uazar Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) EDIT: Telefon kupiony w sklepie: Xiaomi Online Store Telefon przyszedł z już odblokowanym bootloaderem. Sprawdzone tym tutorialem: Jak sprawdzić status bootloadera? TWRP ściągnięte stąd: TWRP recovery for RedMi 4A Flash wykonany według poradnika: Instalacja MIUI 2016 Pominąłem krok z instalacją China Dev i od razu rozpocząłem od punktu 3.0 "Instalacja recovery" Wszystko udało się zrobić bez najmniejszego problemu. Na chwilę obecną telefon przeszedł wszelkie aktualizacje/backupy etc. i wszystko działa. Będę monitorował i informował o bugach jeśli jakieś znajdę. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez uazar
FromWP Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 19 minut temu, uazar napisał: Po spraedzeniu telefonu, wynika, że ma odblokowany bootloader oraz bez problemu mogę wejść w tryb fastboot. A jak to stwierdziłeś? To że możesz wejść do fastboot nie znaczy że cokolwiek w tym trybie zrobisz. Jeżeli masz żeczywiście odblokowany to można od razu wgrać odpowiednie twrp dla tego modelu właśnie w trybie fastboot.
uazar Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Sprawdziłem według tego tutka I mam dokładnie taki sam wynik jak autor Edytowane 27 Grudnia 2016 przez uazar
FromWP Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Nie wiem jak w przypadku twojego telefonu, bo nowy i mało znany, ale ten test nie zawsze jest miarodajny. Jak uda ci się zainstalować twrp to będziesz miał pewność, ale wątpię żeby miał odblokowany bl.
uazar Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dnia 27.12.2016 o 18:31, FromWP napisał: Nie wiem jak w przypadku twojego telefonu, bo nowy i mało znany, ale ten test nie zawsze jest miarodajny. Jak uda ci się zainstalować twrp to będziesz miał pewność, ale wątpię żeby miał odblokowany bl. Aktualizacja tematu w pierwszym poście.
FromWP Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 4 minuty temu, uazar napisał: Aktualizacja tematu w pierwszym poście. To tak jak napisałem teraz masz pewność że był odblokowany bl. Jeszcze mogłeś to sprawdzić w opcjach programistycznych.
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi