Efpek Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witam. Czy migracji z miui polska dev na global stable mogę dokonać po prostu poprzez plik zip z poziomu twrp? Czy też trzeba wgrywać MiFlashem poprzez fastbot czyszcząc wszystko? Chcę potestować globala stable ale fajnie by było zachować prostą drogę powrotu do miui polska.
Acid Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Z twrp możesz wgrać wszystko co chcesz. Wysłane z mojego MI 5
Kurian Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Tylko lepiej zrób pełny whipe bo wydaje mi się, że to właśnie przez próbę do takiej zmiany (z zachowaniem danych, i z nowszej xiaomi.eu do starszej Global) zgubiły mi się IMEI
muszateq Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Loteria, ja w taki sposób ucegliłem telefon pomimo full wipe. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Kurian Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Najlepiej zrobić sobie kopię danych qcn i do tego mieć jeszcze na wszelki wypadek backup z TWRP działającego systemu - niestety na to wpadłem juz po testach i potem z tym IMEI było sporo roboty Kopia QCN: http://www.androidbrick.com/ultimate-guide-qualcomm-snapdragon-xiaomi-mi5-imei-and-baseband-repair-fix/
muszateq Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zapewne najbezpieczniej ale kolega pytał o inny sposób i otrzymał podpowiedziWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gruchi Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ja robiłem odwrotnie bo z Globala na MIUI PL i nic się nie działo także chyba problemów być nie powinno.
Efpek Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2016 Niestety problemy spore po wgraniu poprzez twrp. Non stop wyskakujące komunikaty że jakiś proces przestał działać - nawet wejść w ustawienia się nie dało od nadmiaru komunikatów. Musiałem faktycznie Miflashem to zrobić (flash_all).
Rekomendowane odpowiedzi