Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałem zaktualizować swój mi5 3/32 który jest teraz na miui "podstawowym" tutaj z forum wgrany miflash. Chciałem zrobić aktualizację przez "aktualizuj z pliku" ale zawsze mam ten sam efekt: chwilę kręci się kółko, potem jakby restart i pojawia się logo MI. I tak już zostaje. Musze wyłączyć telefon i po włączeniu mam nadal stary system. Próbowałem z różnym romami tutaj z forum i zawsze to samo. BL odblokowany.

Jako ciekawostkę dodam, że dziś wgrałem koledze muiupolska w nowej sztuce mi5 najpierw przez miflash a potem na to najnowszą aktualizację poprzez "aktualizuj z pliku" i bez problemu wszystko działa...

Ktoś coś poradzi?

pozdrawiam

Opublikowano

Jak robiłeś z poradnika,czyli miałes rom pod miflash to razem TWRP,więc możesz od razu przejsc do TWRP i zainstalować ROM a jak nie to zainstaluj TWRP 5 min roboty

Opublikowano
27 minut temu, Darkseeder napisał:

hmm, ale dlaczego na tym drugim działa ta aktualizacja z pliku bezproblemowo?

Bo widocznie zrobiłeś inaczej? Masz poradnik przecież krok po kroku jak wgrać system. Jeśli nie wgrałeś TWRP to to zrób, a jak wgrałeś to uruchom w recovery i stamtąd system wgraj.

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj uruchomić TWRP. Jak Ci się nie uruchomi to dograj najnowsze ręcznie. Potem tylko install wskazujesz ROM i po temacie. Lub poprzez aktualizuj z pliku.

Edytowane przez Poohacz79
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...