Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od tygodnia jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Mi Max i niestety, zauważyłem, że telefon się lekko wygiął. Miał ktoś podobną sytuację? Czym to może być spowodowane? Czy zwykłe noszenie w kieszeni tak dużego telefonu może mieć wpływ na takie wygięcie? Czy jest to po prostu wada fabryczna tego telefonu? O telefon dbam jak o dziecko, zwłaszcza, że mam go tylko tydzień, a wygięty pozostanie. :/

Opublikowano

Żeby go wygiąć pewni musiało Ci się na nim usiąść, bo to raczej solidny kawałek telefonu... Chociaż ja go noszę w kieszeni bojówek...

Opublikowano

No właśnie rzecz w tym, że nie usiadłem na nim. Nie zrobiłem z nim nic takiego co mogłoby go wygiąć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to sytuacja, gdy miałem go w kurtce i się schyliłem. Wtedy miał chwile dużego nacisku. Teraz już szukam na siłę, ale może niska temperatura ma z tym coś wspólnego? Z tego co zrozumiałem to gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych, a moja usterka się chyba do tych uszkodzeń zalicza.

Opublikowano (edytowane)

@Zaku

Jestem bardzo szczupły,telefon bez problemu noszę w spodniach (przedniej kieszeni) nawet mogę usiąść z telefonem.

Telefon posiadam od początku września 2016 i ani trochę się nie wygiął.

Jedyna różnica u mnie to taka że spodnie posiadają kieszenie do których dłonie wkłada się od boku a nie od góry jak to ma miejsce w klasycznych spodniach,można by te kieszenie w moich spodniach porównać do kieszeni w spodniach od garnituru gdzie inaczej układa się włożony przedmiot do kieszeni niż w spodniach z kieszenią gdzie dłoń o góry się wkłada.

Przypomniało mi się coś jeszcze 

Edytowane przez majdan12
Opublikowano

Kieszenie w spodniach też mam takie, że ręcę wkładam od boku, a kieszeń w kurtce jest większa, niż ta w spodniach, więc telefon ma tam dużą swobodę.

Próbowałem go prostować dociskając książką, ale nic z tego. Mam nadzieję, że to jednorazowe wygięcie i już się to nie pogorszy, bo już teraz to przeżywam. :D

Opublikowano
16 godzin temu, Zaku napisał:

Kieszenie w spodniach też mam takie, że ręcę wkładam od boku, a kieszeń w kurtce jest większa, niż ta w spodniach, więc telefon ma tam dużą swobodę.

Próbowałem go prostować dociskając książką, ale nic z tego. Mam nadzieję, że to jednorazowe wygięcie i już się to nie pogorszy, bo już teraz to przeżywam. :D

Może wrzuć fotkę jak to teraz wygląda?

Opublikowano

@jarek384

Na zdjęciu słabiej to widać. Między pudełkiem, a środkiem telefonu jest widoczna taka minimalna przerwa. W rzeczywistości rzuca mi się to bardzo w oczy.

ff6ed57cd5d1f.jpg

Opublikowano

@Zaku

Faktycznie na fotce nie wygląda to tragicznie - tyle że jak już się tak trochę wygiął, to pewnie dalej będzie dużo łatwiej i może się jeszcze bardziej wygiąć... Może spróbuj napisać do Xiaomi co oni na to?

Opublikowano
22 godziny temu, Zaku napisał:

Telefon kupowałem na avans.pl, więc tam bym musiał spróbować reklamować. No zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ja bym Ci jednak suerował napisać bezpośrednio do Xiaomi - nie wiem, może na Facebooku, może do ich rzecznika... Jakie są polskie firmy i ich podejscie do klienta wszyscy wiemy i obawiam się, że jedyną odpowiedzią jaką dostaniesz, to ta, że gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych...

Opublikowano

@jarek384

Dostałem odpowiedź, że kurier będzie jutro u mnie i mam mu przekazać paczkę..

Dopiero wtedy dowiem się czy uznano i tak dalej.

Nie wiem czy warto tracić czas i wysyłać im telefon, bo jeśli odrzucą to będę tydzień lub dłużej bez telefonu, a i tak nic tym nie osiągnę. Zwłaszcza, że jest to uszkodzenie mechaniczne, więc teoretycznie powinni odrzucić.

