Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Problem jak w tytule, a mianowicie podczas włączonej aplikacji aparat słychać w okolicy obiektywów szum przypominający pracujący wentylator w laptopie. Podczas robienia zdjęć to nie przeszkadza, ale w przypadku nagrywania filmu słychać ten szum przy odtwarzaniu, po prostu się też nagrywa. Proszę o podpowiedzi. Dodam że w przypadku używania przedniej kamerki problemu nie ma.

Edytowane przez jacek22_p
Opublikowano
2 godziny temu, jacek22_p napisał:

Witam. Problem jak w tytule, a mianowicie podczas włączonej aplikacji aparat słychać w okolicy obiektywów szum przypominający pracujący wentylator w laptopie. Podczas robienia zdjęć to nie przeszkadza, ale w przypadku nagrywania filmu słychać ten szum przy odtwarzaniu, po prostu się też nagrywa. Proszę o podpowiedzi. Dodam że w przypadku używania przedniej kamerki problemu nie ma.

Niestety ale to jest jakiś większy problem bo wiele osób się na to skarży, ja także coś tam słyszę ale dopiero po przyłożeniu słuchawki do ucha i jest na tyle ciche że mi nie przeszkadza. Tutaj też się skarżą na dźwięki po włączeniu aparatu

Opublikowano
40 minut temu, noski.pl napisał:

u mnie jest to samo....taki zbieg okoliczności..zauważyłem to chwilę przed tym jak przeczytałem na forum...

martwić się ?

Nie nie martw się, ja usłyszałem to jak przeczytałem na forum :D

Opublikowano

moim skromnym zdaniem słuchawka po uruchomieniu aplikacji aparatu zostaje niepotrzebnie zaopatrzona w jakieś zbędne zasilanie, pytanie dlaczego?

Opublikowano

Jak przyłożę ucho do aparatu to też słychać bardzo słaby szum, ale jest on ledwo słyszalny i na pewno dochodzi z aparatów, nie z któregoś z głośników.

Mam też aparat Kodaka i on też szumi, ale tam to raczej szumi praca stabilizacji optycznej.

Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisałem szum jest słychać wtedy, kiedy aparat łapie ostrość, przeprowadziłem test na dwóch modelach, swoim Redmi Pro, oraz córki Redmi 3S, w obu przypadkach jest słychać, w Redmi 3s troszkę mniej słychać "szum z trzaskami" i tylko wtedy kiedy aparat zgubił ostrość i na nowo ją łapie.

Edytowane przez wojtekmarchewka
  • 1 miesiąc temu...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...