Fortin Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Witam! Mam na warsztacie podstawowe Redmi 3 które dotarło do mnie bez jakiegokolwiek softu, zip loadera i zablokowanym softem przez co jest jedynie przyciskiem do papieru, a ja chciałbym zrobić z tego coś co będzie działać, tylko nie mam pomysłu w jaki sposób odblokować bootloader bez softu/ wgrać soft z zablokowanym bootloaderem bez zip loadera. Jest tu jakiś mądry człowiek który zna sposób i byłby w stanie mi pomóc? Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Fortin
grzegorz.lki Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Spróbuj wgrać global ROM lub china dev w trybie download przez miflashWysłane z Redmi 3 by TapaTalk
Fortin Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 Chodzi ci o download w telefonie zeby ustawić?
Waterloo Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Tak, odpalić telefon w trybie download i przez MiFlash dać global dev. Jest poradnik jak to zrobić. Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Fortin Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) No to zobaczę jeszcze, nie sądziłem że na zblokowanym tak pójdzie Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Fortin
Waterloo Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Czytanie ze zrozumieniem się kłania, wyraźnie jest napisane żeby dać Rom na dysk nie na pulpit. Sent from my Redmi 3 using Tapatalk 1
Fortin Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 A dzisiaj mu odbiło i już tryb download się nie uruchamia...
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 To kabelek trzeba zrobić i rom bezpośrednio na dysku c:
Fortin Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 Nie zamierzam niszczyć przewodów, ROM jest na C.
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 To próbuj przejść komendami z fastboot, jak masz sterowniki ok to powinien przejść (koszt kabla to tak 5-10 zł a działa natychmiast).
Fortin Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Napisałeś A to teraz prosiłbym o B. Weszło do download i znowu stoi w tym samym miejscu, ROM bezpośrednio na C. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Fortin
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 47 minut temu, Fortin napisał: Napisałeś A to teraz prosiłbym o B. Co tu można zdalnie doradzić? Jak prawidłowo rozpakowałeś rom (najpewniejszy 7zip tylko trzeba dwa razy) na c: bez spacji, to możesz jeszcze spróbować: 1. Inny rom np global dev. 2. Inny kabel usb. 3. Inne gniazdo usb. 4. Inny miflash (najlepiej ostatnią wersję ale beta). 5. Inny komputer. A być może telefon po prostu ma uszkodzoną pamięć i to jest powód braku softu. A jak był już wcześniej zalogowany na jakieś konto Mi do którego nie znasz hasła, to nawet wgranie z sukcesem miflashem romu nie pomoże.
Fortin Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Pisałeś coś o komendach z fastboot i chciałem żebyś to rozwinął, chyba że chodzi ci o ten skrypt co jest w kompendium wiedzy. Cały czas jest podpięte i niby coś przeskoczyło, ale na moje znacznie za wolno to idzie. 14 minut temu, FromWP napisał: . A być może telefon po prostu ma uszkodzoną pamięć i to jest powód braku softu. A jak był już wcześniej zalogowany na jakieś konto Mi do którego nie znasz hasła, to nawet wgranie z sukcesem miflashem romu nie pomoże. A skąd ja mogę wiedzieć co tam chinol wcześniej robił, miało być nowe z oficjalnym globalem, a przyszła cegła Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Fortin
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 12 minut temu, Fortin napisał: Pisałeś coś o komendach z fastboot i chciałem żebyś to rozwinął, chyba że chodzi ci o ten skrypt co jest w kompendium wiedzy.Cały czas jest podpięte i niby coś przeskoczyło, ale na moje znacznie za wolno to idzie. A skąd ja mogę wiedzieć co tam chinol wcześniej robił, miało być nowe z oficjalnym globalem, a przyszła cegła Pisałem o komendach zastępujących ten skrypt, ale jak ci się udało do download wprowadzić to nie ma znaczenia. Na screenie niby ci się wgrywa, ale zdecydowanie za wolno. Normalnie to trwa około 180-220 sekund, pasek zielony dochodzi do końca i jest jakiś komunikat o sukcesie. Niektórym trwa to bardzo długo, ale nie znam przyczyny dlaczego tak się dzieje, niewytłumaczalne. Poczekaj trochę. A co do romu, to prawie na pewno jak wgrywasz stable to nawet jak zielone dojdzie do końca dostaniesz komunikat o błędzie, ale telefon zadziała. Global dev jest poprawiony i tu już normalnie jest komunikat o sukcesie (wgrywałem ostatnią wersję global dev ojcu kilka dni temu i trwało to 170 sekund)
Fortin Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jak dla mnie to do końca nigdy nie dojdzie :/ Zastanawiam się jeszcze nad dev
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Spróbuj, a co do tego błędu, to pomyliłem Redmi3 pro z Redmi3s, na twoim powinno się wgrać bez komunikatu o błędzie i trudności z wejściem do download to też przypadłość głównie 3s.
