Kristyan Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Cześć. Sam już nie wiem co kupić MI2S czy MI3. Aktualnie posiadam Galaxy Ace 2 który ma 3,8" i chciałbym wziąć lepszy sprzęt ale obawiam się że będzie najzwyczajniej za duży... Pytanie do posiadaczy - czy Waszym zdaniem telefon nie jest za duży? Czy wygodnie się go użytkuje jedną ręką? Czy w ogóle da się używać tylko jednej ręki do obsługi? Za 2S przemawia ekran 4,3" który jest akurat do wygodnego obsługiwania. Z kolei za 3 przemawia mniejsza grubość i lepsze parametry. Proszę o doradzenie, czy nie będę miał problemu żeby "ogarnąć" go jednym kciukiem i czy w miarę wygodnie się go użytkuje jedną ręką PS Zawsze można obsłużyć go palcem drugiej ręki, wiem, ale do takich celów to już służy tablet
ZduneX25 Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 MI3 jedną ręką obsłużysz, gorzej wygląda sprawa spodni (przynajmniej dla mnie) Mam płytkie kieszenie i mi3 mieści mi się na styk.
Motonick Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Radzę podejść do jakiegoś mediatralalala i sprawdzić model podobny wymiarowo, np. Xperia Z.
Acid Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Niska grubość ułatwia obsługę jedną dłonią. Poza tym w kieszeni leży lepiej jak MI2. No ale dobrze jest mieć bardziej "luźne" spodnie z normalnymi kieszeniami.
Lalo Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Moj wchodzi dobrze w kazda kieszen xD Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Kristyan Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Opublikowano 19 Marca 2014 Najczęściej zakładam jeansy, kieszenie mam nie za małe. Nie chodzi mi o to czy się w spodniach zmieści tylko czy wygodnie da się go obsłużyć kciukiem
kulig007 Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Spodnie jak spodnie. Tu kwestia raczej jakiej wielkości masz dłonie. A tego na odległość Ci nie sprawdzimy. Tapnięte z mojego Mi2S.
Kristyan Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Opublikowano 19 Marca 2014 Według pomiaru tego rodzaju: http://www.szumgum.com/webpage/jaki-roz ... dloni.html Obwód dłoni mam 21cm
JoHnNy08PL Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Najczęściej zakładam jeansy, kieszenie mam nie za małe. Nie chodzi mi o to czy się w spodniach zmieści tylko czy wygodnie da się go obsłużyć kciukiem Idź do jakiegoś sklepu pomacać Xperię Z1 która ma prawie identyczne wymiary co Mi3. Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
fyme Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 A tak OT co powiecie na coś taskiego: Oppo Find 7a (cena $499) 5.5 calowy wyświetlacz IPS 1080p Aparat Sony Exmor IMX214 z matrycą o rozdzielczości 13MP Snapdragon 800 CPU 2GB pamięci RAM 16GB pamięci wbudowanej (obsługa microSD do 128GB) wymienna bateria 2800mAh Android 4.3, Color OS GSM/WCDMA/FDD-LTE/TD-LTE Jeśli by tylko dostał MIUI to chcę go mieć
ZduneX25 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Color OS wychodzi z patchromu jak i miui, więc będziesz mógł sam sobie zrobić jak będą źródła oczywiście.
