Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... posiadam ten fonik od niedawna i etui smart cover na które on nie reaguje. W ustawieniach wszystko (w teorii) jest ustawione prawidłowo ale nie chce się wybudzać po otworzeniu etui. Na Xiaomi Redmi Note 4 z takim samym etui wszystko hula aż miło, na X RN3 nie chce. Obecnie zainstalowany najnowszy GLOBAL - czy ktoś też ma takie problemy ?

Opublikowano

Obróć etui plecami do ekranu. Też miałem takie etui które nie chciało działać. Okazało się że producent wkleił magnes "do góry nogami"

wysłane z RedMi Note 3 Pro

Opublikowano
Dnia 30.12.2016 o 10:56, jack78 napisał:

Obróć etui plecami do ekranu

... no niestety, przećwiczyłem różne konfiguracje przykładania etui i nie działa - znaczy trafił mi się wyrób "smartcovero-podobny" ale niech tam Chinolowi na zdrowie, nie będę toczył walki o 4$ - szkoda nerwów.

IMG_20161230_100641.jpg

IMG_20161230_100629.jpg

Opublikowano (edytowane)

Nie chodziło mi o obrócenie telefony tylko samego etui.

Wyjmij telefon z etui i przyłóż przednią klapkę tym napisem do ekranu. Tylko musisz poszukać miejsca gdzie telefon reaguje, bo juz nie pamiętam.

Ja miałem etui za 8$ i tez nie działało. Chinol oddał mi połowę kasy,

Edytowane przez jack78
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

... uwierz mi że kombinowałem na wszelkie sposoby i zero reakcji, przykładałem nawet tym plastikowym siodełkiem do fona dla wykluczenia ewentualności - zero ! Próbowałem również wykorzystać do tych eksperymentów swoje etui (RN4) ale z moim też nie chciał gadać :-( 

Na zdjęciach pokazałem tylko jak wygląda to etui a nie sposób obracania telefonu z etui :-)

Edytowane przez Chomeini
Opublikowano

Ja w końcu kupiłem Nillkin https://www.nillkin-case.com/index.php?route=product/product&product_id=4346

i działa bez zarzutów. Teraz czas na nowe, bo po pół roku jest już trochę sfatygowane na krawędziach.

1 godzinę temu, Chomeini napisał:

... uwierz mi że kombinowałem na wszelkie sposoby i zero reakcji, przykładałem nawet tym plastikowym siodełkiem do fona dla wykluczenia ewentualności - zero ! Próbowałem również wykorzystać do tych eksperymentów swoje etui (RN4) ale z moim też nie chciał gadać :-( 

Na zdjęciach pokazałem tylko jak wygląda to etui a nie sposób obracania telefonu z etui :-)

Spróbuj do etui przyłożyć jakiś magnes. Jak go złapie w którymś miejscu to znaczy że jest źle zrobiony, a jak nic nie złapie, to znaczy że chinol nie dał tam nic i tylko nazwał je smart, wtedy bym żądał zwrotu całej kasy, bo to by oznaczało dla mnie oszustwo.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, szunaj4 napisał:

Ja mam takie .... również nie działa... :-/

... ale w opisie nic niema na temat funkcji "smart cover" jest tylko że ma magnesy domykające etui, poza tym ładne :-)

3 godziny temu, jack78 napisał:

Spróbuj do etui przyłożyć jakiś magnes. Jak go złapie w którymś miejscu to znaczy że jest źle zrobiony, a jak nic nie złapie, to znaczy że chinol nie dał tam nic i tylko nazwał je smart, wtedy bym żądał zwrotu całej kasy, bo to by oznaczało dla mnie oszustwo.

... no pobawię się tym etui jeszcze, ale że to córki fonik i etui, i jej to w sumie nie przeszkadza więc szkoda zawracać sobie gitarę za 16 zyla. Niech "my friend" chlapnie sobie sobie na nowy chiński rok swoje ulubione chińskie piwo - na zdrowie :-) Gdyby chodziło o większą kasę to bym gościa pomolestował trochę, ale że spisał się pod względem szybkości wysyłki i przesyłki (coś ok. 20 dni) tak że zdążył tuż przed świętami i mogłem dołączyć do prezentów - niech mu tam .... będzie ;-)

Edytowane przez Chomeini
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...