Zazigi Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam, ni z tego ni z owego wyjąłem martwego Mi 5 z kieszeni, kupiony kilka miesięcy temu na Bangood z Chin. Ekran czarny, brak reakcji na przyciski, bateria grzeje się przy ładowaniu. Po podłączeniu do Windows przez standardowy kabel USB wyświetla się w Device Manager jako 'Android Bootloader Interface' Dostałem kod odblokowujący jednak Mi Unlock dochodzi do 50% i mówi\; 'Couldn't verify device. Current account is different from the account info on the device' Da się coś z tym jeszcze zrobić? Dzięki za pomoc,
Poohacz79 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zainstaluj MiFlash i zobacz czy go wykryje.
Zazigi Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 MiFlash wykrywa jak na obrazku ale mówi: 'device is locked' dlatego myślałem, że wpierw powinienem zrobić Unlock, ale pewności nie mam
Zazigi Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2017 Raczej chiński, wersja chyba 6, nie chciał się updatować jeszcze jak telefon żył
Eragon Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Czyli prawdopodobnie syfMIUI. Patrząc na fakt że konto na forum masz od wczoraj, to wcześniej w ogóle nie obchodziła Cię kwestia oprogramowania w telefonie swym... I wynik masz jaki masz. Innymi słowy, gdybyś miał .eu telefon by działał normalnie. No ale to gdybanie. Nie mam pojęcia jak go odratować ale życzę powodzenia.
jan1994 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Spróbuj załadować global stable. Prawdopodobnie ten MiFlash, który używasz potrafi sypać błędami - zainstaluj wersję 2016.04.01(64bit). Zaznacz Flash all.
Zazigi Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dzięki za pomoc, niestety ta wersia również wyrzuca mi 'device is locked', Mi Unlock staje na 50% z komunikatem 'Coudn't verify device' Co do trybu EDL to czy się da w niego wejść jeśli telefon nie odpowiada?
jan1994 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Da się za pomocą kabelka. Ja sobie zrobiłem kabelek z przedłużki USB (oryginalnego od Mi5 szkoda mi było niszczyć). Zerknij tu
Ciechu723 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 U mnie po podłączeniu tym kabelkiem dioda jedynie miga na czerwono a telefonu nadal nie widać w windowsie.
jan1994 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 @Ciechu723 w takim razie czeka Cię zdjęcie tylnej klapki, odpięcie akumulatora i wejście w tryb EDL z testpointów.
Ciechu723 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dzięki za odpowiedź. Muszę zacząć szukać takiej przyssawki.
jan1994 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Nie musisz szukać przyssawki, jak go rozebrać zobacz tu
Zazigi Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 o co chodzi z trybem EDL?? jest jakis manual jak wgrac ROMa z tego poziomu?
zielonyBB Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 15 minut temu, Zazigi napisał: o co chodzi z trybem EDL?? jest jakis manual jak wgrac ROMa z tego poziomu? Normalnie. W EDL wgrywa się ROM MiFlash'em
Hexia Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) @Zazigi moim zdaniem nie wykrywa Ci telefonu w poprawnie w trybie fastboot. W menadżerze urządzeń wybierz aktualizację sterownika tego Android Bootloader interface, kliknij opcje bodajże wskazywania ich ręcznie i wybierz starszy sterownik z listy. Wtedy powinien dać się odblokować bootloader. Edytowane 11 Stycznia 2017 przez Hexia
Rekomendowane odpowiedzi