dwr Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 Krótko i na temat, czy MI2S/MI2A i MI3 doczekają się oficjalnej aktualizacji Androida? Wiem że przez monolityczną architekturę Androida przygotowanie dobrej i stabilnej bazy to dużo pracy, ale nadchodzi Android 4.5 (5.0) z domyślnym ART i ciekawi mnie czy będę mógł go używać bez bawienia się w custom romy
kulig007 Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 Jeżeli chcesz bazować na MIUI, to musisz uzbroić się w mega cierpliwość. Z tego co można wyczytać i zaobserwować, to Chińczycy nie spieszą się z odświeżaniem wersji Androida. Najszybciej pewnie wpadnie do Mi3 (który już jest postawiony na 4.3) Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka
StrangeFruit Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Troszkę odgrzebię - zbliża się przełom lutego i marca, czyli niedługo ma być ponoć aktualizacja do MIUI V6 opartego 4.4? Jakieś przecieki, sensowne plotki, a może już coś konkretniej zapowiedziane, jakieś wersje beta? @Acid, wiesz coś, uchylisz rąbka tajemnicy?
Deragon Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Z tego co się orientuje (a dosyć cienko mi idzie rozumienie tej polityki MIUI) to niezbyt widać te V6. A jedyne 4.4 jest chyba na Nexusie 7. Ale może Acid wie coś więcej Wysłane z mojego Galaxy Nexus
kulig007 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Presję społeczności mają ogromną. Więc, kiedyś, kiedyś, to v6 wpadnie . Pewnie bliżej niż dalej... Tapnięte z mojego Mi2S.
StrangeFruit Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 No V6 jest w drodze raczej na pewno, bo już w romie 4.2.14 wprowadzili przecież nową edycję pulpitów, która pochodzi ponoć z przyszłej wersji MIUI. Chodzi mi raczej o wersję androida.
Acid Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Większość co wiemy na temat v6 to spekulacje i plotki. Co wiemy od Xiaomi: - kiedyś jeden developer MIUI (wysoko postawiony) napisał, że będzie v6 dla MI2/MI2A bo i tak mają już AOSP 4.4, ponadto będzie v6 dla Nexusa (wtedy nie wiadomo było którego). - jest obecnie MIUI v6 dla Nexusa 7. Wiem bo mam na tablecie i są beta testy. Nie długo pewnie wyjdzie beta na normalnym kanale. No V6 jest w drodze raczej na pewno, bo już w romie 4.2.14 wprowadzili przecież nową edycję pulpitów, która pochodzi ponoć z przyszłej wersji MIUI. Chodzi mi raczej o wersję androida. Ale to się właśnie wiąże z MIUi v6. Między generacjami MIUI nie ma zmian bazy bo MIUI samo wprowadza na tyle dużo zmian i nowości, że dodatkowe różnice w bazie były by bardzo trudne do ogarnięcia.
Deragon Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Poprawcie mnie jeśli źle rozumie. Reszta telefonów zostanie na starej bazie pomimo tego, że wiele z nich mają już dobrze działające KK? Wysłane z mojego Galaxy Nexus
Acid Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Jeśli masz na myśli swojego Gnexa to raczej zapomnij. Google nie dało Kitkata dla tego urządzenia. Przypomnę bo widać umknęło: - MIUI (prócz Xiaomi) wydaje oficjalnie system dla kilku telefonów gdzie MIUI jest na bazie producenta (Samsung TW, HTC Sense czy Google AOSP). I jeśli wydaje nowe MIUI to baza też powinna iść do góry (o ile producent wydał nową bazę) - są porty MIUI. Tam jest łatwiej ponieważ urządzenia mają często nieoficjalne bazy np. CM11 i na tej podstawie można scalić MIUI (o ile ma się MIUI z urządzenia dawcy). W przypadku Galaxy Nexusa będzie tak czy inaczej port.
Sial Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 http://en.miui.com/thread-21561-1-1.html Hmm interesting
ZduneX25 Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Mamy ten port już jakiś czas na forum w dziale mi2
Numb Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi