Skocz do zawartości

błąd numer: (0x8000045005: FAILED (remote: Critical partition flashing is not alowed)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Posiadam telefon Redmi 3 s 3/32 International Version (KATE) z global rom, oraz ota.

Mam problem, z z flashowaniem telefonu. W momencie rozpoczęcia pojawią się błąd numer: (0x8000045005: FAILED (remote: Critical partition flashing is not alowed)

Zmieniałem kable, probówałem z różnymi romami. Nic nie pomaga, miał ktoś kiedyś podobny problem? Może trzeba go odblokować na mi ?

Proszę o pomoc :(

Pozdrawiam

blad.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, quality napisał:

Posiadam telefon Redmi 3 s 3/32 International Version (KATE) z global rom

To się musisz zdecydować, jaki masz telefon, Redmi 3S czy Kate (redmi note 3 se). Wgrywasz rom dla 3s (jakiś historyczny) ale nie wiadomo w jakim trybie bo uciąłeś screena. Prawdopodobnie w fastboot który to masz zablokowany. 

Opublikowano

Widzę, że posiadasz bardzo dużą wiedzę. Mogę sciągnąć inny rom, z tego co wiem mam international version. Jeżeli chodzi o fastboot, to rzeczywiście. Uruchomiłem telefon w tym trybie. Sugerujesz, abym zrobił to jakoś inaczej?

Opublikowano

Zdecydowanie musisz to zrobić inaczej, zacznij od lokalnego poradnika "kompendium wiedzy" bo to się nie da w kilku słowach. I nadal nie wiem jaki masz telefon, International, ale note 3 czy 3s bo to zupełnie inne telefony i romy. 

Opublikowano

Dzięki za link. Posiadam Redmi 3S International Version 32 MB rom. Zdaje sobie sprawę, iż pytanie które zadałem mogłoby wałkowane, ale mimo wszystko sprawdziłem po forum i nie znalazłem. Moi drodzy, czarna magia ! :)

Opublikowano

Próbowałem  to zrobić w dwóch trybach

1. Po kliknięciu refresh nic się nie zadziało (download)

2. Po kliknięiu refresh  w trybie flasboot pojawił się w/w błąd (przesyłam caly screen) sciągnalem rom ze stroni mi

Hm, jakieś sugestie?

IMG_1421.JPG

IMG_1422.JPG

IMG_1423.JPG

IMG_1424.JPG

Opublikowano
10 minut temu, quality napisał:

Hm, jakieś sugestie

Tak nie wprowadziłeś telefonu w tryb download. Ten ekran z rysunkiem telefonu i kabelkiem to nie download tylko brak recovery (twrp). W fastboot możesz sobie darować, to że wykrywa telefon nie znaczy że cokolwiek wgrasz, bo masz zablokowany bootloader. Chyba niewiele zrozumiałeś z poradnika. 

Opublikowano
24 minuty temu, FromWP napisał:

Tak nie wprowadziłeś telefonu w tryb download. Ten ekran z rysunkiem telefonu i kabelkiem to nie download tylko brak recovery (twrp). W fastboot możesz sobie darować, to że wykrywa telefon nie znaczy że cokolwiek wgrasz, bo masz zablokowany bootloader. Chyba niewiele zrozumiałeś z poradnika. 

Najwidoczniej, użyłem kombinacji vol oraz power i wybrałem opcje download. Czyli wiemy, iz fastboota mozemy sobie darować tylko poprawnie uruchomić download. Uruchomiłem go zgodnie z instrukcja czyli -uruchamiamy menu serwisowe kombinacją vol+ i power, po czym wybieramy "download" 

rozumiem, ze powinienem zrobic to inaczej?

Opublikowano
2 minuty temu, quality napisał:

Najwidoczniej, użyłem kombinacji vol oraz power i wybrałem opcje download. Czyli wiemy, iz fastboota mozemy sobie darować tylko poprawnie uruchomić download. Uruchomiłem go zgodnie z instrukcja czyli -uruchamiamy menu serwisowe kombinacją vol+ i power, po czym wybieramy "download" 

rozumiem, ze powinienem zrobic to inaczej?

Tak, niestety w twoim modelu ten sposób wejścia w download nie działa (działa w Redmi 3). Jedynym sposobem jest użycie skryptu lub komend fastboot, albo w ostateczności specjalnego kabla usb.

