Aras Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam, kupiłem nowego RN3 Pro SE od chińczyka z Aliexppress. Aktualnie jest tam MIUI 7.3 Global stable. Chciałem aktualizować do 8 ale jest problem. Telefon pokazuje cały czas stan baterii -2%. Aktualizacja przez OTA nie idzie bo telefon twierdzi że jest za mało naładowana. W rzeczywistości jest naładowana na full - sprawdzałem na appce Ampere. Próbowałem flashować wg tutka, ale wyskakuje mi taki błąd: Próbowałem wgrać plik bezpośrednio do telefonu i aktualizować to wyskoczyło to: Do recovery też się nie umiem dostać bo wyskakuje ekran z niskim poziomem baterii... Chińczyk twierdzi że takie pokazywanie stanu baterii to wina oprogramowania i że muszę aktualizować. Czy aby na pewno? Czy może coś jest nie tak np z baterią, płytą główną? Podpowiedzcie czy da się to zrobić w serwisie np Acid-a, czy lepiej odesłać telefon sprzedawcy? Próbowałem to sam ogarnąć robiąc wg tutoriala kolegi Redmi2 ale wyszło na to że moja wiedza jest zerowa.
cukru Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Flashuj w trybie EDL zamiast fastboot.
Aras Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Poszło, dziękuję bardzo. Dla potomnych: do trybu edl nie dało się wejść przez power i vol+, dalej pokazywał mi że bateria jest za mało naładowana. Udało się z fastboot + skrypt: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-reboot-to-edl-mode-fastboot-test-t3398718 potem już tylko flash z tutka Acida i działa
Rekomendowane odpowiedzi