Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam
Powiem tak;.. przygodę z moim pierwszym Chinczykiem rozpocząłem nieciekawie... telefon przyleciał parę dni temu a już mocno mnie zdenerwował :) Mam dziwny problem ze skanerem palca mianowicie wczoraj ustawiłem taką blokadę i wszystko działało bez zarzutu do czasu aż postanowił odmówić i prosi o hasło. Ekran jest wygaszony przykładam palucha i wyskakuję informacja proszę podać hasło. Teraz pytanie co to za hasło? na stronie Miui się zarejestrowałem ale nic poza tym. Aktualnie widzę, że w ustawieniach google jest zakładka znajdź telefon i opcja która mnie zainteresowała to "wyloguj się z urządzenia" ale to też nie pomogło. Wpisywałem hasło z google i strony Miui w różnych wariantach i nic. Oczywiście w ustawieniach blokady telefonu nic innego poza paluchem nie miałem włączonego. Jest jakaś możliwość aby to odblokować bez rootowanie/flashowania i babrania się w sofcie?

No i mam 1 próbę na 2 godziny także tego... liczę na wasze wsparcie :)

Wcześniej miałem ustawiony wzór kropek + odcisk (pierwsza konfiguracja telefonu). Wzór zapomniałem bo maznąłem palcem byle jak i zapomniałem wyłączyć w opcjach tej blokady która mi się po prostu nie podoba a czytnik nie działał (taka sama sytuacja, że reagował na palucha ale się nie odblokowywał). Na szczęście udało mi się przypomnieć połączenia kropek ale to nie powinno być tak, że pierwszeństwo ma czytnik a gdy parę razy źle zeskanuje to prosi o hasło/wzór?

Xiaomi Redmi 3s PRO Prime

Edytowane przez Witbier
Opublikowano
31 minut temu, Witbier napisał:

Na szczęście udało mi się przypomnieć połączenia kropek ale to nie powinno być tak, że pierwszeństwo ma czytnik a gdy parę razy źle zeskanuje to prosi o hasło/wzór?

To normalne, tak jest wszędzie, odcisk palca jest drugorzędny, najpierw musisz ustalić pin (ewentualnie wzór który jest jego odzwierciedleniem). Odcisk palca jest tylko ułatwieniem, tak to wymyślono i musisz się z tym pogodzić (nie tylko w Miui Xiaomi).

Opublikowano

Dzięki za wytłumaczenie bo tego akurat nie wiedziałem tylko bardziej mi zależy na tym o jakie do cholery hasło pyta telefon?.. :/

Opublikowano
Dnia 30.12.2016 o 23:55, Witbier napisał:

Dzięki za wytłumaczenie bo tego akurat nie wiedziałem tylko bardziej mi zależy na tym o jakie do cholery hasło pyta telefon?.. :/

Jak nie jest w stanie odczytać palca to hasłem są kropki lub inne jak pisał FromWP a może ustawiłeś sobie hasło blokady ekranu i też sobie "maźnąłeś" i nie pamiętasz.

Opublikowano

Mi przy aktualizacji romu hasło się zmieniło lub nie wiem co. Można je usunąć poprzez adb (debugowanie musi być włączone) lub twrp. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...