnie bym nie zmienial.

Opublikowano

Od paru wersji MIUI wystarczy przeciągnąć palec w dół po ekranie by wysunąć pasek. Niestety działa to tylko na pulpicie.

Wysłane z MI3

Opublikowano

O Acid dzięki :) jeden problem z głowy :)

Jeszcze pomóż z btoothem w samochodzie telefon się z nim łączy ale nie przesyla kontaktów ani nie moge odbierać ani kończyć połączeń przyciskiem na kierownicy. Na mi2s wszystko działało bez problemu :(

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...