G1n10L Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Witam Od jakiegoś dłuższego czasu (ponad miesiąc) nie ma aktualizacji OTA, na stronie MIUI nie ma linka do pobrania ROMU Czy macie jakieś informacje czy to koniec aktualizacji dla tego modelu ?
Deragon Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Niestety nie. Chyba, że będzie mi się chciało zrobić w weekend aktualizację. Ale wtedy były by tylko nowe zegarki i te rzeczy które doszły z mojej strony w ciągu miesiąca do tłumaczenia. Tak poza tym nic więcej bo nie ma jeszcze 6.0.
Kamil10p Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Ja jestem coraz bardziej poirytowany firmą xiaomi... Jak to możliwe że hongmi które ma już pół roku od premiery pełne jest wciąż tych samych bugów, które powodują, że telefon ciągle ma różne lagi? Aktualizacje dostaje tylko stabilne, gdzie Lenovo s820 z tymi samymi podzespołach dostaje oficjalne developerskie... Ja się pytam, gdzie tu do cholery logika? Napisałem nawet do xiaomi pytanie o źródła kernela, to mi odpisali, że nie są jeszcze w pełni gotowe... Śmiech na sali. Jak tak dalej pójdzie to xiaomi nigdy już u mnie nie zagości.
Acid Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 ... Red Rice nie jest tu dobrym przykładem świadczącym o Xiaomi. Ale tak jest z każdym producentem. HTC, Samsung, jak chcesz wsparcie musisz kupować ich topowe urządzenia.
Re4ctioN Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Też już mnie to trochę denerwuje. Jak zastanawiałem się nad kupnem telefonu to zewsząd dochodziły do mnie okrzyki, że "wsparcie MIUI!" "Xiaomi nie zawiedzie!" "Support!" "co tydzień aktualizacje!". I co? I nic. Muszę siedzieć na jakimś nie do końca spolszczonym Ultimate Romie bo Stable ma bugi (najbardziej boli instalacja gier i to, że np. GTA SA nie działa na Stable, ale ogólnie Ultimate Rom ma różne ciekawe funkcje).
Lalo Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Wejdz na en.miui.com sciagnij stable 8 ... Tak są i będą cotygodniowe aktualizacje dla telefonów mi2/s/a/mi3.
Numb Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 To stable 8 to niestety na hongmi 1s, wystarczy spojrzeć na rozmiar i nazwę pliku (JHC zamiast JHB).
Eru Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 No nie wiem http://en.miui.com/download-82.html dla 1S masz stable 9.
Numb Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Wiele osób pisało na ich forum, żeby to zmienić, bez skutku. To NIE jest wersja dla naszego Hongmi WCDMA. Nasz ma nazwę pliku zaczynającą się od HM2, an nie H2A, dalej JHB, nie C (A TD-SCDMA, B WCDMA, C 1S). i dodatkowo nie mamy 4.3 andka. Edit: http://www.miui.com/getrom-82.html Nawet tu widać
Lalo Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 może i tak, bo nie mogłem recovery zainstalować u kogoś na hongmi wszystkie sciagalem dla wcdma 2 z 5 dzialalo. http://en.miui.com/thread-15668-1-1.html
Kamil10p Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Acid podałeś zły przykład... Xiaomi ma swój własny system. To tak jakbym kupił telefon od Google i bym nie miał aktualizacji...
Numb Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 U mnie ten rom niestety nie chce się wgrać :/ a chciałem zobaczyć czy są jakieś bugi poprawione
Acid Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Poprawiłem post Lalo bo nazywać to Stable to pomyłka. Nowa wersja będzie tylko wtedy kiedy pojawi się tu: http://www.miui.com/download-82.html I będzie to rom JHBCNAL lub JHACNAL. Tyle.-- 2 mar 2014, o 20:06 --Acid podałeś zły przykład... Xiaomi ma swój własny system. To tak jakbym kupił telefon od Google i bym nie miał aktualizacji... Tyle, że Google robi telefony premium, high-end z najlepszymi podzespołami i tam zapewnia wsparcie, tak jak Xiaomi MI-x Xiaomi zrobiło dodatkowy produkt dla "mas" i to na trochę nieszczęsnym MTK...
Kamil10p Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 A firma xiaomi jest po prostu śmieszna i zarazem żałosna, bo inaczej ich postępowania nie można nazwać. Ja się pytam jak to jest możliwe że ich oficjalny telefon nie ma aktualizacji deweloperskich a takie lenovo s820 na mtk6589w z podobnymi podzespołami ma i do tego oficjalne. Dodatkowo ja się pytam jak można wypuścić telefon ze zbugowanym kernelem i po upływie pół roku ani nie wypuścić źródeł(bo są nieukończone) ani nie naprawić bugów. A najlepsze jest to że aktualizacje stabilne wychodzą co miesiąc. Ja mam telefon od początku tego roku i jeszcze oficjalnej aktualizacji nie widziałem... Jak tak dalej pójdzie to pożegnam się z moim hongmi i kupię lenovo z lepszym wsparciem i bez bugów...
Acid Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Ale Xiaomi nie wydaje MIUI dla Lenovo. To MIUI (MIUI Beta Team) robią port dla S820 i robili to jeszcze zanim pojawił się Hongmi. I co ma rom dev? Gdzie jest napisane, że dev ma być na ten czy tamten telefon. Każdy Xiaomi ma stable bo z takim jest sprzedawany na rynek i z takim romem ludzie (chińczycy) używają sobie telefon, tak jak każdy inny posiadacz HTC, Samsunga czy Sony (zakładając, że ma stock). U tych producentów przecież dostajesz aktualizację raz na rok, może pół roku. Hongmi jest produktem low end. Tak samo jak kupisz ZTE jakiegoś tam, czy innego Lenovo dual sim MTK, i też od nich dostaniesz raz aktualizacje albo w ogóle. Czyż nie? Pisałem już o tym. Hongmi, czy Redmi .. mniejsza z tym, bliżej do zwykłych chińczyków MTK niż do całej marki Xiaomi. Lenovo czy ZTE z MIUI to porty tak? Każdy ma jednego deva który się w to bawi i portuje z S820 na swój telefon i wydaje port. Kiedyś dawaliśmy porty do Hongmi to ludzie chcieli rom bez problemów i bugów. To daliśmy stable, przy czy zaznaczałem, że aktualizacje są co miesiąc (albo dłużej jak się okazuje...). I co też źle? Xiaomi to MI3 i MI2. Tam masz dev jaki chcesz i MIUI v6.
Kamil10p Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Low End to telefony przekroju Galaxy trend... A zbugowanego kernela i romu nie można tłumaczyć mediatekiem.
kleryk88 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 mi tam jakoś nie przeszkadza ze aktualizacje są co miesiąc w moim telefonie wszystko gra i buczy wiec nawet nie widzę potrzeby aktualizacji a jak poprawia jakąś wydajność lub dodadzą jakąś funkcje to super i tak miui na androidze 4.2 ma taka funkcjonalność jak czysty 4.4 (tak mi się wydaje)
Acid Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Low End to telefony przekroju Galaxy trend... A zbugowanego kernela i romu nie można tłumaczyć mediatekiem. Niee. Low end to nie tylko niska wydajność. Low end to segment rynku. To jest platforma, to jest docelowa grupa odbiorców, to jest cena. W 2013 było tak : High end: Mi2S, Mi3 Middle end: Mi2A Low end (budżet): Hongmi. Jasne, że rom wymaga poprawki, bo ludziom gta się tnie czy coś. Tyle, że tym sprzętem zajmuje się znacznie mniej osób niż telefony Mi. Hongmi zalał rynek, pokazał że bardzo tani telefon może być funkcjonalny i bardzo szybki. O to chodziło. Wysłane z MI3 W
Rzeźnia Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Oj ma duuuuużo większą funkcjonalność niż czysty kit-kat. Tapnięte z Sensacji Zbieram na Mi3!
Endriu Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 W ogóle nie rozumiem w jakim celu Wam aż tak bardzo potrzebne aktualizacje pod Hongmi raz w tygodniu. Ten ROM ma wiele braków, ale dziur ogromnych nie ma i taka aktualizacja raz w miesiącu jest w porządku. Każdy narzekający na Hongmi kupował go z uwagi na Aero2 jako priorytet, zaś MIUI jest dedykowane pod wydajność mocnego hardware, co jest w modelach wymienianych przez Acida. Chcesz Aero2 - kupuj Hongmi i nie płacz, chcesz grać w lepsze gry i masz dość często dostęp do Wi-Fi lub jakiś super SIM - kupuj coś z innej stajni niż budżetowy MediaTek. Co z Octa, skoro mniejsza liczba rdzeni Qualcomma i tak zjada go pod względem wydajności jak i kompatybilności.
Numb Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Niestety, obecnie jest trend, szczególnie wśród gimbazy, na posiadanie jak najnowszego andka i częstych aktualizacji, choćby miały zmieniać tylko jeden numerek. Hongmi, mimo przyzwoitej wydajności, nie jest high-endem i każdy kto ma choć trochę oleju w głowie powinien zdać sobie z tego sprawę przy zakupie. I tak wsparcie jest przyzwoite, szczególnie dzięki Acidowi i kilku innym osobom z MIUI Polska. Nie ma co narzekać i wylewać żali, tym bardziej na tym forum, gdzie nie mamy wpływu na to co robi Xiaomi. Owszem, jest kilka bugów, ale nie są one bardzo uciążliwe, przynajmniej dla mnie. Tak w ogóle to na en.miui.com będą potrzebować beta testerów do nowych ROMów czyli coś się szykuje
ebola1972 Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 A ja ciagle siedze na stable 4.0 i jakos mi sie nie spieszy z aktualizacja. Chyba na beta testera sie nie nadaje Wysłane z Xiaomi Redmi
Numb Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Mi bez większej różnicy jaka wersja itp., chociaż niektóre rzeczy można by polepszyć lubię brickować smartfony i tablety, więc chyba się nadaję no i zawsze można pomóc
Acid Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Najbardziej zastanawia mnie ten temat na en.miui.com o beta Testera do Redmi/Hongmi. Napisane jest że dostaną wersje z 3 tygodniowym wyprzedzeniem. Czyli załóżmy że wybiorą testerów za tydzień+ 3 tygodnie to wychodziło by że dopiero za miesiąc będzie nowy stable. Wysłane z MI3 W
Numb Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Lepsze to niż nic. Miesiąc to nie jest długo, a jak będą eliminować bugi to warto czekać. Chociaż na Andka wyższego niż 4.2 nie ma co liczyć, MediaTek dawno napisał, że 4.4 będzie na ich procki "niedługo" (w necie naczytałem się tyle "niedługo", że doszedłem do wniosku, iż jest to mniej więcej rok ), nie dodali również które procki. Pewnie dostaniemy tylko naprawę bugów i może MIUI v6 na 4.2...
G1n10L Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 Witam Widzę że wątek się rozkręcił ... Aktualizacja MIUI jest wskazana: http://niebezpiecznik.pl/post/powazna-dziura-w-androidzie-4-2-i-starszych-jego-wersjach-70-uzytkownikow-androida-podatnych-na-atak/
Numb Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Przeczytajcie ostatnią linijkę. "Do" znaczy wszystkie wcześniejsze, w 4.2 nie ma...
grizzly Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 No właśnie, nie mniej jednak zawsze może coś wyjść po fakcie.
Kamil10p Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Powiem wam tak, jakiś tydzień temu wysłałem do xiaomi wiadomość z logiem i bugami dotyczącymi wydajności. Może to o to chodzi, lub chodzi o V6. Miejmy nadzieję. A co do bugów to nie mówcie że jest w porządku, bo na hongmi tną się podstawowe gry np. Flappy Bird a na o wiele słabszych telefonach wszystko jest ok. Zresztą zainstalujcie sobie lewa os. Dopiero wtedy zobaczycie jak powinien działać hongmi... https://disk.yandex.com/public/?hash=Jv ... SVl4AlE%3D
michu1210 Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Kamil, to jest wersja multilang? Chlast z RR:-)
michu1210 Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Sorry, przecież to ja o tym pisałem Chlast z RR:-)
G1n10L Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Opublikowano 4 Marca 2014 Coś się ruszyło ... Jest dostępny ROM (JHBCNAL5.0) na http://en.miui.com
Rekomendowane odpowiedzi