Skocz do zawartości

Czy MI2S/MI2A i MI3 doczekają się aktualizacji Androida?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótko i na temat, czy MI2S/MI2A i MI3 doczekają się oficjalnej aktualizacji Androida?

Wiem że przez monolityczną architekturę Androida przygotowanie dobrej i stabilnej bazy to dużo pracy, ale nadchodzi Android 4.5 (5.0) z domyślnym ART i ciekawi mnie czy będę mógł go używać bez bawienia się w custom romy :)

Opublikowano

Jeżeli chcesz bazować na MIUI, to musisz uzbroić się w mega cierpliwość. Z tego co można wyczytać i zaobserwować, to Chińczycy nie spieszą się z odświeżaniem wersji Androida. Najszybciej pewnie wpadnie do Mi3 (który już jest postawiony na 4.3)

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Troszkę odgrzebię - zbliża się przełom lutego i marca, czyli niedługo ma być ponoć aktualizacja do MIUI V6 opartego 4.4?

Jakieś przecieki, sensowne plotki, a może już coś konkretniej zapowiedziane, jakieś wersje beta?

@Acid, wiesz coś, uchylisz rąbka tajemnicy?

Opublikowano

Z tego co się orientuje (a dosyć cienko mi idzie rozumienie tej polityki MIUI) to niezbyt widać te V6. A jedyne 4.4 jest chyba na Nexusie 7. Ale może Acid wie coś więcej ;)

Wysłane z mojego Galaxy Nexus

Opublikowano

No V6 jest w drodze raczej na pewno, bo już w romie 4.2.14 wprowadzili przecież nową edycję pulpitów, która pochodzi ponoć z przyszłej wersji MIUI.

Chodzi mi raczej o wersję androida.

Opublikowano

Większość co wiemy na temat v6 to spekulacje i plotki.

Co wiemy od Xiaomi:

- kiedyś jeden developer MIUI (wysoko postawiony) napisał, że będzie v6 dla MI2/MI2A bo i tak mają już AOSP 4.4, ponadto będzie v6 dla Nexusa (wtedy nie wiadomo było którego).

- jest obecnie MIUI v6 dla Nexusa 7. Wiem bo mam na tablecie i są beta testy. Nie długo pewnie wyjdzie beta na normalnym kanale.

No V6 jest w drodze raczej na pewno, bo już w romie 4.2.14 wprowadzili przecież nową edycję pulpitów, która pochodzi ponoć z przyszłej wersji MIUI.

Chodzi mi raczej o wersję androida.

Ale to się właśnie wiąże z MIUi v6. Między generacjami MIUI nie ma zmian bazy bo MIUI samo wprowadza na tyle dużo zmian i nowości, że dodatkowe różnice w bazie były by bardzo trudne do ogarnięcia.

Opublikowano

Poprawcie mnie jeśli źle rozumie. Reszta telefonów zostanie na starej bazie pomimo tego, że wiele z nich mają już dobrze działające KK?

Wysłane z mojego Galaxy Nexus

Opublikowano

Jeśli masz na myśli swojego Gnexa to raczej zapomnij. Google nie dało Kitkata dla tego urządzenia.

Przypomnę bo widać umknęło:

- MIUI (prócz Xiaomi) wydaje oficjalnie system dla kilku telefonów gdzie MIUI jest na bazie producenta (Samsung TW, HTC Sense czy Google AOSP). I jeśli wydaje nowe MIUI to baza też powinna iść do góry (o ile producent wydał nową bazę)

- są porty MIUI. Tam jest łatwiej ponieważ urządzenia mają często nieoficjalne bazy np. CM11 i na tej podstawie można scalić MIUI (o ile ma się MIUI z urządzenia dawcy).

W przypadku Galaxy Nexusa będzie tak czy inaczej port.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...