Skocz do zawartości

telefon nie widzi sieci - karta wcześniej chodziła w innym xiaomi - pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, dzisiaj przysłali mi w ramach reklamacji nowy telefon xiaomi redmi 3 pro. Po wsadzeniu karty sim (która była używana na poprzednim telefonie xiaomi) wyskakuje mi komunikat, że karta jest niezarejestrowana. Po kliknięciu w ten komunikat jest to: zarejestruj ponownie darmowe wiadomości w chmurze. Karta sim została zmieniona. Wysłane zostaną 2 wiadomości SMS w celu aktywacji Darmowe wiadomości w chmurze. Operator może naliczyć opłatę. I polecenia: anuluj lub aktywuj. 
PO klinkięciu anuluj nadal mam brak jest sieci w telefonie, natomiast po kliknięciu aktywuj cały czas jest komunikat: Rejestracja karty SIM. Przygotowanie do wysłania SMS. Darmowe wiadomości w chmurze. I nic się dalej nie dzieje. 

Proszę o pomoc co mogę zrobić. Telefon kartę na pewno czyta, ponieważ musiałam wpisywać  kod PIN. Gdzieś przeczytałam, żeby zmienić język na angielski, ale niestety to też nic nie dało

15049585_10205789897986123_1443428833_n.png

Edytowane przez Aśka
Opublikowano

Chodzi dokładnie o to, że telefon nie widzi sieci. Wcześniej karta ta chodziła w innym telefonie xiaomi, teraz mam nowy

Opublikowano

No to mamy winowajcę. Masz wersję systemu sprzed premiery Redmi 3 Pro, która jest znana z problemów z kartą SIM. Wgraj Globala bądź Xiaomi.eu zgodnie z instrukcją 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Telefon ma teraz wgraną wersję MIUI jak na zdjęciu i już nie ma problemu z siecią. Jednak pojawił się inny - bardzo wolno się ładuje. Dla przykładu zdjęcie poniżej - telefon naładowany na 69%, do naładowania do pełna pokazuje prawie 1,5 h (natomiast na takim samym telefonie xiaomi u mojej siostry 1,5h pokazuje do końca ładowania z poziomu 18%). Jaka może być tego przyczyna?

15151512_10205865104586241_2015217472_n.png

15209074_10205865104546240_1723910076_n.png

Opublikowano

I na innym kablu usb (może dali ci jakiś trefny). Przy ładowarce 2A (takiej jak oryginalna) powinien się ładować od 20% do 100 około 2-2,5 godziny. A ten przewidywany czas ładowania bywa z sufitu, bo w Redmi 3, 3s hardware nie podaje chwilowego prądu ładowania.

Opublikowano (edytowane)

Na innych ładowarkach (od Nokii i Samsunga) też idzie tak wolno. Posprawdzam później też inne kable które mam i dam znać 

Posprawdzałam na różnych kablach i czasami ładuje się w normalnym tempie, a czasami bardzo wolno, te różne tempa ładowania są też na tych samych kablach. Do tego jeszcze zauważyłam, że poziom baterii spada znacznie szybciej niż w poprzednim xiaomi który miałam. Tamten spokojnie mogłam ładować co 2 dni, ten nie wytrzymuje 24 h przy normalnym użytkowaniu. Przez noc, tak od ok. godziny 24 do 7 rano poziom baterii spada o ponad 20%, mimo, że na 6 godzin w nocy mam zaplanowany czas przełączenia między trybami. Telefon leży wtedy w ogóle nie używany, Co może być przyczyną? Czy to może być wina jakiejś aplikacji? A jeśli nie, to czego? Czy można to jakoś sprawdzić?

Edytowane przez Aśka
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...