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 20 minut temu, Fortin napisał: Przy dev jest coś takiego :/ A odpowiedni rom tzn fastboot pobrałeś i rozpakowałeś?
Fortin Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 To jest zwykły ze strony miui, podobno taki ma być na instalacje przez miflasha...
cukru Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 @Fortin Po nazwie folderu widać że pobrałeś zwykły ROM pod recovery, przeczytaj proszę dokładnie Kompendium i potem zabierz się za dalszą instalację. 2
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Rom musisz pobrać stąd http://en.miui.com/a-234.html i rozpakować (zależy od tego czym nawet dwa raz, najpierw do ,tar potem dostajesz folder z plikami i katalogiem images)
Fortin Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 No to stąd jest, wypakowany, tylko folder inaczej nazwany, to chyba nie ma znaczenia?
MiD Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 1 godzinę temu, Fortin napisał: No to stąd jest, wypakowany, tylko folder inaczej nazwany, to chyba nie ma znaczenia? przecież już @cukru napisał co robisz źle jakie rozszerzenie ma plik, który pobierasz? jakie pliki są w rozpakowanym folderze?
Fortin Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2016 Czy ten brak odpowiedzi stwierdza iz pozostanie przyciskiem do papieru?
grzegorz.lki Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 A próbowałeś innego miflash, np 20151028 lub ostatniego z sierpniaWysłane z Redmi 3 by TapaTalk
kirk94 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Cześć, Około 1,5 roku temu kupiłem redmi 3. System z jakim przyjechał nie miał wersji językowej polskiej więc zabrałem się za wgranie MIUI Polska. Wszystko przeszło bez problemów zgodnie z tutorialami: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Od jakiegoś czasu telefon się strasznie zawiesza, opcja "przywróć ustawienia fabryczne" nie robi nic. Postanowiłem że wgram cyanogenmod bo widziałem że tutaj na forum ludzie polecają. Problem z jakim się zmierzam to zablokowany bootloader (znowu? device unlocked false). Postanowiłem więc przejść cały proces ponownie. MI Unlock zawiesza się na 50% podczas verifying device (już raz pisałem z prośbą o odblokowanie telefonu, otrzymałem wtedy sms że mogę telefon odblokować, teraz taka opcja na stronie się nie pojawia, można jedynie pobrać program). Powiedzcie mi proszę czy to że odblokowałem bootloader a teraz po wgraniu MIUI Polska mam go zablokowany jest normalne oraz czy mogę go ponownie odblokować. Wersja MIUI: MIUI 8.3 by xiaomi,eu 7.3.23 (rozwojowa)
cukru Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Jeśli wszystko zrobiłeś dobrze to bootloader nie powinien się zablokować. Pamiętam, że kiedyś komenda "fasboot oem device-info" pokazywała błędne informacje, nie wiem jak teraz. Tak czy siak jak chcesz przywrócić ustawienia fabryczne to zrób to z poziomu TWRP.
Rekomendowane odpowiedzi