Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 3 Pro (kenzo).

Chciałem odblokować bootloader, aby zainstalować rom stąd (MIUIPolska).

Przy pobraniu XiaoMiFlash (najnowszej wersji) nie wykrywało mi telefonu (telefon jest w trybie EDL).

Pobrałem starszą wersje i znalazło mój telefon, zacząłem Flashować (wszystko wg. poradnika na http://en.miui.com/)

Tak po 10/20s pokazało się że brakuje miejsca czy coś podobnego, już dokładnie nie pamiętam.

Zrestartowałem komputer i teraz MiFlash, w ogóle nie wykrywa telefonu, nie mogę wejść w fastboota ani recovery.

Przy podłączonym telefonie do komputera dioda na górze po prawej stronię się świeci, lecz gdy odłączę kabel od komputera już nie.

Da się coś zrobić czy na gwarancje muszę oddać?

Pozdrawiam.

@edit

Zapomniałbym dodać, że oczywiście flashowałem chiński rom dev.

Edytowane przez M4tt
Opublikowano

Heh gwarancję. Ja bym ci ja odrzucił w 5 sekund...
Wygląda na to że telefon jest w edl. Poczytaj poradniki na forum, zmień miflash na nowszy i wgraj Globala a nie china...

Wysłane z mojego MI 5

Opublikowano (edytowane)

@Acid
To że jest w EDL to ja wiem, ale pobrałem 4 wersje MiFlash i żadna nie wykrywa :)

A china wgrywam bo chcem Bootloader odblokować.

Edytowane przez M4tt
Opublikowano

A po co skoro na globalu dev zrobisz to bez problemu i jak coś to go zostawisz. Jak nie wykrywa w EDL to albo nie jest albo problem z kompem/windowsem/kablem itp.

Opublikowano (edytowane)

@Acid Kable zmieniałem, sprawdzałem na 3 komputerach, słychać jak się podpina...

Przed chwilą podłaczyłem jeszcze inny kabel, teraz dioda nie miga, ale jest.

Edytowane przez M4tt
Opublikowano
57 minut temu, xliked napisał:

Dla pewności zapytam. Telefon jest w trybie edl i komputer go wykrywa? 

Tak wykrywa go, ale MiFlash nie wykrywa.

Opublikowano

A mógłbyś opisać jak to się dzieje? Podpinasz do komputera, wyskakuje komunikat że podłączono urządzenie? Jak to urządzenie się nazywa? Może jakiś problem ze sterownikami jest u Ciebie? 

Opublikowano

Podlaczam telefon, wykrywa telefon, a na komputerze na ktorym go nie podlaczalem instaluje normalnie sterowniki.

Opublikowano

Pobierz miflash w wersji 2016.08.30.0. Jeśli komputer go wykryje to miflash w tej wersji też powinien. Jeśli nie to kombinujemy dalej. Musze poszukać tylko jednego poradnika który ostatnio gdzieś mi się zagubił. Był tam opisany problem wykrywania telefonu, ale nie można było niczego wgrać. 

Opublikowano

Okej już wiem, przeczytałem żeby wyciągnąć kabel od baterii, poczekaj 10 sek, kabel od usb i poczekac i podlaczyc. Niestety przy otwieraniu klapki z tylu rozwaliłem port USB (ciamajda jestem) pójde dzisiaj/jutro do kogoś może wymieni. Pozdrawiam :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...