pawluz Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Witam ma ktoś pomysł co mogło się stać z telefonem ? Stało się to po tym jak podpiąłem telefon do głośników. Z tego co rozmawiałem z serwisem we Wrocławiu możliwe że jest to płyta główna ale nie podejmą się wymiany gdyż nie kupiłem telefonu na ibuygou ... Pytanie jeszcze mam czy ktoś z was wysyłał telefon na serwis do chin ? poniżej link do usterki
XiaoRén Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Płyta główna padła. Chyba pozostaje słać telefon do ojczyzny. @Acid A czy micenter nie realizuje odpłatnych napraw nie w ramach gwarancji na ibg?
Acid Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Ta ale nie płyty główne. Wysłane z mojego MI 5
XiaoRén Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) W mi5 płyta główna pada sama z siebie. Głośniki to raczej zbieg okoliczności. Edytowane 15 Listopada 2016 przez XiaoRén
pawluz Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 microlab fc330. Dziwne bo sekundę wcześniej zanim podpiąłem do tych głośników słuchałem na innym zestawie i nic się nie działo. No nic trzeba się pożegnać z telefonem na jakiś czas ...
XiaoRén Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 @pawluz Życzę szczęścia w wysyłce do Chin :). 18 godzin temu, Acid napisał: Ta ale nie płyty główne. Wysłane z mojego MI 5 Aha ok. @Acid A tak z czystej ciekawości zapytam się - czemu nie?
XiaoRén Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Czy ja powiedziałem że mam coś do wysyłki do Chin? To jednak trudna droga dla sprzętu, to szczęścia komuś nie można pożyczyć?
Acid Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 7 minut temu, XiaoRén napisał: @pawluz Życzę szczęścia w wysyłce do Chin :). Aha ok. @Acid A tak z czystej ciekawości zapytam się - czemu nie? No bo koszt płyty to przewaznie wartość telefonu i wolę zatrzymać płytę (a to towar zawsze deficytowy) dla klienta z gwarancją IBG niż ją po prostu sprzedać.
XiaoRén Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 29 minut temu, Acid napisał: No bo koszt płyty to przewaznie wartość telefonu i wolę zatrzymać płytę (a to towar zawsze deficytowy) dla klienta z gwarancją IBG niż ją po prostu sprzedać. @Acid Ok dzięki za info. Ale skoro koszt płyty to koszt telefonu, to czy serwisowi nie opłaca się bardziej dać nową słuchawkę?
Acid Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Jak... poza gwarancją?? 19 godzin temu, XiaoRén napisał: A czy micenter nie realizuje odpłatnych napraw nie w ramach gwarancji na ibg?
XiaoRén Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 3 minuty temu, Acid napisał: Jak... poza gwarancją?? Nie, w ramach gwarancji...
Acid Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 No ale mowa o płytach tak? Płyty to towar deficytowy. Niikomu z ulicy czy tam z aliexpress czy tam z allegro komu zwinął się sprzedawca nie sprzedam płyty. Bo potem może jej brakować na naprawę dla ludzi z gwarancją IBG.
XiaoRén Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 18 minut temu, Acid napisał: No ale mowa o płytach tak? Płyty to towar deficytowy. Niikomu z ulicy czy tam z aliexpress czy tam z allegro komu zwinął się sprzedawca nie sprzedam płyty. Bo potem może jej brakować na naprawę dla ludzi z gwarancją IBG. Cóż, zrozumiałe. @Acid Nie wiem czy możesz mi udzielić takich danych, ale: ile mniej więcej miesięcznie trafia do Ciebie mi5-tek z padnietą płytą główną? Wiesz ile to w porównaniu do ilości zakupów z ibg? (Interesuje mnie ile mniej więcej % mi5 pada)
Rekomendowane odpowiedzi