Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na podrobke nie wgrasz miuipolska. Nie ma tych samych parametrow. Pliki sa edytowanego i parametry recznie wpisane z hongmi.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

z tego co widzę to kupiłeś to wczoraj wieczorem więc jeszcze tego nie wysłał postrasz go trochę jak nie będzie chciał anulować transakcji a jak jeszcze nie zapłaciłeś to nie płać

i najgorsze jest to że standardowo ktoś wchodzi na to forum po szkodzie zamiast najpierw się zarejestrować i nas zapytać

Opublikowano

Omg, przeczytajcie aukcje, napisane ze to podrobka... Mysle ze zalozyciel tematu o tym dobrze wiedzial.

Opublikowano

zgodnie z przepisami jak już wchodzimy w ten temat nie można sprzedawać nawet oryginalnych telefonów xioami bo nie mają odpowiednich certyfikatów UE :), ale fakt facet na aukcji napisał że nie wie czy to oryginał czy kopia ale dla mnie to od razu dyskwalifikowało by tą aukcje bo wiedział bym ze telefon jest kopią i cena była za mała bo nie da rady dostać tego telefonu w takiej cenie

ja nie widzę problemu albo napisać do typa o anulowanie transakcji i zwrot kasy bo jeszcze przecież tego nie wysłał a jak będzie się upierał to mu to od razu odesłać straci 30zł ale nie będzie 400 do tyłu

Opublikowano
w czym pozamiatane chyba nie znacie zasad robienia zakupów przez neta zawsze można oddać coś w terminie 10 lub 14 dni

Coś gdzieś przeczytałeś ale w sumie to niewiadomo...

Osoba sprzedająca jest osobą prywatną więc nie przysługuje kupującemu zwrot w terminie 10 dni bez podania przyczyny.

Jedyne co w tej chwili ratuje kupującego jest to że to jest podróbka i jest to jasno napisane więc można napisać do allegro.

http://pomoc.allegro.pl/artykul/2223/pr ... e-podrobki

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oj tam nie można... ja bym po prostu nie płacił, przyjął na klatę negatywa i jakoś z tym żył... :) Jakieś frycowe za nieuwagę wypadałoby zapłacić.

Opublikowano

Ale On kupił kopię na 99% i za tę kopię musi zapłacić lub otrzyma negatywa.

Na początku dziwiłem się z uwagi na wybór akurat tej aukcji, ale jak już pisaliście powyżej jest tam wymienione to, że jest on kopią.

Opublikowano

Dlatego proponowałbym napisać do allegro w tej sprawie. Jak już wyżej linkowałem, handel podróbkami jest niezgodny z regulaminem więc możliwe że obejdzie się bez negatywa, co najwyżej sprzedający będzie miał problem bo to on złamał regulamin.

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przeczytajcie 1 post i po co ta dyskusja, JESLI KLIENT WIE ZE KUPIL PODROBKE LUDZIE...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...