Opublikowano
55 minut temu, Redmi2 napisał:

Gdzie? Na fb, rzecznik?
Czlowieku w takich sprawach jak już to piszesz do sklepu gdzie kupiłeś, a jak już chcesz w to angażować xiaomi to nie żadne fb, forum en.miui.com a support xiaomi coś takiego przecież jest i działa ok. Fb i forum to tylko portale.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Nie wiem jakie są Twoje doświadczenia w bojach z polskimi sklepami.... ale z mojego wynika, że to tak jak walka z wiatrakami... Jesteś dobrym klientem dokąd nie kupisz ich towaru a potem to zapomnij o tym sklepie najlepiej. Nie ma co jednak przeciągać tej dyskusji - @Zaku sam musi podjąć decyzję, co będzie dla niego najlepsze.

Opublikowano

A po co? Co to da? To nie Xiaomi sprzedało ten telefon tylko avans. Xiaomi nie ma nic do tego MiMaxa. Zresztą prawda jest taka, że telefon jest wygięty i tyle. Wina użytkownika. Sklep jak naprawi to z dobrej woli.

Wysłane z mojego MI 5

• Like 2
Opublikowano

Napisałem, że reklamację chce anulować i tyle, bo szkoda mojego czasu i nerwów. Pewnie musiałbym dopłacać za naprawę. Wygięty, trudno. Działa normalnie i myślę, że ta usterka nie wpłynie na działanie. Planuję go mieć minimum dwa lata, później wymienię. W każdym razie dzięki za poruszenie wywołane moim tematem.

Opublikowano
3 godziny temu, Zaku napisał:

Napisałem, że reklamację chce anulować i tyle, bo szkoda mojego czasu i nerwów. Pewnie musiałbym dopłacać za naprawę. Wygięty, trudno. Działa normalnie i myślę, że ta usterka nie wpłynie na działanie. Planuję go mieć minimum dwa lata, później wymienię. W każdym razie dzięki za poruszenie wywołane moim tematem.

Jeśli widziałeś zdjęcie Mi Note który został wygięty podczas wypadku to popatrz na swojego Mi Max i powiedź jak w normalnym użytkowaniu można wygiąć telefon?

Może byłeś na jakimś spotkaniu gdzie były % i nawet nie pamiętasz że chciałeś przeprowadzić test wygięcia telefonu.

Opublikowano

@majdan12

Nie, nie. Już dawno skończyłem z zapominaniem imprez. Jedyna opcja to taka, że musiałem źle siedzieć, a telefon ułożył się w dziwnej pozycji i wtedy się wygiął. Jeśli tak było, to zrobiłem to nieświadomie. Innej przyczyny nie ma, bo przecież nowy telefon się szanuje, zwłaszcza zaraz po kupieniu.

Opublikowano
13 godzin temu, Zaku napisał:

@majdan12

Nie, nie. Już dawno skończyłem z zapominaniem imprez. Jedyna opcja to taka, że musiałem źle siedzieć, a telefon ułożył się w dziwnej pozycji i wtedy się wygiął. Jeśli tak było, to zrobiłem to nieświadomie. Innej przyczyny nie ma, bo przecież nowy telefon się szanuje, zwłaszcza zaraz po kupieniu.

Ja trochę dłużej mam telefon i jeszcze mi się nigdy dziwnie nie ułożył w kieszeni,bo to nawet fizycznie jest niemożliwe.

Teraz nawet jak byś mi dał jakiegoś Mi Max to nie mam pomysłu jak włożyć telefon do kieszeni i jakie czynności wykonać aby go w kieszeni wygiąć.

Opublikowano
1 godzinę temu, Zaku napisał:

No nie wiem, nic innego nie zrobiłem. Może akurat ja mam takiego wyjątkowego pecha.

Jak żyje to jeszcze nie słyszałem aby ktoś nawet po pijaku wygiął telefon nawet taki 6'' :) więc moce pozaziemskie coś zrobiły twojemu egzemplarzowi.

Opublikowano

To bardzo krótko żyjesz przyjacielu :). Z ciekawości sam sprawdzilem swojego mi maxa kładąc go na tafli szkła i stwierdzam iż też jest lekko wygięty jakieś 0,5-1mm odchodzi od szkła na środku. Oczywiście mi to w niczym nie przeszkadza. Być może już nawet taki od "urodzenia" był.

Pozdrawiam

Opublikowano

Siemka.Jestem tu nowy i mam od 3 dni mi maxa.U mnie również jest lekko wygięty,i chyba max taki po prostu jest.Ta nierówność nie jest na wskutek jakiś zewnętrznych czynników.Taki chyba został zaprojektowany,przypomina mi to trochę,choć  w znacznie mniejszym stopniu lg flexa.Tak więc nie ma co się przejmować koledzy.A smartfon jest dla mnie za***isty.Przeszedłem na niego z honora 4 x i jest znacznie szybszy i o niebo lepiej wykonany.Super sprzęt jak za takie pieniądze,a dla xiaomi wielkie brawa,że coś takiego zaprojektowali i wypuścili na rynek.

