Skocz do zawartości

Zwiekszenie glosnosci podczas rozmowy przez glosnik zewnetrzny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest możliwość zwiekszenia glosnosci podczas rozmowy przez glosnik zewnetrzny ? Gdy jade samochodem majac telefon w uchwycie i chce rozmawiac przez glosnomowiacy to prawie nie slychac co ktos do mnie mowi. Dzwieki poustawiane na maxa.

Opublikowano
5 godzin temu, janek666 napisał:

Czy jest możliwość zwiekszenia glosnosci podczas rozmowy przez glosnik zewnetrzny ? Gdy jade samochodem majac telefon w uchwycie i chce rozmawiac przez glosnomowiacy to prawie nie slychac co ktos do mnie mowi. Dzwieki poustawiane na maxa.

Musisz mieć bardzo głośny samochód.

Opublikowano

Możesz sobie zainstalować MTK Engineering Mode, wejść w zakładkę Hardware, wybrać Audio i tam są różne opcje ustawień głośności każdego sprzętu, ale możliwe że nic to nie da, bo już będziesz miał ustawione na maksa (u mnie tak jest, mimo tego że nie zmieniałem ustawień), a jeśli nie, to zwiększając głośność możesz uszkodzić głośnik, co zdarza się w tym modelu.

Lepiej zainwestować w słuchawkę bluetooth, kupiłem teraz Plantronics Explorer 50 za niecałe 70zł i póki co to najlepsza słuchawka do 100zł jaką miałem (nie licząc Jabry na kablu). Ewentualnie możesz skorzystać z jakiegoś głośnika od CB na kable z jackiem 3.5mm, tyle że ten też pewnie będzie cichy, możesz też podłączyć do radia przez kabel 3.5mm jeśli masz taką możliwość i wtedy będzie Ci gadał przez głośniki.

A czym w ogóle jeździsz?

Opublikowano
Dnia 26.12.2016 o 00:42, xxmati96xx napisał:

Musisz mieć bardzo głośny samochód.

moze przesadziłem z tym ze nic nie slysze ale czasami rozmowca musi sie powtorzyc bo go nie zrozumiem. Jezdze seatem cordoba 1999 wiec nie jest to zbyt dobrze wyciszony samochod.

Dnia 26.12.2016 o 10:52, mgcompany napisał:

Możesz sobie zainstalować MTK Engineering Mode, wejść w zakładkę Hardware, wybrać Audio i tam są różne opcje ustawień głośności każdego sprzętu, ale możliwe że nic to nie da, bo już będziesz miał ustawione na maksa (u mnie tak jest, mimo tego że nie zmieniałem ustawień), a jeśli nie, to zwiększając głośność możesz uszkodzić głośnik, co zdarza się w tym modelu.

Lepiej zainwestować w słuchawkę bluetooth, kupiłem teraz Plantronics Explorer 50 za niecałe 70zł i póki co to najlepsza słuchawka do 100zł jaką miałem (nie licząc Jabry na kablu). Ewentualnie możesz skorzystać z jakiegoś głośnika od CB na kable z jackiem 3.5mm, tyle że ten też pewnie będzie cichy, możesz też podłączyć do radia przez kabel 3.5mm jeśli masz taką możliwość i wtedy będzie Ci gadał przez głośniki.

A czym w ogóle jeździsz?

Dzieki za pomoc ale niestety tak jak mowisz mam ustawienia glosnosci na full w zakladce "Loudspeaker". Wolalbym sprobowac poki co z podglosnieniem tego glosnika niz kupowac zestawy glosnomowiace.

Opublikowano

Z tego głośnika nie wyciągniesz nic więcej, bo go uszkodzisz i w ogóle nie będziesz słyszał. Najpierw zacznie trzeszczeć, dalej zniknie część tonów, potem zacznie piszczeć, później będzie coraz ciszej i koniec.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...