siamone\ Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Cześć, jakiś czas temu wgrałem sobie do mojego Mi4s recovery TWRP oraz rom MiuiPolska, Dodam że przy instalacji TWRP przez fastboot i potem romu przez recovery nie było żadnych problemów... Wszystko działało pięknie ale miałem problem z GPSem. Telefon bardzo długo łapał fixa postanowiłem więc wgrać orginalny rom od Xiaomi i zobaczyć czy ten problem dalej będzie obecny... I tu wykazałem się ogromną głupotą! W recovery wybrałem rom od Xiaomi i kliknąłem install... Dopiero gdy telefon uruchomił się ponownie i utknął na logo xiaomi zrozumiałem że coś spierdzieliłem... Mogę przejść w tryb fastboot tyle że po podłączeniu do komputera i wpisaniu komendy "fastboot devices" niczego nie wykrywa. Mam już chyba wszystkie dostępne sterowniki łącznie z programami XiaomiFlash oraz MiPcSuite. Gdy telefon jeszcze był sprawny fastboot również go nie wykrywał mimo że wcześniej udało mi się przecież wgrać TWRP. Komputer po podłączeniu telefonu w trybie fastboot wydaje dźwięk podłączonego urządzenia ale jedynym programem jaki w ogóle widzi ten telefon jest XiaomiFlash. ten screen pokazuje flashowanie romu, niestety powinno to trwać około 5 minut a u mnie trwa to w nieskończoność. Nie wyskakuje żaden błąd, po prostu pasek dochodzi prawie do końca a sekundy lecą dalej i dalej... Komputer mam uruchomiony w trybie zgodności podpisów cyfrowych także wszystkie sterowniki zainstalowały się bez problemów... Proszę o jak najszybszą pomoc. Nie znam się zbytnio na androidzie i chyba się zastrzelę jak moje 1300zł pójdzie do szuflady i będzie leżeć
don_kamillo Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 Rozumiem, że w tryb recovery nie wchodzi? A w Miflashu czemu próbujesz wgrać stary ROM?
siamone\ Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 W recovery się nie da wejść. Próbowałem po rozładowaniu trochę go naładować i kiedy był wyłączony wcisnąć i przytrzymać VolUp + Power ale to też nic nie dało. I za nic nie mogę wykryć telefonu kiedy jest w trybie fastboot np przez Minimal ADB i Fastboot. A w MiFlashu próbuję wgrać jakikolwiek ROM, chciałbym żeby telefon po prostu się włączył albo chociaż wszedł w tryb recovery. Nie wiem co robić... To są sterowniki, które Mi4s w trybie fastboot instaluje po podłączeniu do komputera
siamone\ Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 Spróbowałem wgrać jeszcze raz rom przez MiFlash i wyskoczyło mi takie coś przecież miałem odblokowany bootloader
don_kamillo Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zainstaluj sterowniki adb, bo ze screenu wynika, że ich nie masz. Nie wiem, dlaczego, widocznie MiSuit ich nie zainstalował. Spróbuj tego poradnika: http://en.miui.com/thread-251450-1-1.html Wgrałeś oryginalny ROM od Xiaomi? Zwykły, china version? No to masz odpowiedź, dlaczego zablokowało Ci bootloader :/
luki156 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 I jak poradziłeś sobie z tematem siamone ?
siamone\ Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2016 Przesiadka na komputer z Windowsem 7, wszystkie sterowniki wgrałem od nowa. Odblokowalem bootloader na nowo i użyłem MiFlash. Telefon ruszył potem tylko do recovery i wgrałem najnowsze Miui Polska
TePe84 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Witam. Przedstawiam mój problem. A wieć jakieś 2 lata temu kupujac żonie mi 4s chciałem wgrać polski soft ale coś mi się nie udawało ( a że sam zaczynałem od mi 4c) coś mnie podkusiło i wgrałem żonie jakimś cudem soft mi 4C. I teraz chciałbym wrócić do dedykowanego softu do MI4s ale nie wiem jak to zrobić studiowałem dzisiaj instalacje ale dalej nie moge tego ogarnąć. Odpalam przez fastboota i recover aqua ale po probie instalacji roomu do mi 4s wyskakuje na czerwono ze bląd pliku "ZIP" i tyle z tego. Czekam na podsuniecie jakiegos pomyslu
mrosi Opublikowano 17 Stycznia 2018 Opublikowano 17 Stycznia 2018 10 godzin temu, TePe84 napisał: Czekam na podsuniecie jakiegos pomyslu Jedynie MiFlash. Poradnik znajdziesz tutaj:
Rekomendowane odpowiedzi