Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po włączeniu danych mobilnych nie działa mi internet. Pojawia się literka E na pasku powiadomień. Dodam, że posiadam pakiet danych.

f013ccf9813c4a6a439279bbbff7b9c7.jpg

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Z tego co ostatnio czytam to jest to standardowy problem. Jak będziesz pewny że jesteś w zasięgu 3g lub 4G to zresetuj telefon powinno się przełączyć na H+ albo na LTE. Jak jest słaby zasięg to telefon przełączać się na 2G czyli EDGE a potem ma problem żeby wrócić na lepszą sieć. Też mam problemy z zasięgiem więc tez często mam tylko E choć inne telefony mi chodzą w H+.Z tego co czytałem nowe romy jak na razie nie naprawiają tego problemu. Czasami telefon się przełącza z E na wyższą sieć ale potrafi to trwać naprawdę długo kilka minut.

Edytowane przez Andrew2
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych telefon nie łączy się z internetem: przestały ładować się strony internetowe ("ups, cos poszło nie tak"), nie można zaktualizować systemu, żadna aplikacja nie łączy się z internetem . Pomimo tego wyświetlają się ikony internetu mobilnego Orange (H+ oraz strzałki)  oraz telefon pokazuje zalogowanie do sieci wi-fi (ikonka mocy sygnału). Konfiguracja konta APN jest poprawna. Ze względu na brak możliwości połączenia z internetem, nie ma możliwości zalogowania do konta Xiaomi. Wykonałem Hard Reset i bez skutku.

Przeczytałem niemalże wszystkie tematy, jednak podobnego problemu nie znalazłem.

Telefon Xiaomi Redmi 3s

Wersja Androida 6.0.1 MMB29M

Wersja MIUI GLOBAL 8.2 Stabilna

8.2.5.0 (MALMIIDL)

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Edytowane przez REGJAT
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...