• Like 1
Opublikowano

Dzięki, cenna sugestia. Zgodnie z Kompendium ściagnałem skrypt. Rozumiem, że mam go odpalić przez miflasha? czy.. jakoś wgrać go na telefon?

Opublikowano
Przed chwilą, quality napisał:

Dzięki, cenna sugestia. Zgodnie z Kompendium ściagnałem skrypt. Rozumiem, że mam go odpalić przez miflasha? czy.. jakoś wgrać go na telefon?

Nie, masz go uruchomić na komputerze, z podłączonym telefonem w trybie fastboot. A najlepiej ręcznie wydać komendy w konsoli ms "fastboot boot oem edl" w folderze z tym skryptem i innymi plikami.

Opublikowano
4 minuty temu, quality napisał:

Odpaliłem i robiłem zgodnie z instrukcjami, aczkolwiek nadal jest ten sam problem, hmmm

Na pierwszym screenie pokazuje ci że nie wykrywa telefonu, czyli coś nie tak ze sterownikiem fastboot najprawdopodobniej. Nie jest to takie proste w twoim telefonie niestety.

Opublikowano
4 minuty temu, quality napisał:

Hm, nie? hmm.. dziwne, bo jest napisane "wykryte urządzenie" to niezły bubel.

Fakt,  nie zauważyłem. To trzeba ręcznie w konsoli ms w tym katalogu wydać komendę fastboot boot oem edl 

Opublikowano

Ok, słuchaj czyli mam odpalić program cmd? jakoś go skopiować do katalogu ze skryptem?

Nie cmd masz w systemie Windows, zaraz ci napiszę jak to masz odpalić.

Żeby uruchomić konsolę w katalogu przytrzymujemy klawisz Shift i Ctrl i klikamy prawy klawisz myszy (kursor musi być w oknie katalogu). Z opcji wyskakującego menu wybieramy "Otwórz okno poleceń tutaj" i uruchamia się konsola.

Żeby sprawdzić czy telefon (podłączony i już w trybie fastboot) jest rozpoznawalny i widziany wpisujemy:

fastboot device i klikamy enter. Powinien zostać wykryty i zostaną wyświetlone podpowiedzi komend fastboot.

Wpisujemy: fastboot boot oem edl klikamy enter i powinien się po chwili pojawić czarny ekran czyli tryb download (inaczej edl)

Opublikowano

Tylkotyle, moze mam błędny skrypt

Tyle wystarczy. Powinno zadziałać, ale nie u wszystkich to działa dlatego używa się specjalnego kabla usb.

Spróbuj jeszcze komendy "fastboot oem edl" w konsoli odpalonej w tym katalogu i telefonie podłączonym w fastboot.

Opublikowano

Mam takie pytanko przy okazji poruszania tematu kabla deep flash. U mnie gładko poszło, odblokowaniu i wgranie TWRP czy nowego roumu wg poradnika. Mam tylko pytanie bo zrobiłem sobie ten kabel i działa, tylko, że jak wszedł w tryb edl, to zaczął szukać sterowników i nie znalazł ich, czy trzeba ręcznie do qualcoma wskazać w menadżerze urządzeń?Mam win 7 64?

I tak dodatkowo, czy co tydzień wgrywacie aktualizacje xiaomi PL?czy rzadziej, mam na myśli przez aktualizację?

Opublikowano
14 minut temu, retronix napisał:

czy trzeba ręcznie do qualcoma wskazać w menadżerze urządzeń?Mam win 7 64?

I tak dodatkowo, czy co tydzień wgrywacie aktualizacje xiaomi PL?czy rzadziej, mam na myśli przez aktualizację?

Sterownik powinien się zainstalować w momencie instalacji np. Miflasha. Jak nie to trzeba wskazać, bo ten sterownik nie jest podpisany cyfrowo i Windows go sam nie znajdzie. Co do aktualizacji to zależy co nowego dają i czy czegoś nie zepsuli. Najbezpieczniej wstrzymać się dzień, dwa poczytać opinie i wtedy ewentualnie instalować. W romach Redmi 3s jest jeszcze trochę do poprawy i z każdym następnym działa coś lepiej (wyjątkiem była wersja 6.9.29 szybko wycofana).

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...