Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 witam, po dosłownie chwilowej zabawie z aplikacja rsap, zniknał mi zasięg i telefon przestał czytać kartę sim, zainstalowałem ponownie miuipolska ale nie pomogło :/ ktoś ma jakiś pomysł? :/
cukru Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Nie wiem z jakiego powodu, ale może telefon zgubił IMEI. Tutaj masz poradnik jak go przywrócić http://en.miui.com/thread-299779-1-1.html
FromWP Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 5 minut temu, Zapodajnik napisał: ktoś ma jakiś pomysł? Mogłeś sobie uszkodzić partycję z IMEI, sprawdź w ustawieniach czy masz nr IMEI, jak nie to czeka cię sporo zabawy. Masz podobny wątek poszukaj, bo kolega szukał romu z rootem na zablokowany bl w celu odzyskania IMEI Już ci cukru odpowiedział
Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 no tak to właśnie wygląda że zgubił imei :/ ehh właśnie sprawdziłęm i okazało się że BL mam odbokowany, w czymś mi to ułatwi sprawe?
Pepso94 Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Ułatwi a raczej umożliwi instalację xiaomi.eu i ewentualnego roota.
Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 z tego co widzę w tej instrukcji to musze cos na telefonie zainstalowac, a przez ten brak wykrywania sim, nie moge w nic wejsc w telefonie :/
FromWP Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Jak wgrasz rom i zrobisz wipe w twrp to powinna być możliwość uruchomienia bez karty sim.
Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 1 minutę temu, FromWP napisał: Jak wgrasz rom i zrobisz wipe w twrp to powinna być możliwość uruchomienia bez karty sim. jaki rom wgrac? china dev, czy od razu ładować miuipolska?
Pepso94 Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Jak wgrasz china dev to będziesz miał też dostęp do roota.
Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 teraz mam china dev, i nie moge nic zrobic, tylko lacze sie z wifi i od razu wywala komunikat "valid id device" i nie moge nic wiecj zrobic
FromWP Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 To się nie łącz z wi-fi, chyba lepiej miuipolska wgrać. Z komunikatu wynika że adresu mac karty wifi też nie masz.
Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 ok to wgrywam miuipolska i zobacze co dalej
Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 ok udało sie mam miupolska, wgrany su to zaczynamzabawe Póki co dzieki za pomoc
Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 dopiero zaczałęm a juz problem...... mam znalezc tekst w pliku.... (ro.build.selinux) a go u mnie nie ma :/ ehhhhhhh ktos wie co teraz z tym zrobic?
darer Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Chameleophon zainstaluj sobie z sklepu, potrzebny root. wpisz imei z palca i powinno działać
Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 działa tylko na procesorach media tek... niestety :/
cukru Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 W poradniku jest wyraźnie napisane że na MIUI punkty 1-6 omijasz.
Zapodajnik Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 3 minuty temu, cukru napisał: W poradniku jest wyraźnie napisane że na MIUI punkty 1-6 omijasz. kuzwa nie zauwazylem, ale spoko z tym juz dalem rade, teraz stoje na hex, nie moge znalezc mojego imei :/ juz nie mam pomysłow ;/
Zapodajnik Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Opublikowano 2 Listopada 2016 udało mi się rozwiązać problem Dzięki za pomoc TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
tpawel Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 To może byś tak dla potomnych napisał co było nie tak?Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Zapodajnik Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 przyczyna usunięcia imei, było wgranie i uruchomienie programu rsap bluetooth (wymaga roota) przywrócenie robiłem wg tego poradnika: http://en.miui.com/thread-299779-1-1.html wszystko było ok, gdy trzeba było za pomocą programu HEX znależć swój imei w zapisie "szestanstkowym" (tak mi sie wydaje że to tak się nazywa) czyli najpierw za pomoca imei converter zminienaimy imei na postać np. 08 21 3A .... itp i wg. poradnika ciąg tych liczb miał tam być...... ale nie było go.... więc po jakimś czasie myślę sobie i tak nie działa, więc co tam zaryzykuję i po prostu sam zmienię w tym układzie szesnastkowym te cyfry tak żeby mi pasowały trochę poleciałem na "czuja". i udało się, wszystkie imei i SN po tym tutorialu powróciły i wszystko działa jak trzeba
cukru Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi