lucyfer08 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Witajcie. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Redmi Pro. Niestety zachwyt miną gdy telefon zaczął się samoistnie restartować podczas korzystania. Przykład: wczoraj wyłączał się tylko gdy wchodziłem w aparat lub sklep Play, dzisiaj już w spoczynku. Wersja MIUI - 8.0.4.0 (Stabilna) - z taką dotarł do mnie. Jeśli można przenieść do odpowiedniego działu, było by spoko. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez lucyfer08 Zły dział
tpawel Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Masz język polski? Jeśli tak to ROM śmieć, do zmianyWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
lucyfer08 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Tak, język polski jest ale jak zauważyłem w około 90%. Obawiam się że wgranie ROM-u może być dla mnie zbyt skomplikowane.
tpawel Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 No to masz problem, to podstawa jeśli chodzi o xiaomi, tym bardziej że ten model nie ma globala. Czyli masz śmieciowy rom, nie wiadomo z czym w środku. Są turioale, poświęc weekend i poczytaj. Ewentualnie wysyłaj do micenter i za parę zlotych zrobią to za ciebieWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
szarik999 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Witam Telefon szwagierki na orginalnym sofcie( kupiony w goldway) działał przez 6 miesiacy az przestał . Problem był taki że podczas włanczania śię wieszał i uruchamiał ponownie . I tak co kilka sekund . Oddała tel do jakiegos typa i po podładowaniu bateri przestało sie wieszac i uruchamiac ponownie wiec problem wydaje sie samoistnie ustapil na 2 miesiace i znowu wrucił .I znowu wiesza sie i uruchamia co kilka sekund . Czy ktoś miał coś takiego lub wie jak to rozwiązać . Czy to jest sprawa oprogramowania czy raczej jest cos w tel uwalone .Ewentualnie jak to naprawic
skay77 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 szarik999 próbowałeś zmieniać soft ,bo goldi to potrafi instalować swój syfmiui Wysłane z mojego MI 5s Plus mokeedev
szarik999 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Nic nie było robione od poczatku . Jak tel sie zwiesi to zaczyna sie uruchamiac i znowu sie zwiesza . Uruchamia sie i po kilku sekundach zwiecha . Nieda sie wylaczyc przyciskiem power ani nic . Jak bateria padnie to wtedy mozna ja naladowac i wlaczyc telefon . Podczas tych zwiech wydaje sie ze nawet baterii nie laduje .
Adrian91 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam 2 dni temu zakupiłem nowy telefon , wszystko działało poprawnie do wczorajszego wieczoru gdy przestał działać przycisk podgłaszania, dzisiaj chciałem zrestartować telefon i po wyłączeniu zaczął się samoistnie restartować do ekranu ze zdjęcia(1). Po podłączeniu do komputera zmienia się jedynie to że kabel jest podłączony (2), zainstalowałem MiPCSuite ale niestety również nie wykrywa telefonu i nie ma możliwości włączenia trybu łączenia z komputerem na telefonie, chciałbym dodać że nie jestem za bardzo zorientowany w temacie oprogramowania. Posiadam wersję Prime 64GB z procesorem Deca Core 3 GB Ram
FromWP Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 24 minuty temu, Adrian91 napisał: przestał działać przycisk podgłaszania, dzisiaj chciałem zrestartować telefon i po wyłączeniu zaczął się samoistnie restartować do ekranu ze zdjęcia(1). Najprawdopodobniej zepsuł ci się przycisk vol+, znaczy jest cały czas włączony (zwarte styki) co powoduje przy włączeniu telefonu uruchomienie Mirecovery (to obrazek który wkleiłeś). Bo to uruchamia się właśnie trzymając vo+ i power przy uruchamianiu telefonu. To nie problem softwerowy, tylko fizyczne uszkodzenie.
Rekomendowane odpowiedzi