Lalo Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 kolos....LG zrobi G3 o wymiarach G2 z wyswietlaczem 5,5
fyme Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Ale G2 nie obsługuje kart pamięci więc G3 pewnie też nie będzie a to relatywnie tani sposób na znaczne powiększenie przestrzeni dla usera choć nie powiem G2 jest całkiem fajny
Lalo Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 32 GB mało?... Ew. sobie możesz podpiąć dysk 2,5" przenośny 1 TB
fyme Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Po co dysk jak mogę mieć tanie karty sd i do tego całą garść i wszystkie razem zajmą miej przestrzeni i będą mniej ważyć jak jeden dysk przenośny A 32 GB to masz całej przestrzeni łącznie z systemem i apkami więc ile zostaje tak naprawdę dla Ciebie? Ja mam kartę 32 GB i wygląda to tak: A telefon mam od października
Kristyan Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Opublikowano 20 Marca 2014 Moim zdaniem parametry super ale taki klocun 5,5" to już niewygodne... Lepiej wziąć Mi3
fyme Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Moim zdaniem parametry super ale taki klocun 5,5" to już niewygodne... Lepiej wziąć Mi3 He He bo Mi3 to bardzo ergonomiczny i mega poręczny sprzęt
Kristyan Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Opublikowano 20 Marca 2014 Wymiary Mi3 to moim zdaniem totalne maksimum wygodnego użytkowania
fyme Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Eeee też myślałem podobnie mając HD2. Jak kupiłem ZTE to na początku byłem przerażony wielkością a teraz już do 4,3" wolałbym nie wracać. W każdym razie każdy może mieć co mu pasuje a mi pasuje możliwość dołożenia do telefonu karty sd. Mała rzecz a cieszy No i choćby na przykładzie uceglenia Mi3 przez jednego kolegę z forum mogę rzec że łatwiej jest podnieść telefon z kartą sd niż bez niej bo taka błahostka jak skopiowanie romu do telefonu urosła do rangi mega problemu gdy nie bardzo telefon chce się komunikować z komputerem a tak wyjmuję kartę sd, kopiuję rom, ładuję w telefon i jazda... oczywiście problem o którym piszę jest od ogarnięcia ale jak widać można to zrobić prościej jak się ma slot na kartę sd.
Kristyan Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Opublikowano 20 Marca 2014 64GB pamięci w Mi3 wystarczają w zupełności A odnośnie uceglenia to na Mi3 masz 2 systemy, z czego jeden to aktualizacja z przed tygodnia wiec zawsze możesz wrócić na niego Poza tym, czy w MiRecovery jest możliwość włączenia trybu USB i zrzucenia plików do pamięci? Potem da radę wgrać ROM oryginalnym Recovery? [] Ace² []
fyme Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Tia dwa systemy. I wyobraź sobie że ów kolega uwalił oba i tyle z kosmicznych technologii. Link do tematu. PS: zaraz mnie Acid pogoni za śmietnik w temacie
Kristyan Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Opublikowano 20 Marca 2014 No tak racja, zapytałem posiadaczy w drugim temacie odnośnie potrzeby reanimacji. Tutaj kończymy ot. [] Ace² []
Lalo Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 M3 to juz kolos... szkoda Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Kristyan Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Opublikowano 20 Marca 2014 Zależy od tego jakie masz ręce. Ja się przymierzyłem do rozmiarów Mi3 i dam radę obsłużyć go jedną ręką. Ledwo ale dam [] Ace² []
GeoT Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 Przesiadając się z SGS4 na MI3 byłem z lekka przerażony wielkością i kanciastością tego drugiego. Teraz po miesiącu użytkowania nie widzę już różnicy. Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić Dwóch kumpli ma SG Nota 2 i też jak widzę spokojnie sobie radzą.
Kristyan Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Opublikowano 21 Marca 2014 mój kolega z klasy jest delikatnie mówiąc przy kości i ma wielkie dłonie (takie niedźwiedzie xd) i obsługuje Note'a 3 jedną reką
thugzie Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Ja uzywam mi3 od dwoch dni i po mi2s nie moge się przestawić Mi2 wszedzie pieknie pasowal, idealnie lezy w dłoni. Mi3 (ja mam silver) bez etui jest dość sliski i pewnie kiedys poleci na glebę. Sciagnięcie górnej belki wymaga troche manewrowania w reku.. a grawitacja nie śpi W etui pewniej lezy w dłoni ale palec za krótki. Gdyby nie brak WCDMA w mi2s to pewnie bym nie zmienial.
Acid Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Od paru wersji MIUI wystarczy przeciągnąć palec w dół po ekranie by wysunąć pasek. Niestety działa to tylko na pulpicie. Wysłane z MI3
thugzie Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 O Acid dzięki jeden problem z głowy Jeszcze pomóż z btoothem w samochodzie telefon się z nim łączy ale nie przesyla kontaktów ani nie moge odbierać ani kończyć połączeń przyciskiem na kierownicy. Na mi2s wszystko działało bez problemu Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Acid Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Hm MI3 ma nowszy Bluetooth, być może coś nie bangla z przesyłaniem w samochodzie.
Rekomendowane odpowiedzi