Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze zmianą blokady wchodzę w ustawienia, lock screen &password,hasło i odcisk palca i nagle mi wywala aplikację. Z tego powodu nie mogę ani zmienić wzoru ani dodać odcisku innego palca. Jakieś rady? Z góry dziekuję ☺ 

Screenshot_2017-01-05-13-37-47_com.android.settings.png

Opublikowano (edytowane)

Android 6.0 MRA58K

MIUI Global 7.2.8.0.0

Tak wszystko było na tym ustawiane.

Edit*zamierzałam zainstalować miui 8 ale stwierdziłam że jeżeli da się coś z tym zrobić to chyba dam sobie spokój.

Edytowane przez karolina1112
Opublikowano
42 minuty temu, Poohacz79 napisał:

Masz syfiasty ROM. To nie jest oryginalne oprogramowanie. 

Pozostaje MiFlash w trybie EDL

A jak mam to zrobić? Podeślesz jakąś instrukcje? Nie ukrywam, oprogramowania to nie moja bajka. Dzięki za diagnozę.☺ 

Opublikowano

Najlepiej wgrać oryginalny ROM chiński a z niego globala. W przyszłości możesz odblokować bootloader i wrzucić ROM EU. Ale global powinien wystarczyć.

Trochę to skomplikowane.

Ale proszę:

Pobierz Rom chiński w formacie dla fastboot. Może być stable lub dev. Nie ma znaczenia. Rozpakuj go do katalogu np Mi na dysku C.
Odpalasz tel w trybie fastboot.
Wpisujesz w CMD "fastboot oem edl" - tym samym przechodzisz do trybu edl. (w manager urządzeń musi znaleźć qualcolm........ 9008)
Odpalasz miflasha jako admin.(musisz mieć najnowszą wersję)
Sprawdzasz czy wyszukał urządzenie "refresh", jak znalazł to OK.(musi znaleźć COMxx - gdzie Xx to numer portu np 10)
Podaję ścieżkę do rozpakowanego romu i flash (zaznacz Flash all)
Po poprawnej instalacji pobierasz ZIP z romem global i poprzez aplikację aktualizacje w telefonie powinien bez problemu się zainstalować.

Tym samym dostaniesz ROM z OTA w języku PL.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

zabrałam się za to dopiero teraz bo wcześniej nie miałam czasu. Próbowałam wpisać komendę w trybie CMD ale wyskakuje ze komenda 'fastboot' nie zostaje rozpoznana. co w takim razie mam zrobić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...