Opublikowano
14 godzin temu, Khazador napisał:

To bardzo krótko żyjesz przyjacielu :). Z ciekawości sam sprawdzilem swojego mi maxa kładąc go na tafli szkła i stwierdzam iż też jest lekko wygięty jakieś 0,5-1mm odchodzi od szkła na środku. Oczywiście mi to w niczym nie przeszkadza. Być może już nawet taki od "urodzenia" był.

Pozdrawiam

Telefony z Android znam od premiery więc trochę ich widziałem w życiu :)

Jeszcze raz sprawdzę swojego Mi Max czy jest wygięty.

Opublikowano

,,i to jeszcze w tak krótkim czasie''.Nie,nie...Ja mam maxa dopiero parę dni,nie był noszony w ogóle w żadnej kieszeni,cały czas leży w domu.Nie upadł,nie skoczył nie nurkował,ani nie poleciał w kosmos.On taki jest od momentu jak go kupiłem.Nie wiem,co mam więdzej powiedzieć.Albo zszedł taki z linii produkcyjnej,albo co....?

Opublikowano
10 minut temu, maszkara72 napisał:

,,i to jeszcze w tak krótkim czasie''.Nie,nie...Ja mam maxa dopiero parę dni,nie był noszony w ogóle w żadnej kieszeni,cały czas leży w domu.Nie upadł,nie skoczył nie nurkował,ani nie poleciał w kosmos.On taki jest od momentu jak go kupiłem.Nie wiem,co mam więdzej powiedzieć.Albo zszedł taki z linii produkcyjnej,albo co....?

Raczej jest mało prawdopodobne aby nagle w fabryce maszyny zaczęły produkować krzywe Mi Max,jest to robota kogoś z zewnątrz.

Opublikowano

Jak to kogoś,nie za bardzo wiem co masz na myśli?Jakiś sabotaż,albo coś w tym stylu?Chociaż to naprawdę dziwne,skoro na rynku są proste i krzywe mi maxy.A może jakiś email wysłać do xiaomi,w ogóle jest szansa,że odpowiedzieliby na coś takiego?Nie wiem,naprawdę to jest dziwna sytuacja...?

Opublikowano
54 minuty temu, maszkara72 napisał:

Jak to kogoś,nie za bardzo wiem co masz na myśli?Jakiś sabotaż,albo coś w tym stylu?Chociaż to naprawdę dziwne,skoro na rynku są proste i krzywe mi maxy.A może jakiś email wysłać do xiaomi,w ogóle jest szansa,że odpowiedzieliby na coś takiego?Nie wiem,naprawdę to jest dziwna sytuacja...?

Musiał być to E-Mail od kilku osób które by miało tak dziwny przypadek.

Te przypadki z wygiętymi Mi Max to naucza dla innych żeby sprawdzać przy odbiorze paczki czy aby telefon nie był wygięty.

Opublikowano

A wiesz jak to jest w życiu,jeślibyśmy zaczęli sprawdzać wszystko to na inne rzeczy zabrakło by czasu.Dziwne,że na portalach nie ma żadnych podobnych przypadków,czy to z naszego kraju,czy z innych państw?Czyżby takich przypadków było naprawdę niewiele...

Opublikowano
7 godzin temu, maszkara72 napisał:

A wiesz jak to jest w życiu,jeślibyśmy zaczęli sprawdzać wszystko to na inne rzeczy zabrakło by czasu.Dziwne,że na portalach nie ma żadnych podobnych przypadków,czy to z naszego kraju,czy z innych państw?Czyżby takich przypadków było naprawdę niewiele...

Ja bym chętnie opisał to gdzieś dla szerszego grona ludzi bo może wyjdzie na to że wszystkie Mi Max z Polskiej dystrybucji są wygięte i nie wiadomo dlaczego.

Opublikowano

Płaciłem za pobraniem, więc od razu sprawdziłem czy się wszystko zgadza i czy jest prosty. Był prosty. Wygiął się z powodu magicznego użytkowania.

Opublikowano
48 minut temu, Zaku napisał:

Płaciłem za pobraniem, więc od razu sprawdziłem czy się wszystko zgadza i czy jest prosty. Był prosty. Wygiął się z powodu magicznego użytkowania.

To już kompletnie kosmiczna historia.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...