V-PePeK-V Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Witam kupiłem na allegro XIAOMI Red Rice link: http://allegro.pl/xiaomi-red-rice-hongmi-wcdma-nowy-czarny-i4060272395.html#tabsAnchor Gości pisze że to podróbka ale ma miui i takie same parametry model to XIAOMI Red Rice WCDMA. Czy jeśli to podróbka jest możliwość wgrania romu od MIUI POLSKA. Proszę o odpowiedz dziękuję pozdrawiam
Lalo Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Na podrobke nie wgrasz miuipolska. Nie ma tych samych parametrow. Pliki sa edytowanego i parametry recznie wpisane z hongmi. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Endriu Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 O chłopie: "Kup Teraz" - "Nowy" - "400 PLN"... Nie wiem jak to skomentować nawet.
Acid Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Gratuluję zakupu. Na pewno będzie dobrze służyć jako podstawka pod piwo. Wysłane z MI3
kleryk88 Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 z tego co widzę to kupiłeś to wczoraj wieczorem więc jeszcze tego nie wysłał postrasz go trochę jak nie będzie chciał anulować transakcji a jak jeszcze nie zapłaciłeś to nie płać i najgorsze jest to że standardowo ktoś wchodzi na to forum po szkodzie zamiast najpierw się zarejestrować i nas zapytać
Lalo Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Omg, przeczytajcie aukcje, napisane ze to podrobka... Mysle ze zalozyciel tematu o tym dobrze wiedzial. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 W aukcji wyraźnie wspomniał, że sprzedaje w 99% podróbkę. Więc teraz temat pozamiatany. Tapnięte z mojego Mi2S.
kleryk88 Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 w czym pozamiatane chyba nie znacie zasad robienia zakupów przez neta zawsze można oddać coś w terminie 10 lub 14 dni
Lalo Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 I co z tego? Mozna sprzedawac podrobki? Nie mozna... Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
kleryk88 Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 zgodnie z przepisami jak już wchodzimy w ten temat nie można sprzedawać nawet oryginalnych telefonów xioami bo nie mają odpowiednich certyfikatów UE , ale fakt facet na aukcji napisał że nie wie czy to oryginał czy kopia ale dla mnie to od razu dyskwalifikowało by tą aukcje bo wiedział bym ze telefon jest kopią i cena była za mała bo nie da rady dostać tego telefonu w takiej cenie ja nie widzę problemu albo napisać do typa o anulowanie transakcji i zwrot kasy bo jeszcze przecież tego nie wysłał a jak będzie się upierał to mu to od razu odesłać straci 30zł ale nie będzie 400 do tyłu
grizzly Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Kup teraz to nie licytacja, śmiało można rezygnować.
JoHnNy08PL Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 w czym pozamiatane chyba nie znacie zasad robienia zakupów przez neta zawsze można oddać coś w terminie 10 lub 14 dni Coś gdzieś przeczytałeś ale w sumie to niewiadomo... Osoba sprzedająca jest osobą prywatną więc nie przysługuje kupującemu zwrot w terminie 10 dni bez podania przyczyny. Jedyne co w tej chwili ratuje kupującego jest to że to jest podróbka i jest to jasno napisane więc można napisać do allegro. http://pomoc.allegro.pl/artykul/2223/pr ... e-podrobki Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
kleryk88 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Zwracam honor jest tak jak piszesz @JoHnNy08PL jak jest osoba prywatna to nie można zwracać
Bartek Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Oj tam nie można... ja bym po prostu nie płacił, przyjął na klatę negatywa i jakoś z tym żył... Jakieś frycowe za nieuwagę wypadałoby zapłacić.
Endriu Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Ale On kupił kopię na 99% i za tę kopię musi zapłacić lub otrzyma negatywa. Na początku dziwiłem się z uwagi na wybór akurat tej aukcji, ale jak już pisaliście powyżej jest tam wymienione to, że jest on kopią.
JoHnNy08PL Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Dlatego proponowałbym napisać do allegro w tej sprawie. Jak już wyżej linkowałem, handel podróbkami jest niezgodny z regulaminem więc możliwe że obejdzie się bez negatywa, co najwyżej sprzedający będzie miał problem bo to on złamał regulamin. Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
Lalo Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Przeczytajcie 1 post i po co ta dyskusja, JESLI KLIENT WIE ZE KUPIL PODROBKE LUDZIE... Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi