Jump to content

Recommended Posts

Posted

Znalazłem na XDA informacje że aplikacja ''Aparat'' domyślna dla MIUI przycina obraz,czy mógłby ktoś sprawdzić na MIUI różne aplikacje do nagrywania w 4K w celu porównania szerokości rejestrowanego kadru?

Adres do postu z XDA 

http://forum.xda-developers.com/mi-max/how-to/4k-uhd-stock-camera-cropping-t3513893

• 2 weeks later...
Posted

@majdan12 jutro specjalnie nagram dla Ciebie dwa slajdu w 4K ale mam apki oficjalną kamerę oraz Open Camera... czy chcesz jeszcze jakieś inne dla porównania?

Posted
15 godzin temu, KLIFord napisał:

@majdan12 jutro specjalnie nagram dla Ciebie dwa slajdu w 4K ale mam apki oficjalną kamerę oraz Open Camera... czy chcesz jeszcze jakieś inne dla porównania?

Wystarczy aplikacja aparat MIUI i Open Camera,tak jak to zostało opisane na XDA.

• 4 weeks later...
Posted

@majdan12 porównanie trochę na szybkiego ale starałem się... 

Wniosek jeden, przy nagrywaniu 4k aplikacją wbudowaną w MIUI oraz aplikacją Open Camera - kadr jednakowy;

miuicamera_opencamera_4k.jpg

Posted

A tak apropo aplikacji do pstrykania zdjęć i do kręcenia filmów,czy jest jakaś,która robi to lepiej niż ta wbudowana w mi maxie?Oczywiście smartfon bez roota.

Posted
1 godzinę temu, maszkara72 napisał:

A tak apropo aplikacji do pstrykania zdjęć i do kręcenia filmów,czy jest jakaś,która robi to lepiej niż ta wbudowana w mi maxie?Oczywiście smartfon bez roota.

1. Open Camera.

2. Snap Camera HDR (płatna) (darmowa)

3. Camera FV-5. (płatna)

Edit Mort

• Like 1
Posted
13 minut temu, maszkara72 napisał:

Te trzy podane przez Ciebie Majdan bardzo się różnią jakością wykonywanych zdjęć i filmów?

Ja nie odczułem skoku jakości ale to przez to że nie porównywałem filmów z ''Aparat'' i innych aplikacji,nie mam więc porównywalnych filmów na których by można było sprawdzać klatki filmu w celu ocenienia gdzie jest lepsza jakość.

Nie mam MIUI i nie będzie mieć (raczej) więc nie pomogę w teście :(

Posted
Dnia 8.12.2016 o 11:06, majdan12 napisał:

Znalazłem na XDA informacje że aplikacja ''Aparat'' domyślna dla MIUI przycina obraz,czy mógłby ktoś sprawdzić na MIUI różne aplikacje do nagrywania w 4K w celu porównania szerokości rejestrowanego kadru?

Adres do postu z XDA 

http://forum.xda-developers.com/mi-max/how-to/4k-uhd-stock-camera-cropping-t3513893

To zależy od zaimplementowanej metody nagrywania wideo, czy używa całego sensora, czy tylko jego części.

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...